we become desolate.

Last night var mys! Bentes hus är amazing. Hur som helst så var det kanske 10 personer där, majoriteten tjejer. Vi åt fajitas, badade, mördade piñatan och snackade skit hela kvällen. Sen kastade vi ner Bente i poolen, så hennes plattade hår blev alldeles messed up :) It was fun though.

Idag har jag varit till the mall. Jag inhandlade nytt smink, två nagellack, balsam, nya armband och en tröja. Jag älskar sephora. Självklart hann vi med Starbucks också. Nåt creep som jobbade i en sminkaffär frågade om jag och Jess var syskon för vi är ungefär lika bleka. Och forever 21 var verkligen en besvikelse. Likaså Hollister. Hollister är huge här. Alla tjejer går runt med t-shirtar därifrån - men jag gillar inte alls affären. Dock spelade de bra musik. Cobra Starship, Paramore och Simple Plan.

Nu har jag nyss duschat så mitt hår luktar gott efter mitt nya balsam. Vi ska snart ha en big sunday dinner, sen ska jag måla mina naglar och somna på soffan framför någon film. Igår skulle vi kolla på Nation Treasure och jag somnade efter 10 minuter.

Imorgon ska jag presentera min idé för tv-production.. Det är om the fashion class på skolan, och vi ska göra ett tv-program som ska visas på alla skolans tvapparater. Berättar mer om det sedan! Det kommer nog bli intressant. Och på tisdag så har vi ingen skola för det är någon judisk högtid. Jag klagar inte!

Nej nu ska jag byta lakan i sängen och sedan hjälpa Cindy att duka. Godnatt!

come on, mina sidvisningar sjuker!!

Hola friends. (Ser ni hur mångspråkig jag är?) Är mångspråkig ett ord?

Anyway! Igår var jag på rodeo. Sjukt. Folk blev avkastade av tjurar och jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Nästa vecka ska folk jag känner vara med i bull riding. Creepy! Nåja.

Idag väckte Cindy mig klockan 10 när hon kom in med en vanilla latte från Starbucks. That made my day! Jag tog min tid och fixade mig, gjorde mina chores och åt lunch. Sen åkte vi till the mall och jag köpte en present till Bente som fyller år idag. Så snart ska jag åka hem till henne och äta cake och mörda en piñata. Det kan bli intressant.

Imorgon ska jag till mall arowhead med Jess, och kanske Adriana. Men hon är tydligen grounded så vi får se. Sen ska jag och Cindy kolla på reprisen av OTH som vi missade i måndags, och äta ben&jerry's glass. Mums!

Puss.

something's getting in the way..FALL OUT BOY - I DON'T CARE

Låten spelas på radion hela tiden här. Många säger att det är den nya "sugar we're goin' down". Jag håller inte med. Jag gillar inte låten speciellt jättemycket, den är okej - men jag föredrar deras gamla låtar. Vem vet, nya albumet kanske är fantastiskt - vi får se. Men i alla fall, videon är underhållande. Gabe Saporta gör en cameo. Enjoy, Sreynech! (;

just believe in yourself, it will take you further than you know.

  

Finally! Jag har spenderat två och en halv timme med att skriva en uppsats. Vi fick en lista med ord av vår engelskalärare, där fick vi välja två stycken - som vi sedan skulle basera en uppsats på. Jag valde "courage" och "accomplishment". Jag skrev om hur det var att lämna mitt säkra hem i Sverige för att flytta in hos en familj jag aldrig träffat.. Jag vet inte om det var något bra, men jag fick ihop fem sidor. Den ska vara inlämnad på måndag och jag har planer för helgen - så idag var den enda dagen jag kunde skriva den. En fredagkväll. Det suger! Men nu är jag äntligen klar. Och bilden till höger är min planner. Alla läxor och prov denna vecka. Don't you love school?

Nu håller jag på att fylla min ipod med musik. Min nyfunna kärlek är Breaking Benjamin. Jag ska se till att inhandla deras album när jag ska till the mall på Söndag. Imorgon ska jag till Bente som fyller 17. Hon ska tydligen mörda en piñata á la American Style och vi ska äta tårta. Mums!

Jag måste shoppa en klänning för homecoming också, som är snart.. Okej, den 25 Oktober - men det är ändå snart. Jag vet inte vad temat är för dansen, men jag vet att förra året var det black&white. Jag vill ha en lila eller blå klänning. Vi får se hur det blir.

Nog om det. Idag fortsatte galenskapen på Biologin. Julia ville lära sig svenska så vi hade en intensivkurs i svenska. Hon var inte ett stort fan av att uttala långa meningar men "penna" fastnade och hon gick runt och sa det resten av dagen. Jag höll på att bli galen. Det roligaste är hur dumma amerikanerna låter när de försöker prata svenska.. Oh boy.

