Almost May

Det är snart maj här i krokarna och Arizona blommar som tusan. Jag har varit risig på att blogga på sistone men det blir bättre snart. Jag har bara två veckor kvar i skolan, sedan sommarlov! Hur skönt? Hoppas ni har det bra Sverige!

Frågor

Hej, vill bara fråga hur du gör med träningsskor? såg att du hade två par olika i detta och förra inlägget. du verkar ju köra en blandning av löpträning, promenader och gym (vilket jag också gör, bästa kombon!). har du ett par för varje aktivitet eller hur tänker du? jag kör med två par löparskor bara, men man kanske skulle utöka skogarderoben fast det är såå tråkigt att lägga pengar på, haha.
Jag har flera par skor som jag använder för träning. Mestadels springer jag i mina Saucony, och jag gymmar i mina rosa eller blå nike, sedan har jag ett par svarta nikeskor utan nästan någon dämpning som jag brukar ha på mig när jag är out and about, som när vi var i Grand Canyon. Jag har haft problem med min fotled i några år så jag springer i mina Saucony som är bäst för mina fötter då de ger mest dämpning. Men på gymmet behöver jag inte så mycket dämpning så då kan jag i stort sätt ha vad som helst.

Kan inte du beskriva hur du gick till väga när du sökta in till college osv? :D
http://emiliaaj.blogg.se/category/soka-till-college.html

Vad är det för bil? :)
Bilen jag kör nu är en pick-up truck, en ford ranger.


Hej vad kul och läsa din blogg, mycket spännande och jag tycker om att du bjuder på dig och ditt liv här på bloggen. Jag vill bli utbytes-student i USA fast vet ej hur jag ska börja och kostnaderna och så vidare... vore snällt om du kunde dela med dig lite om hur din resa började dit.
En dag så bara bestämde jag mig att jag skulle åka och sedan var det en heeel del ansökningar att fylla i. Angående kostnaderna så är det rätt dyrt, men det finns stipendier man kan söka. Det täcker nog inte hela kostnaden, men det är någon hjälp på vägen i alla fall!

Hej Emilia, har en random fråga som jag hoppas du kan svara på :) Jag undrar om det kändes konstigt eller om det var ansträngt på nå vis att ha din amerikanska familj på besök i sverige? Lika så med vänner från amerika som kom till dig i sverige, var det jobbigt att ha dem där samtidigt som du försökte leva ditt svenska liv, som (might be)är något annorlunda från ditt utbytesårs liv? Hoppas du förstår min fråga :) Kram!
Hej! Nej, jag tyckte inte det var så ansträngande, utan bara kul! Dock så kom ju mina amerikanska familj mitt under min student så det var fullt upp hela hela tiden! Men det var kul. Det var även roligt att få visa dem Sverige och hur v tar studenten och så. Jag har dock inte haft några amerikanska vänner över till Sverige.

Jag har inte läst så mycket av din blogg men jag skumma igenom och såg att du gymma så jag har en fråga till dig. Hur mycket tränar du? hur ofta och hur gör du för att komma iform? jag tränar också , men det blir mycket slarv och jag känner mig så omotiverad !! :(
Jag tränar ca 4-5 gånger i veckan och jag har gjort det en livsstil. Jag gick ner en hel del i vikt men jag slutade inte träna då - utan jag har fortsatt för att hålla mig hälsosam. Jag tror att man måste verkligen vilja göra det en livsstil och vilja träna för att hålla igång. Men förra veckan så kände jag att jag inte ville träna, så jag vilade i en hel vecka. Det är inte fel - ibland behöver man det. Men för mig handlar det inte om att komma i form och sen är jag klar, jag tränar får att må bra både fysiskt och psykiskt, och formen kommer på köpet.

åh, vad ska du göra när du är färdig med din utbildning? eller hur många år ska du plugga btw? - jag själv plugga på college i cali nu, och är färdig till vintern, men har min pojkvän här ... och lite svårt, behöver peppningar, haha! :D
Åh, vad svårt! Jag har ingen aning vad jag ska göra när jag är klar med min utbildning. Igen som helst aning. Jag ska göra klart min AA i Business, sedan göra min BA i Psykologi. Sedan får vi se vad som händer. Kanske söker grad school, men det har jag då definitivt inte råd med om jag inte får ett full ride scholarship. Kanske vill din kille plugga i Sverige nån termin? Lycka till!

Jag har planer på att flytta till USA nästa sommar, men jag skulle helst vilja jobba där ett år eller två innan jag eventuellt börjar college där. Jag vet att du har ett studentvisum nu, men var det något du funderade på att försöka få ett jobbvisum först eller var det alltid självklart att du ville studera? Vet att det är sjukt svårt att få jobbvisum när man är ung, så är nyfiken på om du kollade på det också :)
Nej, jag funderade inte på ett jobbvisum då jag vet att det är svårt att få. För mig var det plugga som gällde, så jag tittade inte ens på de andra visumen :)


The adventures of me and Viktoria

Hiking lookout mountain
Cooking chicken
Dinner at the Cheescake Factory

The Grand Canyon, third time.

