hair and make up is done!

Åh, snart är det dags för balen! Håret och sminket är klart, så här blev det!

hårigt hårigt.

Nyvaken tjej. Har i princip bara käkat frukost, borstat tänderna och klätt på mig. Nu ska jag snart promenera in till stan för att fixa håruppsättningen! Wohoo!

Det vankas bal!

I morgon är det dags för våran studenbal. Idag har jag inhandlat det sista nödvändiga, och även provat klänningen en sista gång för att se att den passar. Mamma har sytt in den i midjan, då den var för stor. Men nu sitter den perfekt! Nu sitter jag och målar naglarna i den här färgen. Hade gärna fixat naglarna på salong, men min infektion i fingret tillåter inte lösnaglar. I kväll ska jag ta mig en lång dusch, inpackna håret samt vaxa benen, hehe. Det kommer nog bilder på söndag då jag inte kommer hinna blogga i morgon. Klockan 10.00 har jag hårtid, klockan 12.00 ska jag sminkas hos denna tjej, och sedan ska jag till Alex för att börja kvällen där!

utbyteskilon

Hej! Klart du förtjänar vila efter att du gympat så hårt! Jag har följt dig ett tag (hehe år) och du har gått ner i vikt så mycket! Om det här känns för personligt så behöver du inte svara alls men hur mycket har du gått ner i vikt sen ditt utbytesår och är du på någon diet eller nåt? Jag tycker du sir så frisk o smal ut :) Jag är bara nyfiken för jag behöver själv gå ner några kilon. Men somsagt, du behöver ej svara :)
Tack och ha det bäst!
Hej! Tack för dina ord. Visst har jag gått ner en del sen jag kom hem från USA. Jag vägde mig dock inte när jag var där, frutom en gång, och då vägde jag 72 kilo! Jag är även bara 163 lång, så ni kan få ett litet perspektiv. Nu så väger jag kring 64, varav 43 kilo är muskler (wohoo!)... jag har aldrig varit en sådan person som är jättefixerad vid nummret jag väger, utan jag mår heller bra när jag tittar i spegeln, så att säga.

Just nu tränar jag ca fem gånger i veckan, gym varvat med kondition. Jag mår så bra av att träna och jag känner mig välmående. Sen är min vikt inte "ideal" för min längd, men vafan - jag har rumpa, bröst och höfter! :) Jag tänkte faktiskt visa er en bild efter balen i morgon, hur jag såg ut för två år sedan på balen i USA jämfört med nu så får ni se. Angående diet så undviker jag snabba kolhydrater, men på helgerna så äter jag godis eller glass. Jag tycker inte heller det känns som en diet, utan jag mår ju bra när jag äter och tränar så här, så då fortsätter jag så :) Självfallet äter jag snabba kolhydrater ibland när jag blir riktigt sugen, men det är inte så ofta längre faktiskt...

Jag och min fina vän Niclas pratar mycket och mat och dieeter i allmänhet, då han varit svårt sjuk ett tag. Och han får mig att inse att man inte ska lyssna på vad alla andra säger om dieter och kost. Vi är alla så olika och vi vet själva vad som är bäst för våra kroppar. Mår du bra av att äta godis varje dag, ja då gör du det :) Jag blir så sur på alla som pekar finger så fort man äter annat än "tallriksmodellen" ... oj, nu blev det ett väldigt passionerat inlägg här, men hoppas du fick svar. :)

My prayers were answered


Hehehe. Efter att jag skrivit det förra inlägget kände jag hur latheten bara kom krypande. Jag har tränat fyra dagar i rad så det känns i kroppen att den vill vila. Och titta vad som hände när jag postade detta på facebook! Matilda var seg i kroppen efter träning igår så vi bokade om, hehe!

Powernap


Slut i skallen är vad jag är. Jag har skrivit klart avhandlingen för min slutuppsats. Nu är jag värd en powernap. Jag ska väl dra igång med resultat och slutsatser, men sen ikväll ska jag ut på joggingtur med Matilda. Kan behöva rensa skallen lite grann. Over and out - time for a powernap!

frustration!!