Några har frågat om vad jag tar för klasser i skolan, så here we go;

1st hour - American History (AP). Precis som det låter. Amerikans historia.
2nd hour - Spanish 5-6. Spanska för elever som läst språket över tre år. Väldigt simpelt.
3rd hour - TV production. Varje morgon har vi announcements på skolans tvapparater. Vi filmar bland annat inslag för det, gör projekt med datorer och ja... tänk medialinjen.
4th hour - Newspaper production. Jag skriver för skoltidningen. "Rattlers Review".
5th hour - Lunch. Varar i 30 minuter. Alldeles för lite.
6th hour - Biology. Min lärare är sjukt underhållande för han skriker hela tiden.
7th hour - English. Inte mitt favoritämne - men det funkar.

Vi börjar skolan 07.30. Första klockan ringer 07.23, och då ska man helst infinna sig på skolan. Varje lektion varar i 53 minuter, och du har 7 minuter på dig att ta dig till nästa lektion. Och vi slutar klockan 2pm, så våra dagar är inte överdrivet långa.That's pretty much how it works. Du kan inte gå på toa under lektionerna utan ett hall pass, vilket betyder att du måsta ha lärarens underskrift. Det är security runt om i alla korridorer som håller koll så att ingen vandrar runt, och så har vi självklart dresscode. Du får inte ha "spagetthi straps" eller visa mage. Inte för korta kjolar eller shorts, och inga tröjor som symboliserar våld, sex, droger eller alkohol på något vis. Vet inte riktigt mer vad jag kan skriva om skolan.. Fråga om det är något!

Nu bör Cindy snart komma hem med mat. Det är bara hon och jag som ska äta idag. Christopher jobbar, och de andra som alltid är här är på något rodeo grejs. Så vi får se, det blir nog take out. Kanske mexican food? Vem vet, vem vet.. Ha det bra! Och HEJ PAPPA, jag vet att du läser :)


torsdag, betyg och uppsats.

Igår när jag skrev att jag var glad att jag hade ett a i newspaper så hade vi ett test idag och mitt betyg sjönk till ett b. Attans! Dock så höjde jag mitt betyg i spanska på något konstigt vis.. Jag klagar inte (;

Idag har jag inte gjort mycket. Var i skolan som vanligt, hade väldigt kul på biologin med mara, julia och evar. Vi är ett bra team! Vi fick en ny uppgift på engelskan - vi ska skriva en uppsats om något som förändrat vårt liv på något sätt. Jag beslutade mig för att skriva om mitt utbytesår såhär långt. Att jag satt mig på planet och lämnade allting jag är van med, säkertheten, min familj och mina vänner - för att göra någonting helt annorlunda på andra sidan jorden. Jag ska allt visa min engelska lärare att det inte alls är så lätt som hon tror att det är.

Jag har ingen aning om vad jag ska hitta på ikväll - jag bör plugga, för imorgon har jag vocab quiz i spanska, plus test på fyra kapitel i boken. Vi får se hur det går. Killarna pratade om att åka till någon affär och köpa cowboyhattar, inte för jag vet vad dom ska med dem till, men det kan ju bli intressant.

Justja, just nu pratas det väldigt mycket om presidentvalet i skolan. Inte på lektionerna, utan bland eleverna. Det flesta här avskyr Obama, just för att han är mörkhyad. Folket här vill inte ha en svart man i vita huset - och då röstar de hellre på McCain, även om han står för saker de inte stöjder. Well, this is America.

thank you for having faith in me

Tack för alla snälla kommentarer och allt stöd i mitt förra inlägg <3

Oj. Idag tog jag mitt engelska test, jag var med i konversationen, alla stirrade på mig, jag gjorde vad jag skulle göra och jag använde inte mitt "pass-kort" en endaste gång. Om jag sa vettiga saker eller inte vet jag inte, men jag gjorde testet.

Förutom det så klarade jag inte mitt biologitest jag hade igår. Mr. Gonter var inte allt för glad över det hela, "What happened Emilia, you did so good on your other tests!" Sen så sjönk mitt betyg. Attans. Jag har i alla fall ett B! Så om min lärare talar sanning hade jag ett A innan. Holy shit. Förutom det så har jag ett F i engelska, vilket inte är så konstigt med tanke på vilken lärare jag har. Men idag pratade hon med mig efter skolan och bad om ursäkt, hon sa att allting jag gör kommer vara godkänt så länge jag är på lektionerna och försöker mitt bästa. That's good.

Och nu till det bästa, jag har A i betyg i Newspaper production. Alltså, det vi skriver för skoltidningen. So far har jag ett A i alla fall. Det känns bra!

