KALLFRONT!

DET ÄR KALLT! Uh. 18 grader. Det är en kallfront över Phoenix och självklart blir det varmare imorgon när jag åker hem.

Igår var vi till Scottsdale Fashion Square, sen åkte vi till PV Mall och det var ungefär allt vi gjorde. Vi hann också med att åka till Mesa och hälsa på Cindy på jobbet.

Idag ska vi inte göra någonting. Bara ligga i sängen och springa runt i mjukiskläder för det är min sista dag här. Vi ska också ut och käka lunch någonstans, vet dock inte var. Ikväll ska wrestlinglaget bowla, jag tänkte stanna förbi (stop by.. hah!) och säga hejdå till laget.

Därav dåliga uppdateringar. Sorry guys men sista dagen med Christopher idag.
Puss på er!

SEDONA (varning för ganska långt inlägg)

Gårdagen var mysig. Vi bilade upp till Sedona som ligger 1½ timme från Phoenix. (Här mäter de allting genom tid, inte miles) Vi stannade på QT och köpte frukost, sedan körde vi dit. Sedona är känt som Red Rock Country, för alla berg, all sand, allting är rött! Det var hur fint som helst, väldigt film-aktigt på något sätt.

På vägen hem åkte vi genom
Jerome, som mer eller mindre ligger på ett berg 1,7 km över havsytan. Så det var mycket uppförsbacke, slingriga vägar, höga stup och lock för öronen. Väldigt speciell stad dock.

Vi stannade vi Anthem outlets och kikade in i nån affär, men det var inte så mycket att se så vi åkte tillbaka till Phoenix. När vi kom hem tog vi det lugnt ett tag, sen bestämde vi oss för att åka till ett av bergen vid skolan och vandra upp för det. Utsikten var så vacker. Jag filmade lite grann men det blir inte rättvist. Dessutom blåste det som en tok, så man hör inte ens hälften jag försöker säga.


Frukost från QT!


En LITER cola light. Yup, vi är i Amerikat. Flaskan är knubbig och söt iaf!


Såhär ser det ut längs Interstate 17 i Arizona!


Sedona


Sedona


C gör vad han kan. Haha.


Röd sand. Överallt!


Cactus!


Vackra Sedona. Här vill jag bo!


Lunch på Taco Bell. Crunchy taco!


C fick mig att ta Mountain Dew Baja Bast som smakade PYTON!


C på Taco Bell.


Slingriga vägar upp för berget i Jerome.


Alltid roligt att se sådana här skyltar.





En väldigt kort video från när vi åker ut ur Phoenix. Vi lyssnar på PARTY IN THE USA! Haha. Och leker "yellow car."


Här är berget vi "besteg" haha. Det ser inte så högt ut but don't let it fool you!


Utsikt


Utsikt


Lite mer öken :)



En VÄLDIGT blåsig video, men ni får se utsikten från bergen och skorpion-hemmen. Haha!

Det jag försöker berätta under videon är att när jag och CJ var ute och campade under mitt utbytesår, vid Bartlett Lake, så gick vi uppför ett berg. Jag var inte så observant och trampade rakt ner i ett sådant här hål. Jag tittar på CJ och han tittar på mig, säger lugnt och sansat "ta sakta upp foten, väldigt långsamt. okej?" Jag frågar "varför? vad är det?" Han säger bara "Gör som jag säger, och när du långsamt tagit upp foten så backar du lugnt och stabilt några steg bakåt och kolla på hålet hela tiden." Jag gör som han säger, lite fundersam över varför, men jag backade och sen tog han mig i armen och drog mig därifrån. Jag frågade varför jag nyss gjort allt det där och varför han var så allvarlig. "Du trampade precis i ett skallerormshål, jag ville vara säker att du inte blev biten." Efter det tittar jag ALLTID på backen när vi är ute någonstans..

Aja, hoppas någon orkade kolla igenom det här. Imorgon ska vi till Scottsdale Fashion Square, som är den största gallerian i the American Southwest! PUSS PÅ ER!


questions :)

På en av dina bilder såg man Cs tatuering, vad är det den föreställer och när gjorde han den? :)
Han gjorde den sommaren innan sitt senior year, och det är en örn :)

Hur är C som person? Är han blyg framför människor, vill han visa att ni är tillsammans när ni är bland folk, humör? :D
Christopher är vääääldigt envis, precis som jag, vilket inte alltid är den bästa kombinationen. Han är väldigt ambitiös, omtänksam, trevlig, ärlig. Han ger aldrig upp, vilket ibland kan vara lite drygt. Haha! Han är inte blyg framför människor, snarare väldigt utåtriktad. Humöret, well, när han blir arg blir han väldigt arg men han skulle aldrig slå någon bara ändå liksom. Och han vill ofta hålla hand blan folk osv.. :)

Och jag kommer vara här till på lördag :)

_________

Min absoluta favoritlåt just nu!

heej! :)

Förlåt för ingen uppdatering, jag och C har spenderat hela dagen med att gå runt i mjukiskläder och bara varit. Vi åkte och köpte färska bagles med cream cheese och sen så gick vi och lade oss igen :)

Nu ska jag promenera till skolan, wrestlingträning. Kanske filmar där, beror på vad de gör :) Jag uppdaterar ikväll för C har class så jag har lite tid att döda :)

come on guys!