Så här känner jag mig just nu. Jag förstår inte varför jag valde att göra min slutuppsats i engelska C om kubakrisen... när jag fick välja vad som helst. Jaja, två timmar senare är jag några sidor rikare. Känns så fruktansvärt tråkigt med allt som ska göra innan studenten, och då ligger jag inte ens efter med något. Nä, nu ska jag skypea med CJ - puss på er!

sskuula

Waah, jag är så blond! Men så här ser mitt hår ut. Nu ska jag till skolan snart, puss!

hårigt

Det syns kanske inte så mycket, men fräschare är det allt. Nu ser det dock inte lika fint ut efter en svettig joggingtur.

the boyfriend

Haha, älskar att CJ kommenterar när jag skriver om hemmafru-träning!

housewife in training


Nu sitter jag här i mina sovkläder och är väldigt nära på att somna. Jag och mamma spenderade någon timme ute vid vattnet idag, lite färg fick vi allt! Sedan promenerade vi in till stan för lite shopping och lunch. I eftermiddags mötte jag upp min pappa och bror för käk, sedan var det housewifeträning hemma hos pappa. Jag bytte lakan, städade, dammsög överallt och tvättade två maskiner tvätt. Jag hann även göra ren mina sminkborstar, hehe. Nu ska jag krypa i säng och titta på tv. Imorgon ska jag slinga utväxten och fräscha till håret lite - jag får se om det även blir klippning. Tror dock inte det behövs riktigt än. Puss på er!

Häng i solen

Igår mötte jag upp Niclas och Sreinech för solhäng på Java. Sedan, av en slump, cyklade Emma förbi. Det blev som en kär liten återträff. Hur som helst var det mysigt, och sedan åt jag årets första glass, och även den första magnum mandel på flera år!

Roadtrip

Jag och morsan drog iväg på roadtrip till typ Rättvik.
Mor och dotter i bilen.
Haha, jag låssas att jag kör jättefort... hmm.

out and about

Nu sticker jag ner till stan och möter upp Niclas! Det blir uteservering och allmänt mys, och förhoppningsvis har jag bilder att ladda upp senare. Puss!

Idag i bilder

Detta gör min katt på morgonen när jag ska äta frukost. Han får absolut inte vara på köksbordet, men när jag tittar bort...
Så här såg jag ut idag.
Jag snörade även på mig mina röda converse, känn mycket mer vårigt. Hehe.
Lunch med Sreinech på Java :)
Sedan invigde jag mina nya träningskläder och träningsskor och svettades på gymmet i en timme.
Och nu dagens bästa... mitt påskägg, hehe.

Tack för att ni förgyller min dag!

Idag fick jag världens finaste kommentar. Jag blir så himla glad när ni skriver sådant här. Jag förväntar mig absolut inte att ni ska kommentera - och jag vet mycket väl att min blogg är alldeles vardaglig, så det värmer så fint när jag får en sådan här kommentar! Så jag vill bara säga tack! Tack för att ni fortfarande läser. Jag vill även passa på att säga tack för alla era omtänksamma kommentarer i vevan med allting som hände i höstas och alla peppande ord när jag nere. Det känns så bra att det finns så vänliga människor jag aldrig ens träffat, som säger något så fint. Ni är bäst!

Say hello!

Var du i bouloungern idag? :P
Hej! Ja, det var jag. Jag antar att du såg mig, så nästa gång får du allt säga hej! :)

fötter fötter

Äntligen fick vi ett mer logiskt svar på vad som är fel på min fot. Jag ska inte gå in på tråkiga detaljer men efter att sjukgymnasten ryckt i foten (och ont som fan gjorde det), så blev foten helt plötsligt mycket mer rörlig. Det känns så bra att veta att det kan bli bättre. Det kanske aldrig blir helt bra, men det kan bli bättre om vi fortsätter med ryckandet regelbundet! Jag fick även en "remiss" på nya skor, så jag har ett par nya joggingskor i hallen nu!

Good morning April 20th

Snart ska jag iväg till sjukgymnasten. Han ska kolla på min fot som varit besvärlig i ca sex år. Är inte så optimistisk då ingen annan sjukgymnast/ortoped blabla inte kunna ge svar på vad som är fel. Men vi får väl se! Dessutom är det min pappas födelsedag idag, så jag måste inhandla en present. Kontot är inte direkt så fyllt med cash så vi får se hur det här kommer sluta. Han kanske få en penna eller nåt, hehe.