Nu till något helt annat. Idag blev jag erbjuden den sista platsen på en Hawaii resa som EF organiserar i Arizona. Jag vet inte hur jag ska göra - det är alltingen en kryssning i Karibien med min värdfamilj - eller en resa till Hawaii en vecka, allt inkluderat i priset. Dock kommer det kosta mig 1500 dollar. Hur lockande Hawaii än låter tror jag att jag väljer kryssningen med min värdfamilj..

Nej, back to reality - jag har en uppsats att skriva om "electoral college". Tycker jag att USA ska behålla det systemet det har idag? Eller ska "popular vote" systemet ta över? Who knows?

2 veckor exakt till jag ser PANIC AT THE DISCO & THE CAB live!

take my hand tonight, let's not think about tomorrow.

Det var ett tag sedan jag skrev nu. Har inte haft ork. Jag har inte ens haft ork att titta på avenged sevenfold dvdn jag köpte. Nåja. De senaste dagarna har varit lite... jag vet inte vad de har varit, men jag har ialla fall inte haft så otroligt roligt.

Det hela började med att jag har problem att hänga med i min engelska klass, min lärare är känd för att på ren svenska hata europeer och folk som inte är från usa. Det finns en term för det men jag tänker inte skriva det här, och jag tänkter inte påstå något sådant - men det går vissa rykten på skolan som ingen har undgått.

Hur som helst så har jag känt under en tid att jag inte hänger med i tempot, så jag har frågat om hjälp. Just nu är det gamla skrifter från 1600 talet som vi ska analysera - och jag har problem med att förstå den gamla engelskan. Jag har verkligen försökt, och frågat om extra hjälp - vilket jag inte fått, för hon är inte villig att hjälpa mig. Så jag tänkte att jag skulle vänta till vi hade vårt första test, och om jag inte klarar testet vet jag att jag måste få extra hjälp - eller byta till en annan klass där läraren är villig att hjälpa mig.

Hur som helst så berättade hon om testet igår, det skulle vara ett seminarium där vi disskuterar allting vi har gjort såhär långt. Ett av problemen i det är att jag var inte här för ett helt kapitel, det var innan jag ens kom till USA. Så min första dag frågade jag henne om det var något jag behövde ta igen, eftersom jag missat några veckor. Hon sa då att det inte var någon mening i att jag skulle jobba ikapp det, för det skulle ändå inte komma på något test.

Igår pratade jag med henne igen och sa att jag inte förstår hur jag ska kunna klara testet om vi ska disskutera saker som jag inte varit här för. Då sa hon att jag skulle allt ha tagit anteckningar från mina klasskamrater min första dag. Jag blev otroligt arg, men förklarade väldigt snällt att hon själv sagt att jag inte skulle bry mig om det. Jag fick ett "okej, jag kan inte göra så mycket åt saken - du ska fortfarande ta testet imorgon".

Det värsta är att testet är inför hela klassen, vi sitter i en ring, ett visst antal person - och disskuterar. De övriga, som inte tar testet, observerar och tar anteckningar på hur väl man gör under testet. Så imorgon kommer jag sitta inför hela min engelska klass och totalt misslyckas och alla kommer se det - på grund av att min lärare är en jävla dum idiot som inte är villig att hjälpa mig för att jag inte är amerikan.

Ursäkta påhoppet, men jag är inte den enda som har det här problemet. Så igår bröt jag ihop. Jag känner mig som ett totalt misslyckande för att jag inte förstår, och att min lärare inte hjälper mig gör inte det hela bättre. Jag har frivilligt valt att göra det här, jag är här för att lära mig saker och jag gör mitt bästa för att anpassa mig till en helt ny livsstil - men jag kan inte göra det fullt ut om folk inte är villiga att möta mig halvvägs.

Hur som helst så bröt jag ihop framför CJ igår, han ringde Cindy och där har vi en människa som inte alls var glad över vad som hänt. Hon mejlade min lärare och ingenting hände i stort sätt. Så idag gick jag och pratade med min studievägledare och det ser ut som att jag kanske kommer byta klass. För jag vill inte gå till skolan varje dag och känna att min lärare inte gillar mig och inte är villig att hjälpa mig.

Sen försökte jag prata med en annan lärare på skolan, och hon sa "jag ser inte vad problemet är - du pratar bra engelska, du har nästan ingen accent, så man kan inte tro att du inte förstår det här." Visst, jag kanske pratar bra engelska med det betyder inte att jag förstår allting. De andra studenterna i min klass har pratat engelska sen de lärde sig prata och de har studerat engelska mycket längre än vad jag har gjort. Jag kanske inte har lika stark accent som de tyska utbytesstudenterna har (ta inte illa upp nu tyskar), men det betyder inte att jag förstår skrifter från 1700 talet.