Här uppdaterar jag med bilder och videor och så kommenterar ni inget! Shame shame.
Sedona var mysigt, inte så lång bilresa jag trodde, men hur som helst var det väldigt vackert :)

Jag och CJ funderar på att "hike" ett berg i närheten nu, det är molnigt ute så det blir i alla fall inte plågsamt. Jag lägger upp bilder från Sedona senare, eller imorgon :)

Sedona & Jerome

We're off to Sedona & Jerome. Jerome är en spökstad, det här kan bli intressant! :) Sedona ska tydligen ha väldigt fin natur :) Vi hörs sen!

några filmer :)


Jag filmade lite på vägen när jag promenerade till skolan. Jag babblar på om kaktusar... haha, vet inte om ni orkar titta men men :)



Haha! Kolla vad jag köpte på Walmart. BITE ME EDWARD!



Jag har fått lite färg, och hatt-fnatt!



Ett hus i området har dekorerat för halloween.



Jag låg och solade på the bleachers när brottarna sprang runt banan.



Ett klipp från när vi beställde starbucks. Sjukt skön kille! Sen från när vi åkte till desert ridge & ute på motorvägen. Snabbt ihopslängt och inte så roligt men men :)

Imorgon ska jag och CJ till Sedona. Liten dagstripp. Det blir nog mysigt :)

frukost! :)


DENNY'S!


En missnöjd & hungrig Emilia.


Amerikansk frukost! Scrambled eggs, hash browns, pancakes, orange juice & buttermilk biscuit. Jag fick inte i mig allt, nej.


CJs frukost. Helt galet.


Så igår var vi till black angus steakhouse. Jag åt New York steak, green beans och macaroni & cheese. Smaskigt! Sen fick vi en stor bit chokladtårta till efterrät men den orkade jag inte ens ta en tugga av. Efter middagen så åkte vi upp till
Bartlett lake, det är lite ungefär 40 minuter ifrån var vi bor. Det ligger uppe i Cave Creek som är otroligt mysigt och fint! Där lade vi oss i flaket på bilen och låg och tittade på stjärnorna i nån timme. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, och så såg vi en SKUNK! Det var den första skunken jag sett i hela mitt liv. Haha. Sen körde vi nästan på en fladdermus på vägen hem. Creepy.

Idag har vi inte hunnit göra så mycket. Jag vaknade klocan 07.00, jetlag fortfarande! CJ åkte till North Canyon för han skulle göra något med wrestlinglaget (han coachar i år.. han är alltså inte med längre). Han kom dock hem tidigt så jag föreslog att vi skulle ut och äta frukost. Han bjöd på middagen igår så jag bjöd på frukosten.

Nu ska jag börja göra mig i ordning sen ska jag åka till North Canyon för att möta upp Zee, säga hej till lite folk, sen ska vi ut och äta lunch och göra all vår catching up. Ikväll har CJ skola så jag har ingen aning om vad jag ska göra. Men vi får väl se :)

pink it is


Jag har köpt en rosa ASU (Arizona State University) keps! Haha, sale på walmart för tre dollar så jag slog till.


Jag och CJ gick ut och gick med hundarna. Han med Brody & jag med födelsdagstjejen Cheyenne :)

Okej, två bilder från dagen. Resten orkar jag inte lägga upp! Haha. Jag och Cindy var och fick våra naglar målade och all that good stuff. Åkte till Ross, jag hittade ingenting dock. Kom hem, gick ut med hundarna ett tag, hängde vid poolen. Mysigt. Ikväll ska jag och CJ ut och äta middag på black angus steak house. Mums.

gårdagen :)

Vad är det han säger, exakt? Hör att han pratar om att träffa ngra "guys" och så frågar han om vi vet om hans truck. Vad är det för speciellt med den och varför verkar han vara så stolt över den?
Haha, hans truck är hans stolthet för han har satt ihop allt själv och ja, det är en amerikansk sak jag inte direkt förstår mig på. haha. Jag orkar inte kolla på videon nu men han säger något i stil med "wanna hang out with the guys tonight?" Jag frågar "who?". Han säger "The guys in my study group."