The Chilster and I - just chillin' on the couch.

Mitt lejon, aka the Chilster, myser med mig i soffan. Han är extremt hårig då han håller på att byta päls. Men vad gör det, han är söt ändå!

english, my friend

Hej du jag undrar om du kan göra en video där du pratar engelska.. det låter kanske odd, men det hade varti intressant och höra hur din engelska har utvecklats genom åren.
Hej! Jag kan nog publicera en video när CJ kommer hit, det känns lite konstigt att sitta och prata engelska för mig själv, hehe. Men här är en video då jag snackar lite, dock från sommaren 2010.

Hur många år läser man på college?
Det beror på utbildningen, men generellt för en associte's degree: två år. För en bachelor's degree: fyra år. Sedan kan man även ta Master's och Dr. osv..

place it in your heart.

Make a wish and place it in your heart. Anything you want, everything you want. Do you have it? Good. Now believe it can come true. You never know where the next miracle is gonna come from, the next smile, the next wish come true. But if you believe that it's right around the corner, and you open your heart and mind to possibility of it, to the certainty of it. You just might get the thing you're wishing for. The world is full of magic. You just have to believe in it. So make your wish. Do you have it? Good. Now believe in it, with all your heart...

Monday!

DAGENS FRUKOST: äggröra och en kopp kaffe. Standardfrukost.
DAGENS KLÄDSEL: rosa träningstopp och träningstights, ska iväg och röra på påkarna hade jag tänkt. 
DAGENS PARFYM: nada! 
DAGENS NAGELLACK: inget där heller - infektionen börjar bli bättre så förhoppningsvis är det bra till balen!
DAGENS SMINK: ingenting - no make up while working out!
DAGENS SMYCKEN: förlovningsringen endast. 
DAGENS SKOR: vit/rosa asics träningsskor.
DAGENS FÖRHOPPNING: att jag betar av lite skolarbete.
DAGENS SAKNAD: min pojkvän.
DAGENS DRYCK: kaffe och vatten än så länge. 
DAGENS TRÅKIGASTE: att det är typ halvmulet i Gävle.
DAGENS FINASTE: min katt som sov så sött bredvid mig i morse. 
DAGENS VÄDER: soligt och molnigt
DAGENS PLANER: sticka iväg och träna, sedan plugga.
DAGENS CITAT: "Believe you can, and you're halfway there"
DAGENS MÅENDE: bra! trött, men bra!

Hi, my name is Emilia. I have the fucking headache from hell.

Jag vill bara gå i ide och vakna den tionde juni. I kväll har jag suttit med tre stycken filosofi-uppgifter som skall göras. Så sanslöst tråkigt att jag inte vet vad fan jag ska göra. Är det något jag inte ska läsa på högskolan så är det filosofi. Och konst - jag ritar som en blind skata.

Jag kan dock glädjas åt påsklovet som infaller denna kommande vecka. Dock har jag en hel del skolarbeten jag skulle behöva sätta igång med, då det är jävligt mycket som skall göras innan studenten. Men självklart har jag tid för lite slötittande av Kim & Kourtney take New York och Keeping up with the Kardashians.

Arizona

Idag saknar jag az.

I miss you who aren't here.


Changes ...

Om det ser konstigt ut på bloggen så är det för att jag håller på att ändrar om. Kände att det var dags för någonting nytt! Slänger in en bild från i somras då vi var i Sedona, AZ.

prom hair!

Om två veckor är det dags för bal och jag har fortfarande lite problem med hur jag ska fixa håret. Här är min klänning - färgen är "apple". Så därför vill jag inte ha en alldeles för vågad uppsättning... kanske denna frisyr? Tipsa gärna!

carry me like jetplanes

Planerar du och CJ att gifta er under något av åren du läser på collage? :)
Nä, det tror jag inte. Jag har sagt att jag inte vill gifta mig förrän kring 25-års åldern. Så vi får se om vi fortfarande är tillsammans då. Men vi har faktiskt inte pratat så mycket om det, utan vi tar det nog som det kommer :)

Tänkte på en grej, nu ska du ju bo hos CJ till hösten. men är dt som man ser på film att man kan bo på skolan när man går på college? eller bo på campus elr vad man ska kalla dt? :D
Yes, man kan bo på campus! Dock ska jag gå på ett Community College först, och där har de inte "dorms" som de har på universiteten och andra colleges :)

craving cupcakes...