Jag vet inte alls hur jag känner just nu. Jag är upprörd på grund av att min lärare väljer att inte hjälpa mig, när jag verkligen behöver hjälp, jag är arg för att hon tvingar mig ta ett test som jag inte förstår någonting av, samtidigt som hela klassen kommer observera - och hon vet att jag inte kommer klara testet. Jag är glad, för jag har en underbar värdfamilj som lyssnar på mig och stöttar mig när jag behöver det, och jag är förolämpad för att jag nekas hjälp för att jag är från en annan del av världen. (Hon har inte sagt detta rätt ut till mig - men det har givits hintar).

Många av er kanske tycker att det här inte är en big deal, men det är verkligen frustrerande när jag försöker mitt allra bästa och det jag får tillbaka är skit.

Visst, att vara en utbytesstudent är inte alltid lätt eller en dans på rosor - jag vet. Vissa av er tycker kanske att "det är en del av skolan - get over it, du måste göra det". Jag vet att jag måste göra det, men jag vet också att en lärare är där för att hjälpa en elev. Undervisa. För det är en lärares jobb. Och i det här fallet har hon inte gjort sitt jobb och jag tänker inte låta det vara. Det är min rätt att få hjälp.

biljetter, shopping & pepparkakor

Idag har jag varit och shoppat igen. För 344 kronor fick jag ett linne, en tröja, två par trosor, ett par skor, en plånbok och ett par shorts. I like it here! Sen hittade jag också svenska pepparkakor och Wasa knäckebröd. Min värdfamilj gillade inte något av det så det är ju bara positivt för då får jag det för mig själv!

Jag har ingen aning om vad vi ska göra ikväll. Kanske gå på bio, vi får se. Imorgon ska jag i alla fall till the mall med Jess och hennes kompis. Jag vill besöka forever 21, sephora, american eagle outfitters, apple store (jag har haft sönder mina hörlurar...) hot topic och mac cosmetics! Jag ska inhandla den nya avenged sevenfold live dvdn och min mascara är slut!

You know what? Idag betalade jag biljetterna..
PANIC AT THE DISCO & THE CAB!
OCTOBER 8!

Allt som allt gick biljetterna på 107 dollar och 5 cent. Vilket är 739 kronor eller något liknande. Det värsta var att biljetterna inte alls var dyra från början men det är massa skatt och annat trams. Nåja. Det är värt det! Jag tog sittplatser för jag orkar inte stå och lyssnar på fyra band, och jag kommer hamna långt bak om jag har ståplatser, för jag vill inte köa i flera timmar innan. Men jag har redan sett Panic två gånger live så det gör inte så mycket att jag inte är nära. Dock skulle jag vilja ha mina konsertpartners in crime här - Sreynech, Jess och Malin!

That's it for now.

tankar..

Ändrande planer - jag ska inte på matchen ikväll utan homecoming matchen om två veckor, då skolan möter sina rivaler. Jag är extremt trött idag, fick en intervju och ett test avklarat på lunchen och det tog all kraft ur mig. Plus att last hour, som är engelska, är så extremt tråkigt för min lärare snackar på som en idiot och det är massa konstiga texter från 1700-talet som skall analyseras och jag fattar noll.

Nåja.. Nu har jag varit här i över fyra veckor. Jag börjar vänja mig med att börja skolan 07.23 på morgonen.. Även om det tar emot att gå upp innan sju varje morgon. Det enda minuset med north canyon är att det är en otroligt stor skola, med över 3000 elver. På ett sätt är det bra med tanke på att du är inte den enda utbytesstudenten, därav blir du inte utstirrad eller hamnar mitt i centrum - men du måste isället vara väldigt öppen, uttåtriktad och framförallt inte blyg!

Den första veckan kan jag säga att jag inte alls gillade skolan. Mest för att allting var så stort, nytt och you name it - det kändes som allt var fel. Kulturchock? Vem vet.. Nu trivs jag i alla fall väldigt bra! Jag har hittat folk jag vill umgås med och folk med gemensamma intressen.

Jag vet inte riktigt vad jag vill få ut av det här inlägget.. Jag vill säga tack till mina föräldrar, morföräldrar och min släkt som gjorde det möjligt för mig att göra det här. Jag kan inte fatta att jag är här. Jag kan inte fatta att jag är på andra sidan jorden, jag går i ett amerikanskt high school och gör det jag vill göra. Jag har planerat det här så länge och nu är jag här!