Föresten ligger Phoenix före eller efter vår tid här i sverige och hur många timmar skiljer?
Phoenix är 9 timmar efter Sverige, så nu är klockan kvart i nio på morgonen :) (Eller vänta, har vi ställt om till vintertid i sverige nu? Isåfall är det bara 8 timmar)

-----------

Hej!
Gårdagen var lång. Jetlag och jag kommer inte riktigt överrens så jag vaknade klockan sju. CJ gillade inte att jag väckte honom, oops! :) Vi åkte till doktorn, CJ trodde han brutit sin hand men så var inte fallet.

Efter doktorn åkte vi till Arrowhead mall. Vi åt Panda Express, så onyttigt gott så det inte finns ord för det. Sen knallade vi runt gallerian ett tag, men vi bestämde oss för att åka till PV mall också. Sagt och gjort.

CJ höll på att dö för han var så uttråkad men jag hade roligt för jag spenderade pengar. Jag kom hem med en t-shirt, lite bath&body works saker, tre trosor från Victoria's Secret och tre stycken OPI nagellack :)

Väl i gallerian så gick jag in på Zees jobb för att se om hon jobbade, jag ställde mig bakom henne och när hon vände sig om bara stirrade hon på mig och sen skrek hon så alla i affären ställde sig och stirrade. Sen fick jag typ fem kramar och så började hon gråta! Det var så skönt att få träffa henne igen! Som jag saknat henne. Vi pratade ett tag men bestämde att vi ska träffas på måndag och äta lunch tillsammans :)

Det var meningen att vi skulle ut och äta igår kväll men det blev aldrig av, istället åt vi supergod mat som Cindy lagade. Sen åkte jag och CJ till walmart, igen... haha! Kvällen slutade med att vi tittade på "The Love Guru" och jag somnade runt 23.00.

Idag ska jag och Cindy åka och göra våra naglar. Sen ska vi til Ross och shoppa lite, är det tänkt. Jag bloggar nog ikväll.. Pusss!


Han säger något om att jag inte ska ta bilden, han är väldigt missnöjd för att han kör sin mammas bil. "Tell them I think it's a piece of shit"
Shopping! :)


lite bilder från dagen


Världens absolut godaste cola <3


På väg till WalMart. Såhär ser området ut :)


Såhär missnöjd är CJ när jag försöker fånga honom på bild.


Mitt fina MBMJ-armband som väntade på mig här hemma i phx.


WALMART! :)


Walmart, igen.


Mamma, något för dig? Två för $5. Triple caramel chunk.


This is what I'm talking about... haha!


En snubbe utanför Walmart sålde kettle corn, som för övrigt är äckligt gott. CJ posar sött med dem också. haha.


Sen åkte vi til CJs jobb, QT, och köpte cola.


Och en tråkig video från när vi promenerade till skolan.

Så pretty much våran dag. Jag vaknade klockan åtta och har varit pigg sen dess. Jag följde med CJ till wrestling practice. Mark sprang in, brottade ner mig på golvet och sade "I'm so glad you're here!" sen fick jag världens kram. Fick en stor kram av wrestlingtränaren också, ah det är så roligt att träffa alla igen!

Men nu ska jag och CJ umgås lite, jag ska dricka diet coke lime, och sen ska vi åka till hans study group så jag får träffa de folket. That's it. Vi hörs, puss!


första morgonen :)

Hejsan!

Förlåt för en ganska konstig uppdatering igår. Men let's try again :)

Flygresan gick bara bra. Flyget från Stockholm till Chicago tog 9 timmar någonting, och det kändes som jag aldrig kom fram. Men till slut gjorde jag det och halvt sprang till tullen för att jag skulle hinna med allting innan mitt andra flyg gick. Han i tullen var läskig. Frågade "So what's going on in Arizona?" jag svarade att jag skulle hälsa på familj och vänner. Sen tittade han på mitt gamla VISA och sade "is this how you know your friends in Arizona?" Aaa, sade jag lite darrigt, sen tog han fyra fingeravtryck och sade "Welcome to America!"

Jag tullade ut bagaget och skyndade mig till tåget till nästa terminal, sen gick jag igenom security, och sprang till gaten. Vi skulle inte boarda förrän om tio minuter så jag gick och köpte cosmo. Hoppade på planet och tre och en halv timme tog sjukt lång tid, och jag höll på att hungra ihjäl mig.

Till slut kom jag till Phoenix, hela staden bredde ut sig och jag såg alla bergen och det var precis lika fint som jag kommer ihåg! När jag sitter och njuter av utsikten skakar hela planet till och det blir världens turbulens. "Aha, nu dör jag också" hinner jag tänka. Haha.