Sådana här fina cupcakes skall jag servera på min bröllop! Bara så ni vet liksom...

what to doooooo

What to doooo?
Jag har ett problem. Min balklänning har blivit för stor! Jag köpte den i USA och nu ramlar den ner vid brösten/midjan! Detta måste åtgärdas, jag vill helst inte göra en flash på balkvällen, hehe! Nästa problem är att min fina dejt tyvärr fått förhinder. Det är så klart tråkigt, men sådant som händer och han är fortfarande den bästa vännen i världen. Så känner ni någon som är sugen att gå på bal så hojta till, hehe!

pappersarbete

Har du kommit in på college?
Inofficiellt, ja. Officiellt, nej. Skolan har alla mina papper som de behöver för att lägga min information i systemet, dock så kan de inte göra det förrän jag faxar över mina gymnasiebetyg som jag får i slutet av maj. Så det är då jag får mina visumhandligar av skolan (jag kan inte få dem förrän de har mina slutbetyg). Vi trodde först inte att vi skulle hinna in med mina gymnasiebetyg innan deadlinen för registration, men vi har pratat med skolan och de har varit väldigt hjälpsamma. Så så fort jag faxar över mina gymnasiebetyg får jag börja välja classes för hösten!

oh memories

Hej Emilia!
Hur många gånger har du och CJ träffats sedan du kom hem från USA? :)

Hello! Hmm, vi har träffats åtta gånger om jag räknat rätt! :)

Hej! Har läst din blogg ända sedan du var utbytesstudent samma år som mig :D
Funderar också på att läsa på college i USA, men isåfall jobba 1-1,5 år innan :) Blev inspirerad av Sofie Lundberg som du länkade till för ett tag sedan! Tänkte höra hur du planerar att finansiera dina studier i USA, förutom med lån från CSN. Typ hur du tänker betala för kläder, mat osv? Jag antar att du kommer bo billigare eftersom du bor hemma hos CJ? :) Tack för en jättefin och bra blogg som ger massa inspiration och tips till oss som funderar på att plugga utomlands! :)

Hej! Vad roligt att du hängt med så länge, och tack för dina fina ord! Precis som du sade kommer jag ta studielån - och så får jag då även bidrag (som studiebidrag) av CSN. Sedan hjälper mina föräldrar till, vilket jag är evigt tacksam över!! Jag vet även att det finns en del jobb på skolan att söka (har man inte jobbvisum får man endast jobba på skolan som man går på, förklarade representanten för mig :) Så har vi tur får jag ett jobb! Och jag kommer bo hos CJ :) Men som sagt, lån, bidrag och hjälpsamma föräldrar. :)


John F. Kennedy



Nu ska jag ta tag i min engelskauppsats. Jag ska skriva om vilken roll
John F. Kennedy spelade i Cubakrisen. Jag har tittat på gamla tal på youtube, och jag älskar verkligen den New England accent han hade. Jag har varit fascinerad av JFK i allmänhet så lite intressant kan det väl bli att skriva den här saken ändå.

“Our most basic common link is that we all inhabit this small planet. We all breathe the same air. We all cherish our children's future. And we are all mortal.”
- JFK

Slut i skallen

Jag har pluggat hela kvällen. Jag har gjort klart min oral business presentation om personliga konkurser i USA (hur tråkigt?)... Jag har dessutom gjort massvis med research inför den feta slutuppsatsen i engelska C. Okej, jag har tittat på film om Kubakrisen, men det är ändå skolrelaterat, hehe..
Nu ska jag krypa i säng. Lektion klockan 08.00. Ugh.

This summer!

Igår ringde CJ mig och berättade att hans chef har gett honom ledigt hela sommaren... för att han ska spendera den i Sverige! Ah, jag är så glad!

off to School!