Många sa till mig innan jag åkte "tänk vad mycket du kommer missa under ett helt år". Visst, jag missar saker hemma - men folk hemma missar saker som jag upplever här också. Jag har redan minnen för livet, och jag har en till familj som jag aldrig kommer glömma. Människor jag inte visste fanns, öppnade sitt hem för mig och here I am. Jag är så otroligt glad att jag fick chansen att göra det här.

Som sagt, jag vet inte vad jag ville få ut av det här. Men nu har jag fått skriva av mig lite. Nu ska jag göra min chores och umgås lite, sen ikväll ska jag nog till nagelsalongen och så ska vi ut och äta. Imorgon ska jag bara vara hemma, kanske bada eller något. Och på söndag ska jag shoppa med Jess! Det blir nog en bra helg :)

Btw, jag saknar er där hemma.

I am thinking of you

Jag har inte riktigt tid att blogga nu. Hur mycket skolarbete som helst och så är jag supertrött. Uppdatering kommer nog imorgon. Då ska jag på min första amerikanska high school football game! :)

Hörs imorgon eller på lördag :)

wish list!

Jag saknar POLLY och EXTRAS MELONTUGGUMMIN!
Och jag har bara varit här en månad :|

I don't care as long as it's about me. (NOVEMBER!)

Jag lever. Good to know, huh?
Tänkte skriva ett inlägg men jag orkar inte riktigt. Min värd bror orkar dock. Som ni kanske ser nedan.


hej från CJ!
emilia es muy bonita!
molto carina!!!
she is beautiful!
holsheftin shvenska!

helgen är över

Ska man kanske försöka sig på ett blogginlägg?

Helgen har varit bra. I fredags kommer jag inte ihåg vad jag gjorde, men jag kommer dock ihåg att jag somnade i sofffan när de andra tittade på film. Igår var jag och Cindy till the mall. Jag spenderade kanske lite för mycket pengar inne i Victoria's Seret - men så kan det gå.

Hot Topic är nu i alla fall min nya favoritaffär. Jag hittade en "To Write Love On Her Arms" t-shirt och en We The Kings t-shirt. Sen åkte vi till Target och jag inhandlade en plattång, nagellack och Metro Stations CD väldigt billigt! Så jag fick some shopping done igår.

Idag har jag gjort klart mitt spanska projekt som jag tror jag ska presentera imorgon. Får väl se hur det går. Sen åkte jag och Cindy och handlade, och starbucks - of course. Iced venti vanilla latte är min nya favorit. Sen har jag inte gjort så mycket mer. Christopher fixade med en motor ute på framsidan så jag slog mig ner på flaket på hans bil och läste nya cosmo, drack starbucks och satt i solen och lyssnade på musik under tiden. That is life.

Jag har ingen aning om vad som händer ikväll. Jag kanske tvingar grabbarna i huset att titta på Step Up 2 The Streets med mig. Jusjta, jag har nu en konsertpartner! Alltingen ska Bente gå med mig, om hon inte kan så följer CJ med mig. I'm gonna se Panic At The Disco!! OCH The Cab!

fredag, helg och biologitest

It's friday och jag behöver sömn! Igår somnade jag med mina kläder på, på överkastet - och vaknade klockan 2 och la mig under läcket. Jag blev lite fundersam när jag vaknade imorse och hade samma kläder på mig som igår kväll. Jag fick mig ett skratt i alla fall.

Jag fick 23 av 30 på historia-uppgiften som jag gjorde, och 58 av 60 på mitt muntliga biologitest vilket jag är supernöjd med för jag trodde verkligen att jag inte skulle klara det! Nåja, jag spenderade min lunch med Jessica och Taylor idag igen. Jess tyckte vi skulle hang out at her house nästa vecka, så det var kul =) Joey, en kille i newspaper, kom på att jag är väldigt lättskrämd så det hade han väldigt kul åt under hela den lektionen. Dessutom så fyller en av tjejerna i newspaper class år på söndag så vi firade henne idag, med pizza, cookies, cake, läsk, chips och allt som hör till! Det var trevligt.

Och igår fick jag frågan om vi pratar engelsk i Sverige.. Well, jag är som sagt i Amerika - folk är lite... oallmänbildade? Är det ett ord. Väldigt bra att jag trackar ner Amerikanarna och inte kan mitt språk. Jag fick också höra att jag pratar väldigt bra engelska och det gör mig lika glad varje gång! :)

Imorgon ska jag och Cindy till the mall. Först starbucks, sen victora's secret, hot topic och walmart för att köpa en plattång till mig. De är tydligen billigast där. Dessutom ska Christopher till New York i mars med sin forensic class och familjer är välkommna, så vi kanske ska till New York. Jag vet dock inte hur jag ska finansiera allting, för under spring break ska vi på kryssning i the carribean som kommer gå på ca 700 dollar per person, sen ska vi till San Diego och L.A (allt på samma resa - eftersom båda är ca 7 timmar med bil härifrån) när deras förra utbytesstudent kommer och hälsar på i typ April. Så jag får väl starta spara pengar nu.. Haha!