Landningen gick bra dock, och jag var så sjukt nervös. Jag gick, gick och gick ner för ankomshallen men kom aldrig fram. Till slut såg jag en amerikan i en grå t-shirt med en vit ros och dääääär var han! Aah, jag typ tacklade bruden brevid mig (som hade en kaffe i handen... oops) och sprang fram och så typ kramade han ihjäl mig :)

Sen åkte vi hem, jag fick några presenter. Ett jättefint halsband och en M&M peanut filt :) Sen gav jag dem deras godis och slocknade 19.30, jetlaggad som en råtta. Jag vaknade klockan två på morgonen, väcker CJ och är pigg som jag vet inte vad. Somnade om efter två timmar och nu vaknade jag klockan 08.00, har väckt herren och nu ska vi ut och äta frukost! :)

Lite senare ska vi ner till wrestling practice =) Ah! Puss på er!

FRAMME!

Jag är framme!
Jag har varit vaken i 24 timmar och jag är sjukt trött och nu somnar jag.

JAG FICK ÄNTLIGEN TRÄFFA C! Ah, jag var så nervös! Men allt är som vanligt :) Nu ska vi sova. Imorgon ska jag till North Canyon och förhoppningsvis kommer massa bilder. AAAAAAAAAH det är så skönt att vara tillbaka.

PUSSSSS

OFF TO PHOENIX, ARIZONA, USA!

Hej!

Tack för era fina kommentarer! Nu ska jag åka till arlanda, planet går 10.15!
Ah, ta hand om er så hörs vi när jag är i Phoenix!

PUSS!!

galet!

Galen dag i skolan.
Får ett SMS av SAS som säger att jag ska bekräfta bokning, för mydighterna kräver det. WTF? Jag panikringer SAS och hamnar på plats... 59(!) i telefonkön. Slänger telefonen på bordet och lägger på. Surar ett tag och ser framför mig att min bokning är fel och att jag inte kan åka. Säger upprepade gånger "jävla idioter... vad är det för fel. Svara i telefonjäveln!"

Jag cyklade hem arg som ett bi, ringde SAS igen och då var jag minsann först i kön! Tydligen var det waiver-saken jag skulle fylla i, vilket jag redan gjort! Så jag samtalade med den snälla killen i telefonen på SAS i några minuter och han fyllde i min adress i USA som de tydligen ville ha. Så nu är allting klart för avresa.

Tack för alla fina kommentarer, jag ska njuta av varje minut! :)
IMORGON ÅKER JAG !!!!

hello :)

Hur längs skulle du stanna i Phoenix? Tack för en underbar blogg :)
Åh, tack för de fina orden! :) Flyger hem 31:a oktober, hemma 1:a november :)

no one is as lucky as us

Det där med om att vi skulle dansa på idrotten, det stämde ju inte. Vi boxades! Precis som att 90 minuter boxning igår inte var nog. Nej, nu skulle vi boxas first thing in the morning idag. Jag har sjukt ont i armarna nu.

Min körlektion blev inställd så jag hade mer tid till att packa och städa, vilket var skönt. Kan ni fatta att det är imorgon kvar, sen så åker jag?! Hur läskigt är inte det?

Nu ska jag läsa några bloggar sen skypedejta C ett tag :) Och förresten så lovar jag massa bilder från Phoenix! Och en video på C, haha!

Förresten, jag klarade omprovet om sannolikheten i matten och fixade ett VG! Dagens lycka!
Puss!

change is good.

hej hej :)
Frågade en gång för ett tag sen hur du trodde att de skulle vara att gå med de som var ett år yngre efter som du själv växt så mkt mentalt, heter de så? :o, Plus att du då va ett år äldre... om de skulle vara "barnsliga" .. Du skrev att du inte hade tänkt på det och att du inte lärt känna alla så bra så att du kunde säga något om det.. E fortfarande nyfiken på den frågan och du kanske har fått en bättre uppfattning nu :)
Hej! :) Jo, det kommer jag ihåg. Jag tycker inte de är så barnsliga och omogna, det känns som att gå med vilken klass som helst antar jag. Jag tycker inte det är någon skillnad att gå med dem som att gå med 91: orna. Rakt på sak idag, haha! :)

You got so far never making a single sound

Vad söta kommentarer jag fått över att ni också är nervösa med mig! Jag börjar bli mer eller mindre rädd nu, haha! Jag menar, jag har inte träffat C på tre månader, jag kommer ju skaka när jag går ner till ankomsthallen på sky harbor. Det är ganska galet, med tanke på att vi varit tillsammans över ett år... och jag är nervös!

Mina dagar framöver kommer vara ganska fullspäckade. Imorgon är det skola, ner på stan och göra lite sista-shopping inför USA, in och prata med min praktikplats-handledare, körlektion, och sen hem och packa och städa för vi har visning på lägenheten på onsdag. (Vi ska flytta!)