Helt okej bilder för att vara tagna med iPhonen. Vi hade en trevlig dag i kanjonen. Jag fick köra dit, och CJ körde hem. Ripley följde med och nu är han helt slut! Jag har nu varit i nationalparken tre gånger, och jag ska dit igen när Malin kommer i maj! Hehe

Sickooo

Jag har inte tid att blogga! Jag har fullt upp med att göra saker nu när Viktoria är här, och så går jag i skolan. Hur som helst. Tänkte bara berätta att jag lever. På lördag ska vi till the Grand Canyon, det blir min tredje gång! Hehe. Hoppas ni har det bra!

Scottsdale Fashion Square!

I fredags var vi till Scottsdale Fashion Square. Jag hade presentkort kvar på Forever 21, så jag kom hem med en klänning. Sedan hittade jag även nya flipflop eftersom Ripley har tuggat sönder mina. Efter gallerian så åkte vi iväg och käkade på The Cheescake Factory då vi firade att CJ fått erbjudande om en promotion! :)


Pedi and mani

Idag var jag och Viktoria och fixade naglarna. Vi fick även en snabb massage. Heaven! Nu slappar vi på soffan, imorgon blir det Scottsdale fashion square!


Svenskt besök!

Igår hämtade jag och CJ Viktoria på flygplatsen! Så kul med besök! Jag vet inte hur mycket blogg det blir men vi får se :) nu ska vi iväg och käka middag! Kram


Påskgodis!!

Det har varit en helt galen skolvecka, därför har jag inte bloggat. Igår kom det massa godis på posten från min bästa mamma - jag blev så himla glad! Idag har jag varit på gymmet, jag träffade en svensk tjej där så det var roligt! Efter gymmet så åkte vi till djuraffären och köpte 20 kg hundmat. Hehe. Vi har även påskstädat så nu är lägenheten ren! Snart väntar fredagsmys med pizza och marabou. Ha en glad påsk!

BBQ

Igår så grillade building three nere vid poolen! Det var mysigt och det bjöds på korv, hamburgare och kyckling. Jag gjorde brownies och kärleksmums. Amerikanarna var helt tagna över att jag gjorde mina brownies från scratch, som de så fint kallar det. De frågade om ingredienser, hur lång tid det tog osv... hur som helst, de blev en hit och tog slut! De gillade kärleksmumsen men brownisarna var bättre tyckte dem. Hur som helst. Jag gillar verkligen våra grannar och det var riktigt trevligt!

Att vara nöjd med sig själv

Jag tog den här bilden för att jag ska kunna påminna mig själv hur lång jag kommit. Jag har mina dagar då jag tycker min mage är alldeles för oproportionelig, mina lår är inte tillräckligt fasta eller mina armar inte är tillräckligt trimmade. Men då måste jag inse hur himla långt jag faktiskt kommit. Hur mycket jag har slitit för att komma där jag är idag. Ibland känner jag även "fan, jag har inte tränat idag." Men vad gör det? Jag tränar i snitt fem gånger i veckan, utav årets 365 dagar är det 260 träningsdagar. Jag kan vila en vecka utan att gå upp i vikt. Jag behöver inte träna varje dag. Men det är en fin balansgång det där. Att inte bli besatt av tanken och träningen. Ibland måste jag stanna upp och tänka på det. Jag är frisk, jag har en hälsosam kropp, jag mår bra psykiskt och fysiskt för det mesta. I'll be damned om jag kastar bort både mitt fysiska och psykiska välmående för att jag tycker jag har otrimmade armar. Livet handlar inte om utseende och snyggast mage. Men ibland är det svårt att vara nöjd med det man har, oavsett hur vi ser ut. Hur som helst. Kram!

bilen startar!

CJ köpte som sagt den här bilen till mig för ett år sedan. Motorn var "blown" så den gick inte att köra. Han har byggt om hela motorn och sänkt en hel del pengar i den. Det har tagit sin tid då vi varit tvungna att prioritera andra saker men idag, efter mycket slit, vred vi på nyckeln och bilen startade på första försöket! Den har för tillfället inget avgassystem så det låter gräsligt mycket när man startar den. Så nu ska vi byta ut däcken (inte använda dem som syns i bild), fixa avgassystemet, installera handbromsen och sedan registera bilen i mitt namn! Woho! Sedan ska den lackas om så småningom.

Punktförbränning och magmuskler

Har du något tips på dagliga övningar som man kan göra för att träna magen (situps vet jag förstås redan) och hur länge man ska göra diverse saker, du får gärna skriva din rutin, ju fler tips desto bättre! (Take in to consideration att jag avskyr att träna och är nybörjare haha)
Saken är det att det går inte riktigt att punktförbränna. Ska du ha snabba resultat så gäller det att träna hela kroppen tyvärr. Jag vet att i din kommentar skrev du även att du inte vill lägga om dina matvanor och du vill helst inte träna. Jag vet inte riktigt vad jag ska rekommendera för dig om du vill gå ner i vikt. Jag menar, jag kom dit jag är för jag tränade stenhårt och åt lite annorlunda. Så jag tror nog inte jag är rätt person att svara på den frågan. Men om du vill ha tips på magövningar så kan jag rekommendera bar crunch med vikt, crunches (halvsitups), planka och sidoplanka, leg raises och mountain climbers. Jag varierar alltid min rutin för samma övningar med samma motstånd kontinuerligt kommer inte ge resultat. Jag brukar köra 3 set med 20 övningar av varje övning ungefär.