Nu ska jag ut och kika på vad the boys gör - jag tror de fixar med bilarna eller något. Nu är vädret så pass behagligt att man faktiskt kan vara ute utan att dö av värmeslag...

strike us like matches

Jag har haft den där meningen stuck in my head all day idag! I've been driving people crazy när jag har gått runt och sjungit.

Anyway, idag var jag på open field för soccer. Det var så himla kul att spela igen! De första femton minuterna spelade jag med JV spelarna. Coach skrek "svenska" och tog mig till sidan och frågade efter mitt namn, sen flyttade han mig till Varsity spelarna så jag fick spela med dem i en timme. That made my day! Tjejerna var jättesnälla, dock är det extremt jobbigt att spela i 42 gradig värme i 1½ timme. My legs are gonna be sore tomorrow!

Och det visade sig att Jessica, the cheerleader in my biology class, är jättetrevlig! Jag lunchade med henne, och hennes två tjejkompisar. Och justja, varje dag during 3rd hour har vi "NCHS TV" där de berättar typ nyheter som angår skolan och så är det pledge of allegiance och allt som vi ska stå upp och säga. Idag hade vi även a moment of silence för alla som dog i 9/11 - och nån brud började skratta. Come on, du är från USA och ditt land blev attackerat för 7 år sedan, folk dog, och du skrattar. Shame! That pissed me off.

Allt som allt har det varit en bra dag iaf! And tomorrow's Friday!! :]

i love your smile. lightening. oh that just ruined the moment. thank you.

Inatt drömde jag på engelska! Helt sjukt.

Well, jag har varit här i exakt tre veckor nu. Jag klev av planet för fem minuter sedan, eller något liknande. Hur som helst så flyter allting på bra. Jag har pretty much done all my catching up work förutom i biologi. Har två test kvar. Ett som jag ska ta imorgon. Vocab testet i english gick rätt hyfsat tror jag, kunde alla orden utom 3.. Vi får väl se. Det blir förhoppningsvis inte ett F ;)

Idag fick jag min amerikanska telefon, so that's good! Jag har också varit och köpt skor för open field soccer tomorrow, och för att jag ska på try outs så småningom så då bör jag väl ha skor för det. Well, jag hade planerat ett längre inlägg men jag måste plugga inför spanish & biology som jag har imorgon.

Justja, imorgon ska jag äta lunch med the cheerleaders. De frågade mig idag om jag ville ha lunch med dem imorgon, så jag tackade snällt ja.. Det kan ju bli... intressant! :)

Puss.

tuesday

Vad hände med kommentarerna, folks? Inte kul att uppdatera när man inte får respons ju. Jag förväntar mig ett stort fett F mitt biologitest jag gjorde idag. Who cares? Annars flyter allting på bra.  För trött för att uppdatera. Har nyss gjort alla mina läxor och snart är det middag - sen ska jag sova. Klockan är bara tjugo i åtta på kvällen men jag är verkligen verkligen jättetrött.

Imorgon är det english vocab. test + biologi test. Wish me luck!

you know, I actually don't!

Ny vecka. Idag har jag fått det mesta gjort för newspaper, de frågade till och med mig om jag vill gå på try outs för the badminton team. Jag tackade snällt nej. Imorgon ska jag ut och springa med CJ. Soccer season - here I come. Eller inte.

Idag var första dagen utan matte. Hallelujah! Istället har jag television production. Nu håller vi på med att göra en trailer för filmen Transformers. Så det är rätt kul. Vincent jr kikade förbi och klagade för att jag inte var på matten med honom.. The swede is missing.

Idag fick jag också frågan "so you speak.. swedish?!" "yes".. "Really?". Amerikaner är så smarta. Sen bad han mig säga en sak på svenska, och de gjorde jag. Så frågade han "var det inte svårt?". Tycker du det är svårt att säga en mening på engelska, vännen?

Min dag har i alla fall varit bra. Förutom att jag freakar ur på min fucking biologi-lärare. Han är störd i huvudet and I'm gonna fail on my test tomorrow. Whatever. Jag har fått komplimanger för min engelska vilket är jättekul! Jag har bara varit här i tre veckor och improved so much!

Nu ska jag in i duschen, alla läxor är gjorda och om en halvtimme är det one tree hill! Nya avsnitt - I like. Cindy och jag tittar både på det och Gossip Girl! Sen kommer CJ hem från jobbet så han, jag och Joe ska se transformers. De i TV production hade redan sett den i skolan, för några dagar sedan. Jag har sett den förr men jag bör se den igen om jag ska göra trailern.