DAGENS FRUKOST: äggröra och en kopp kaffe.
DAGENS KLÄDSEL: blå jeans och en blå/vit-randig tröja.
DAGENS PARFYM: marc jacobs - daisy. 
DAGENS NAGELLACK:
inget :( har en infektion på ena fingret så jag får inte måla nageln där...
DAGENS SMINK: foundation, ögonskugga och böjda ögonfransar.
DAGENS SMYCKEN: förlovningsring och thomas sabo armband.
DAGENS SKOR: svarta converse.
DAGENS FÖRHOPPNING: att vädret blir bättre!
DAGENS SAKNAD: min pojkvän.
DAGENS DRYCK: kaffe
DAGENS TRÅKIGASTE: min infektion på fingret.
DAGENS FINASTE: mitt telefonsamtal från CJ halv åtta imorse.
DAGENS VÄDER: disigt som sjutton!
DAGENS PLANER: åka till morsan och hämta lite grejer jag måste ha med till skolan, sen eng C lektion, gympass, sedan "myskväll" med treorna på skolan ikväll!
DAGENS CITAT: alldeles för tidigt för sådant idag.
DAGENS MÅENDE: bra! är utvilad, har dock lite ont i magen över allt som ska vara inne innan studenten i form av essäer, feta uppsatser, presentationer... blä!

what are words if you really don't mean them when you say them?

Nu tänker jag krypa i säng. Jag är helt slut! Det var en lång dag i skolan, sedan har jag pluggat och powerwalkat (så töntigt ord!) Slänger in den här fina videon och låten. Ni har troligtvis redan sett och hört den, men den är så hjärtskärande fin. Kärlek när den är som finast.


I'm forever keeping my angel close.



Time flies

"Idag är det 33 grader varmt, i skuggan. Det satt inte helt fel. Jag låg ute vid poolen i en halvtimme sen höll jag på att dö så jag somnade på sängen istället. Sen vaknade jag av att Mr. A ringde mig och frågade varför jag inte vill öppna dörren för han visste att jag var hemma, men jag sov tydligen så djupt att jag inte hörde honom ringa på dörren. Attans."

Jag bläddrade igenom mitt arkiv och hittade det här. För exakt ett två (!)år sedan skrev jag detta. Det känns lite ofattbart att det redan gått två år. Hur som helst hade jag somnat på sängen. CJ kom hem men hade inga hemnycklar, och jag hörde inte dörrklockan... Och då kallade jag ju honom för Mr. A, haha! 33 grader hade ju inte suttit helt fel om jag ska vara ärlig.

Spank you very much!

Tack för era bloggtips, fortsätt gärna att tipsa! Nu har jag tagit en paus i mitt pluggande och tänkte svara på en fråga.

Hejsan jag undrade om man kan läsa direkt från att gå på gymnasiet till att läsa på universitet eller måste man läsa på college också`?
Hej! Det fungerar alldeles utmärkt att gå på universitet direkt efter gymnasiet. Många gör det, många gör det inte. Anledningen till att många väljer vägen med Community College först är oftast för att det är en hel del billigare att få sina basics gjorda på ett community college istället för på ett universitet... men visst funkar det att gå på universitet på en gång, jag har många kompisar i USA som började den vägen :)

pictures from today

Min underbara katt Chili är vindögd... hehe
Promenad med Viktoria i vårsolen!
Hehe, jag på promenad.
Good news! Idag skrev mamma på kontrakt för en ny lägenhet hon ska köpa! Så kul.

maaaaaiiill..

Fick en fråga om mail, så vill ni något så kan ni maila: [email protected] :)

"detta fält måste fyllas i"

Hej! Jag håller på med ett engelskaarbete om det Amerikanska skolsystemet och jag skulle vara super tckasam om du ids svara på mina frågor :)

1) Hur många olika baler har man (Prom, winter formal m.m)? Och vad innebär dom?

2) Hur aktiva måste föräldrar vara med sådant som har med skolan att göra?

3) Vad innebär Graduation, och vad är det som bestämmer färgen på ens cap and gown?