På onsdag får jag inte vara hemma, på grund av visningen, så jag tänkte träna och sen ska jag hem till pappa, packa det allra sista, sen åker jag ju på torsdag morgon!

Kvällen har spenderats med boxning! Det är roligare ju starkare jag blir, jag orkar mycket mer och är inte döende när jag går därifrån. Nu skakar mina armar igen dock, men det är ju charmigt det också. Det ryktas även om att vi ska dansa på "hälsolektionen" imorgon bitti i skolan. Taggad? Nej. 

Puss

Jag kommer inte på någon rubrik

Hej!

Gårdagen som jag spenderade med Malin och Jessica var mycket trevlig, jag kom hem runt 01.30 och brandkåren var utanför dörren. En bil på parkeringen hade börjat brinna och det var snygga brandmän på plats för att ta hand om det hela. Mums.

Nu ska jag nog ta och dra mig mot bädden, jag kände bara att jag var tvungen att uppdatera er om att det brann på parkeringen hemma hos mig igår. Haha! Imorgon är det TRE dagar kvar! Aaaah. Jag börjar bli nervös på riktigt!

Frågor!

Förlåt för så sena svar... men bättre sent än aldrig!
------

En fråga, när du var i USA va det många killar som frågade om du ville gå på dejt med dom? :)

Det var inte överdrivet många, men jag fick lite mer uppmärksamhet än vad jag får av svenska killar i alla fall. Jag blev utbjuden till homecoming av några stycken dock, men var tvungen att tacka nej då jag skulle gå med C. Men det var några iaf :)

När var hemlängtan som värst för dig?
Hmm, det var inte riktigt någon period som var värst. Jag vet att många utbytesstudenter känner hemlängtan vid julen osv, då man kanske brukar samlas hela släkten och fira. Jag kände dock inte mer hemlängtan vid julen, utan det kom lite då och då. Ah vad dåligt svar, förlåt! Haha! Men för att försöka sammanfatta så fanns det ingen direkt period då det var värre.

:)

Jag behöver inte cykla, för min snälla vän Jessica skjutsar mig till skolan idag. Att bjuda på en cola light funkar alltid ;) Haha, skämt åsido. Tack vännen!

Hej jag heter Emilia och är hög i huvudet.

Idag har jag äntligen fått ha skypedate med Christopher! Han har jobbat tre dagar i rad, och jag har slutat sent så tidsskillnaderna har inte gått ihop. Så nu är jag lite hög i huvudet, som min vän Malin brukar uttrycka sig.

Jag är inte supertaggad på att cykla till skolan i regnet, jag har inget busskort och inga pengar löst och dessutom kostar det en mindre förmögenhet att åka buss. Lika så om man beställer en sms-biljett. Så jag får bita ihop och cykla (nej mamma, jag tänker inte ta på mig regnbyxor!)

Nej, nu ska jag snart bege mig iväg, jag har två matteprov idag, wish me luck. Sen ska jag skriva en uppsats om olika länders rättsväsenden, sen är det HELG! Jag ska måla om rummet på söndag. Detta kommer bli ett intressant projekt, och bilder kommer nog på söndag om det inte är allt för fult.

Puss på er! 


andragradsekvationer <3

Jag skippade träningen idag och kör stenhårt på att plugga inför mina två matteprov imorgon istället. PQ-formeln sitter och jag lyckades till och med rita ut grafen. Jag hoppas det håller i sig inför imorgon! Nu ska jag plugga vidare och lyssna på Paramore.

On the bright side: om en vecka är det den 22 oktober och jag är på väg till Phx!

Fritid? Då räknar jag matte.

Hej!
Jag har inget liv för tillfället. Så här ser mina dagar ut:
Sova, skola, träning, äta, plugga, sova.

Därav ingen tid till annat. Smällar man får ta. Nu ska jag sova, matte har pluggats nu ikväll och imorgon ska jag (surprise) träna och plugga matte.

Puss!

Det är ensiffrigt nu!

Nästa vecka åker jag till 38 (give or take) grader och skinande sol, mina vänner!



ett ord.

Träningsvärk.

skakis

Mina armar skakar och jag kommer inte kunna gå imorgon.
Nu ska jag titta på Hollywoodfruarna men jag kommer nog somna innan det är slut.
Over and out

Det här kan bli intressant

Nu ska jag åka på ki-boxning. Jag och Matilda siktar på att bli nya Rocky. Ni tror på oss hoppas jag?

såhär mysiga konversationer har vi på skype

Konversation under vår skypedate idag..

Jag: Sorry for being a bitch earlier
CJ: It's okay.
Jag: So you're saying I was being a bitch?
CJ: Damn right!
Jag: I can't believe you!

Sen så ler C sådär jättefint och jag smälter och så var allting bra igen.

Q's & A's!