That's it for today.

sunday.

Hello there!

Helgen har varit super! I fredags tog vi det lugnt, jag somnade när jag kom hem från skolan och vaknade när CJ kom hem från Nick. Jag hade tydligen sovit i tre timmar. Sen la jag mig i soffan och tittade på CSI men somnade då också. Så allt som allt så var fredagen söming!

Igår var jag och Cindy till Blockbuster och hyrde några filmer! I love that place. Sen åkte vi till Alishia (hennes dotter) som fyllde 22 och åt tårta. Sen var det meningen att vi skulle på bion som vi inte gick på I fredags, men vi bestämde oss för att gå ut och äta först. Så jag, CJ, Joe och Allie åkte till Old Chicago och åt. Det tog lite längre tid än vi trott så när vi kom till bion så hade vi missat den sista visningen med typ 10 min. Så vi åkte hem och kollade på "What happens in Vegas" istället. Dock somnade både jag och Allie.

Nu har jag nyss gjort allt min skolarbete som jag bör ha avklarat till imorgon - that's good. Dessutom har jag gjort mina chores, det vill säga dammsugit, och nu sitter jag här. Vi pratade om att kanske åka till the mall idag vilket jag gärna vill! Förutom det så kom Joe hem med starbucks åt mig idag när jag pluggade - that made my day.

Förutom det så har det varit två väldigt händelserika dagar.. En av utbytesstudenterna på NCHS (min skola) gillar inte mig verkar det som. Hon är en drama queen. Hon spred rykten om att jag och CJ dejtar för att jag gav honom en kram i skolan. Och nu har det rykten nått min IEC. Och EF har som policy att om man dejtar en värdbror eller värdsyster blir man placerad i en annan stat.. Well, nu är ju detta rykten men varför i hela jävla fucking världen sprider hon ett sådant rykte? I am so gonna win this fucking shit.

Nåja. Förutom det så är jag utvilad efter helgen.. Nu vill jag åka och shoppa. Och btw, min nya drog är peanut m&ms. Inte bra, jag vet. Allt som allt så har det varit en bra helg.


kulturchock?

I've got some good news. Jag behöver inte läsa matte! Så nu har jag television production istället. Det kan ju bli intressant. Vincent jr blev sur på mig dock för jag lämnar honom ensam på geometrin (jag har varit där i två dagar.. haha!)

Idag såg jag för första gången hur det är på en game night. Idag har the football team sin första match för säsongen, dock är det away game. Men alla fotbollsspelare gick runt i sina fotbollströjor och alla cheerleaders hade på sig sin uniform och en lila rosett i håret. Skolfärgerna är lila och svart, så halva skolan klädde sig i de färgerna. Jag ska inte på matchen ikväll - för det är i tuscon och det är långt dit från phoenix. Så jag ska på bio med CJ, Joe och Allie istället.

Och dessutom så har jag nog en dejt för homecoming! Cindy blev överlycklig när hon kom på att vi skulle få åka och shoppa klänning. Men vi får se hur det blir. Säger inget mer ;)

Annars har den här veckan varit jobbig. Jag börjar fundera på om det är den omtalade kulturchocken? Allting känns fel, jag känner mig som ett vandrande fel och you name it..

Nu sitter jag i alla fall hemma, har nyss gjort mina chores för dagen och funderar på att ta en titt på min läxa. Jag har nämligen tre prov nästa vecka, och läxor i fyra ämnen till måndag. Sounds fun, huh?

Puss

jag ska inte ljuga.

I've had a rough day today.. Jag fattar NOLL av matten - men min underbara hostmom har ringt skolan idag och det kanske är så att jag inte behöver ta matte över huvud taget. Inget är säkert än dock! Biologin är fucking hell. Jag fick bara G i biologi i nian och jag hade Kjell - så nej, jag är inte världens bästa på biologi. Och nu är det massa konstiga engelska ord och jag försöker, det gör jag verkligen - men det är inte roligt för fem öre. Dessutom har jag missat två prov (som de gjorde innan jag kom till usa) så de ska jag få göra imorgon.. Hurra.

Det första CJ sa idag när han såg mig efter skolan var "What's wrong emilia?". Jag ville bara gråta. I didn't though. Jag är glad att jag har en familj som lyssnar på mig när jag behöver prata. Och som CJ sa när jag förklarade hur dum jag kände mig när jag inte ens förstod matten som skulle vara lättast. "You are going through 2 languages in your head, you don't like math and you're miles away from your family and friends. And I can't imagine what you're going through - but I know that I could never have moved to the other side of the world and still be as positive as you are. So don't ever call yourself stupid again".