Hej! Javisst kan jag det. Nu kan jag dock bara basera mina svar på hur det var på min skola, jag vet att andra skolor fungerar på olika sätt.
1. Vi hade en Homecoming dans. Klädseln är formell, men inte lika formell som på stora balen. Alltså, killarna har inte kostym/frack utan bara typ skjorta och kostymbraller. Tjejerna har oftast korta klänningar. Homecoming är i stort sött som att fira att skolåret dragit igång och fotbollssäsongen startat, typ. Sedan hade vi en Valentine's dans som totalt floppade, klädseln där var casual och det var bara en simpel dans. Prom var definitivt den mest påkostade dansen. Klädseln är formell, helst långa klänningar och minst kostym för killarna. Det brukar vara all in med limousine och allt. Innan brukar man även gå ut och käka med sin dejt/grupp. På min skola var det endast seniors och juniors som fick gå, och junior-klassen sponsrade hela balen som en "avgångspresent" till seniors. Dock så har alla skolor olika, vissa har bal på vintern osv.

2. De måste inte vara aktiva, men många väljer att vara det. I wrestlinglaget på NCHS så var det några mammor som var väldigt aktiva och ordnade lite små get togethers och sponsrade med vatten och frukt osv... men det är absolut inget krav på att föräldrarna måste engagera sig. Inför danser osv så finns det klubbar på skolan som fixar, och inom skollagen så har du coacherna och lagmedlemmarna som styr upp mycket.

3. Graduation är som vår student. Du får ditt diploma att du gått ut gymnasiet. Det vanligaste är att alla graduates går in i led till sina platser. Någon toppelev håller tal, rektorn snackar och blabla typ. Sedan går man upp en och en på scenen och hämtar sitt betyg. När alla fått sina betyg och sitter/står på sina platser så kastar man upp sina hattar i luften och skriker, hehe. Färgen på caps and gowns matchar skolans färger. På NCHS var det lila då lila var skolans färg. Har skolan två färger, så som guld och blå, så kan det vara så att exempelvis killarna är klädda i blått, medan tjejerna är klädda i guld. :)

hej! vill bara säga att din blogg är jättebra, så äkta jämfört med de flesta andras. Men jag undrar hur gjorde du med bankomatkort undet ditt utbytesår? har man kvar det svenska kostar det väl pengar varje gång man ska handla/ta ut pengar?
Hej! Tack för de snälla orden! :) När jag var i USA hade jag mitt VISA UNG från Swedbank. Kostnaden på att ta ut pengar beror lite på vilken bankomat samt bank du väljer att ta ut pengar från, det kan vara allt från $1-5. Det är en liten uppkopplingsagift på kortet när man handlar i butikerna men det är inte mycket pengar. Jag märkte dock inte av det när jag handlade med mitt kort. Men en avgift på 5 kronor har du ju garanterat med VISA UNG när du tar ut pengar efter ett visst antal uttag. Så jag rekommenderar att handla med kortet istället för att ta ut pengar i bankomat! :)

blogg-inspiration!

Jag har hittat några roliga bloggar på sistone. Mest intresserad är jag av utlandsbloggar. Eller ja, svenskar ute på äventyr i världen. Dock så läser jag ju andra bloggar också, men de är bäst! Så nu tänkte jag rada upp de bloggar jag läser dagligen. Jag läser några fler, men dessa kollar jag garanterat. Kan inte ni tipsa mig om era bästa bloggar?

Sofi Fahrman
Jennie Hammar
Sara Montazami
Sofie Lundberg i NYC
Bexx i Australien
Jennifer Åkerman
Fokis
Susanne Jonsson
Eira (blivande utbytesstudent USA)
Louise W (blivande utbytesstudent USA)
Ebba Von Sydow
Isabel Adrian
Julia i USA



Keeping up with the Kardashians

Jag har fått ännu en hang up på en serie. Denna gång Keeping up with the Kardashians. Så om jag inte bloggar på några dagar så vet ni varför. Hehe.

we had a blast while the game lasted.

För exakt ett år sedan var jag på den bästa semestern någonsin. Med min älskade svenska familj, hos min älskade amerikanska familj. En semester som förhoppningsvis kunde upprepas flera flera gånger. Att saker kan vara så annorlunda ett år senare... men vi fick en bästa semester, det är det som räknas.

UF-mässa

Jag är helt slut. Har varit på uf-mässa i Söderhamn hela dagen. Nu har jag mysig skypedate med CJ. Bloggar mer imorgon, men tänkte berätta att jag lever :)