Tillät värdmamman att ni (Jag & Christopher) sov i samma rum?
Inte till en början. Dock efter några månader fick vi göra det. Jag vet inte varför. Men det var hennes regler och det var bara att gilla läget.

Ångrar du USA? Var det kul? Hur var Phoenix? :D
Nej, jag ångrar och har aldrig ångrat att jag åkte till USA. Det var värt varenda minut jag grät av hemlängtan och varje sekund jag har längtat tillbaka nu när jag kommit hem. Det var otroligt roligt, jag lärde mig så otroligt mycket och fick erfarenheter för livet! Phoenix är underbart! Storstad, mycket liv, palmer, varmt, amerikanskt, haha. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det. Det är def. en bra placering om man är utbytesstudent och man gillar storstäder! :)

Men hur klär sig amerikanska ungdommar? Alltså, vad för sorts plagg?
Det är alldeles olika. "The preppy kids" på min skola, tjejerna, hade korta jeanskjolar, ett tight linne och en kofta typ. Annars är det mycket vanliga bootcut jeans. Min kompis Zena sa alltid "I have no idea how you wear such skinny jeans!" Och till det typ en vanlig simpel t-shirt och en hood-tröja. På min skola var det också mycket jeansshorts och linne, typ. Jag såg sällan tjejer i tunikor och leggings eller söta klänningar eller något liknande.



it's a new day

Jag är trött och har nyss skypat (skypeat?) med fina pojkvän som sörplade Starbucks framför ögonen på mig. Not very nice.

Jess var här hela kvällen, vi hade trevligt som alltid. Jag tror vi börjar skaffa oss lördags-traditioner. Vi kikade på Twilight och drömde oss bort. Such girls. Jag bjuder på en egobild knäppt av Jess herself! Och justdet, några har frågat lite och jag lovar att svara imorgon eller så. Nu ska jag inta bädden och drömma sött. Puss


waging wars to shape the poet and the beat


Paramore - Use somebody (Kings of Leon Cover)

Jag vet, jag vet. Ingen cover är så bra som originalet. Trust me, jag vet. Det här är i alla fall en mysig sovlov. Puss

privat fråga jag försökt undvika men here we go :)

Hej Emilia, jag har världens privataste fråga skämms att säga det också, men men har du och C haft sex? Inte för att det angår mig undrar bara.
Hej! Jag har faktiskt fått den här frågan flera gånger men jag har helt enkelt bara raderat kommentarerna, då jag helst inte vill skriva sådant här i bloggen. Många verkar vilja veta, så ja, vi har sex.

Sex mellan ungdomar i USA är väldigt känsloladdat ämne. Din utbytesorganisation i USA kommer säga åt dig att helst inte ha sex eller att prata om sex med dina vänner. Självklart beror det ju på vilka kretsar du umgås med. Vissa av mina kompisar var jätteöppna med sex, andra pratade inte alls om det! De vill helt enkelt inte att du får ett "dåligt rykte," om du pratar öppet om att du har sex osv..

Jag förstår faktiskt varför så många frågat om detta, då USA är lite känt för att sex mellan ungdomar ska tystas och ja, ni förstår. Är man amerikansk tonåring har man inte sex, tror vissa. Det stämmer i vissa fall, andra ungdomar är precis lika öppna som oss om den här frågan.

Jag publicerar inte det här bara för att försöka säga
"Hej jag heter Emilia och jag vill visa att jag har sex." Absolut inte. Men som sagt, kulturskillnaderna mellan USA och Sverige väcker ju frågor som den här. Men nu har jag svarat på det :)

Isn't it obvious that I love you?

Yogan vad avslappnande! Jag somnade nästan på slutet, men jag fick någon energi-boost och cyklade supersnabbt hem efteråt. Haha!

Nu har jag nyss pratat med Zena! Hon ska på homecoming i helgen och jag önskar så gärna jag kunde vara där! Vi planerade lite vad som kommer hända när jag kommer dit och självklart uppdaterade hon mig om det senaste dramat på North Canyon. Det var rivalitet mellan tjejerna i the wrestlerettes och jag skulle vara glad att jag inte var med på det sade hon. I'll take your word for it. High school drama är sjukt underhållande dock!

Christopher jobbar idag så vi har inte hunnit prata. Jag och Zee har därav våra dejter på onsdagar, för då jobbar inte hon och jag kan skypea ostört :) Hur som helst var det skönt att få prata med henne, och när jag gick in på myspace hade jag även fått ett långt meddelade från Niqi! Om två veckor får jag träffa mina tjejer igen!!

Nu ska jag sova och förhoppningsvis vara pigg imorgon då jag har prov i affärsjuridik.
Godnatt!

adios!

Nu ska jag på yoga.
Vi hörs sen om jag inte somnar, vill säga.