Förutom det så var det meeting för girls soccer idag. Oh wow. Typ 60 tjejer var där - och det värsta är att de bara tar 20 players för junior varsity och 16 för varsity. Så det gäller att vara bra om man vill bli uttagen. Så nu är det fitness träning som gäller. Upp med konditionen!! Jag ska bli uttagen, så är det bara. Try outs är inte förrän i slutet av oktober så jag har ... två månader på mig! Jag vill verkligen spela soccer so bad, men jag vet inte hur stor chans det är att jag blir uttagen precis..
 
Justja, ni vet det jag sa tidigare om att jag inte har gått upp i vikt.. Jag har gått ner 3 kilo! Mest för värmen tror jag - jag är inte alls lika hungrig längre. Och jag förstår inte hur amerikanarna kan äta chips och pop tarts till lunch. Jag förstår inte. Snart kommer Cindy hem med mat (läs pizza). Nyttigt. Sen lovade jag Joe att jag skulle göra chocolate chip cookies så vi får väl se om jag råkar matförgifta hela familjen..

Justja, idag fick jag höra att jag var söt. "Are all the girls in Sweden as pretty as you are?". Det gjorde mig glad. Jag hade en väldigt rolig disskusion med två killar i math class idag. Vi bestämde oss för att inte göra matten eftersom vi inte förstod och så pratade vi om kulturskillnader. De frågade om jag bodde på en bondgård. Och så trodde de att Sverige var mindre än Arizona...

Jag saknar er där hemma <3

omg girl you hit the fucking jackpot!

Back to reality.. Idag var första dagen i skolan efter mexico. Newpaper production var kul as always - resten var inte lika kul. Jag har så mycket homework efter att ha missat tre dagar. Men mexico var värt det!

Jag har bytt math class nu, så det är jag och the freshmen. De är typ 93:or. Yes, I'm a failure when it comes to math. Inte för jag förstod så mycket men jag ska inte ge upp än. Men jag förstår inte varför i hela fucking världen north canyon tvingar mig att ta matte när det inte ens RÄKNAS när jag kommer tillbaka till sverige. I'm gonna fail math class and EF will not like that at all. Nog om det!

Imorgon är det torsdag - två dagar kvar sen är det helg! Då ska jag och Cindy förhoppningsvis på pedikyr och shopping någon dag. Jag vill till Victoria's Secret och Hot Topic och massa annat. I wanna spend money! Haha.

Justja, idag har jag varit här i två veckor exakt! Det känns som jag känt familjen mycket längre än så. I got the best family!Okay, nu är det middag i huset och publishme tar hundra år på sig att ladda upp bilder. Den ena bilden är i alla fall my school ID och den andra är utsikten från en restaurang i Mexico :)

mexico baby!

JAG ÄLSKAR MEXICO!

Oj, det har varit en superbra weekend! Sol, 40 grader varmt, turkost vatten, båt, bad, god mexican food och you name it! Nåja. Min värdfamilj har en toyhauler i Rocky Point (3½ timme ifrån Phoenix) så vi har bott där. Vi hade ocean front plats så vi var typ en meter ifrån stranden och 10 ifrån havet! Underbart.

Nåja, we went quadding en av dagarna. Vi körde fyrhjulingar på stora sanddynor och allt sådant. Jag är en fara på cykel - men jag överlevde! Killarna skrattade dock åt mig för jag körde så sakta.

Och CJ blev träffad av blixten!!! Det var natt, vi låg och sov - och världens åskväder drog in. Så CJ gick ut för att ta undan sakerna som var utanför toyhaulern. Han skulle dra ur en kontakt, han var torr om händerna, och precis när han tog tag i kontakten så lystes allting upp! Blixten hade slagit ner i en ledning och när han tog i kontakten så blev han struck. Vi hörde ett skrik utifrån och alla vaknade. Vi öppnade dörren och han låg på backen. Som tur är fick han inga skador. Han fick dock två brännmärken. Ett på fingret, och ett på vaden. Thank god he's alive! 

Så allt som allt har det varit en superbra weekend. Imorgon är det back to school igen - jag har bytt matteklass eftersom algebran var för svår. Så vi får se hur det är. Jag måste göra klart mina artiklar för newspaper annars är jag i big trouble. Nejdå, jag har typ 12 dagar på mig eller något.

Justja, min nya grej är att reta CJ för att han har, enligt mig, en new york accent. Han låter inte som Joe när han pratar - Joe är från Arizona. Man hör på CJ när han säger "well" och "what the hell" och jag har haft väldigt roligt åt det hela helgen vilket han inte uppskattar. Haha!

Nu ska jag skriva klart några frågor för newspaper. Ciao!