I'm breaking all the rules now anyway, since I'm going to hell

Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på Twiligt.


Min favoritscen. Inte jag som gjort videon, men jag delar samma favoritscen som henne iaf! Haha, godnatt! =)


Jag & Christopher :)

Hej, jag älskar din blogg! Jag undrar lite saker om C: Ska han gå på college? Isåfall, vart och vilket ämne ska han ha som major? Vet du om han tycker att du klär dig konstigt, alltså svenskt liksom? :P kram en trogen läsare ;) Hej! Tack tack tack!  KRAM!! :)

Svar på dina frågor: Han går på Paradise Valley Community College (PVCC) i norra Phoenix, precis nästan där han bor. (De flesta väljer att gå på community college och läsa sina baskurser innan de börjar på univeristet, mycket mycket billigare) Hans major är fire science. Han vill bli brandman och därav valet av college. Han kommer att göra klart allting på två år, sedan kommer han gå med i the fire academy, som är som ytterligare en utbildning för brandmän. Efter det är man i stort sätt garanterad anställning på en brandstation i mån av plats. När det gäller universitet så vill han läsa aerospace engineering, men det kostar runt 500 000 per termin, så det är ganska uteslutet om han inte får ett fullt stipendium. Men brandman vill han bli i första hand så vi får se vad som händer :)

Och ja, han tycker jag klär mig annorlunda. Vi pratade om det här idag, alldeles nyss faktiskt, och han sade något i stil med "yeah, those skinny jeans... and leggins or whatever you call them. That's kinda... different! Girls don't dress like that in Phoenix at least." Men han sa också att det var bra att jag klädde mig annorlunda, att jag vågade se annorlundare än de andra i Phoenix när jag var där. Jag började skratta då jag klär mig väldigt vardagligt. Men i Phoenix är som sagt inte modet sådär supersnyggt precis. Men Cindy sade också många gånger att jag såg "europeisk" ut. :)

------

En anonym ville att jag skulle berätta lite mer om mig och Christopher så jag ger det ett försök.

Vi började dejta tidigt när jag kom dit. Det hände väl på riktigt när vi var i Mexico precis en vecka efter jag kommit dit. Vi fick inte dejta då man inte får dejta ett "värdsyskon" men det gjorde vi ändå. Vi höll det hemligt för de som inte borde veta men våra närmsta vänner visste, och typ de flesta visste i slutet av året. Vi är väl som vilket annat par som helst antar jag, dock brukar vi när vi tjaffsar, tjaffsa om kulturskillnader!

Han säger någonting i stil med "that's lame" eller "that's so stupid" när jag förklarar något om Sverige. Då blir jag inte glad! Inte för jag är världens patriot och älskar Sverige men saken är den att det är inte fel, det är annorlunda! Jag kan tycka han på ett sätt är för patriotisk. Men jag är likadan, jag tycker vissa saker om USA är idiotiska och så dumma så det inte finns ord för det. Men jag håller tyst. Jag menar, det är inte fel, det är bara annorlunda och en kulturskillad helt enkelt.

Vad mer finns det att berätta? Jo, han är jätteromantisk! Han får mig att look bad (blackout, kommer inte på något som låter bra i det sammanhanget på svenska!) På vår årsdag skickade han över tolv rosor till mig från USA. Han tog med mig ut på middagar och lät mig inte veta var, och jag fick absolut inte betala för dem. Han skrev alltid "notes" i min telefon, skickade jättegulliga sms även fast vi bara satt i olika klassrum på skolan. Vad mer? Jo, vi slåss ALLTID om vem som ska hålla om vem när vi ska sova. Jag vinner oftast och han får hålla om mig!

Nu har jag ingen aning om vad mer ni kan vilja veta om oss. Haha! Jo, jag vill av någon anledning alltid brottas med honom. Alltså full on brottarmatch. Han var varsity captain för brottarlaget på skolan i fyra år... gissa om det är dömt för mig att misslyckass? Men jag brottas med honom så fort jag får chansen. Han vinner alltid. Jag har aldrig vunnit! Helt plötsligt ligger jag på golvet på rygg med axlarna i backen och händerna över huvudet. Han behöver inte ens anstränga sig... det är orättvist. Men jag lever på hoppet om att jag en dag kommer vinna.

---
"Även om du inte uppdaterar hela tiden, så är det ändå din blogg som är den bästa, no matter what! :)"
Tack för att du gjorde min dag anonym! <3



note to self

Note to self:
- gå inte på medelgympa-passen på tisdagar. Gräsligt dåligt.
- var inte en bitch mot pojkvän och skyll på att du har mens. Det är ändå inte okej.
- pumpa hjulen på cykeln när det är dåligt med luft. Sjukt jobbigt annars.
- träna på allt som kommer på matteprovet. Jag fick nämligen IG på sannolikheter men VG på ekvationer. Hmn.

Läxan lärd.

en ursäkt till er fina trogna läsare

Förlåt kära läsare, ni som läser varje dag och lämnar en söt kommentar ibland. Jag är värdelös på att blogga. Det funkar inte längre. Haha! Jag har fullt upp i skolan och på körskolan med körlektioner och när jag väl ska blogga så blir det blackout och jag har ingenting att skriva som kan vara åtminstone lite intressant att läsa...

On the bright side: om två veckor åker jag tillbaka till älskade Phoenix och får träffa efterlängtad pojkvän igen! Då blir det bilder, uppdateringar och ja, så mycket jag hinner. Det känns så kul att "på riktigt" få publicera bilder på mig och C och jag behöver inte kalla honom "Mr.A" längre. Även om han i smyg älskar smeknamnet (han är den mest patriotiska amerikanaren jag har träffat...)

Jag har inte bloggat om mig och C på ett tag heller. Vi har det bra, vi skypedejtar varje dag och än har vi inte haft ett ansträngt samtal! Jag var livrädd innan han åkte hem att det skulle bli "vi pratar bara för att vi inte ska tappa kontakten och glida ifrån varandra" och skulle bara ha massa ytliga konversationer. Men allting är som vanligt. Eller ja, hur vanligt det nu än kan bli i ett förhållande då vi befinner oss på olika kontinenter.

Just nu planerar vi mycket vad vi ska göra när jag kommer dit. Vart vi ska gå och äta middag, vilken dag vi ska åka hit och dit, vilka jag vill träffa osv.. På ett sätt vet jag inte riktigt vad jag ska blogga om när det gäller mig och C. Vill ni ha saftiga detaljer om att vi skypebråkat så har jag tyvärr inte det, för vi har lyckats hålla sams :) Eller visst småtjaffsar vi lite ibland, jag blir irriterad när jag ska berätta något och han gör annat framför datorn och ja, ni vet hur det är. Haha! Men det är sådant som hör till :) Men vill ni att jag ska blogga mer om honom, säg till. Han njuter lite av att vara med på bloggen så vill ni veta något om honom är det bara att fråga, haha!

Godnatt, puss på er som läser varje dag fast jag bara skriver om mitt tråkiga vardagliga liv. Ni är bäst!




so close but so far away

Två veckor och tre dagar.
Det känns som en evighet.

we're not at the end but we already won

Jag har haft en skön helg och inväntar en väldigt stressig vecka som jag förhoppningsvis kan komma igenom utan större sammanbrott. Imorgon ska jag börja läsa ikapp rättskunskapen. Sen skola som vanligt, körlektion, träning direkt efter det och sen äta middag med Niclas på stan. Lång dag, med andra ord.

Nu ska jag lyssna på regnet och försöka sova.

APU i USA!

I've got some good news!

Jag är ju bjuden på bröllop i USA under sportlovet, vecka 9, och jag hade planerat att åka dit och gå på det. Nu är det så att jag har APU vecka 6 och 7. (Vecka 8 är vanlig skolvecka) Men nu har jag förhandlat lite med skolan, och jag ska få göra min APU i USA vecka 7 & 8!! Sen ska jag spendera sportlovet där också! Jag ska vara i skolan den första veckan då min klass är på APU, och plugga ikapp det jag missar under vecka åtta. Jag är så glad!

Jag ska i alla fall göra min APU på Cindys jobb, hon jobbar på den här
advokatfirman i Mesa! Det här kommer ju bli toppen!



håll tummarna

Imorgon har jag min första körlektion med bilskolan.
Wish me luck!

För nu tänker jag klaga!

Jag ogillar skarpt min skola för tillfället.

Året då jag var i USA bestämde de sig för att ändra på kursplanen, de nya ettorna skulle läsa kurser de gamla ettorna inte läst osv... det betydde att när jag kom hem hade min klass läst en och en halv kurs som jag inte läst då jag gick i ettan. Så nu ska jag läsa ikapp hela rättskunskapen (någon i cop2 som läser den kursen?) + halva företagsekonomi b. Visst, det är väl inte så jobbigt, om det inte vore så att vi har hundra andra saker att göra.

Och sen körlektioner och allt det. Hur fan ska det här gå? Jag blir stressad bara av att tänka på alla inlämingar, kurser jag måste gå på, prov och reodivisningar jag har innan höstlovet. Sen ska jag lyckas köra bil utan att ha ihjäl någon när jag är stressad. Cross you fingers, det kanske är eran säkerhet...

Nu går jag och spyr på ändrade kursplaner.
Tack och hej.

jag saknar dig galet mycket



Om tre veckor sitter jag på ett plan. TRE VECKOR KVAR! <3