The year of 2012

Jag firade in det nya året i Sverige, och flög tillbaka till USA den första veckan i januari. Ripley var jätteglad att jag var hemma! Vi köpte även nya iPhones och detta är nog den första bilden jag tog med den.
 
Jag började min andra termin på PVCC och läste 16 credits. Jag hade fullt upp hela tiden!
 
I februari blev det helt plötsligt varmt i Phoenix igen! Jag låg vid poolen just den här dagen.
 
I mars hade vi grillfest med grannarna!
 
Ripley tyckte även att hans säng gjort sitt!
 
Vi firade påsk hemma hos CJ:s mamma Cindy med hela amerikanska familjen.
 
Min vän Viktoria kom och hälsade på i april! Vi shoppade en heeel del!
 
Vi åkte även till Grand Canyon!
 
Maj var en konstant plugg-månad. Slutproven låg runt hörnen och det var massvis att göra!
 
Den var även då min bil slutade funka, mitt i gatan! Styrservon och bromsservon gick och jag slet som ett djur för att svänga in på en parkering och få stopp på bilen. En meter innan en stor skylt på en gräsplätt fick jag stopp på den! Sedan fick bärgningsbilen komma. Men nu funkar den ju igen!
 
Och CJ tog sin examen från PVCC i maj!
 
I slutet av maj kom Malin och hälsade på!
 
Vi åkte till Kalifornien och hängde på stranden i några dagar. Så välbehövt!
 
I juni kom CJ:s biologiska halvsyster och hälsade på oss. De hade aldrig träffats förut, så det var nervöst, men roligt!
 
Vi firade in nationaldagen den 4:e juli med BBQ med våra grannar och vänner!
 
Sedan kom äntligen min mamma och morbror till USA! 
 
Vi åkte till Las Vegas och till Hoover-dammen, som ni ser på bilen! Ena armen i AZ och andra i NV.
 
I augusti provade jag några olika träningsformer, bla Bikram yoga! Som ni märker så var det ju så klart CrossFit som jag fastnade för och blev förälskad i! Vi letade även hus hela augusti.
 
Jag och CJ firade fyra år i slutet av augusti så han hade planerat en middag på the Melting Pot!
 
Och i september skrev vi kontrakt på detta hus som vi nu hyr!
 
Vi åkte även till Boston!
 
Jag fick äntligen besöka the JFK Library and Museum! Här började även min kampanj att få CJ att bli president. Han velar fortfarande... skämt åsido!
 
I oktober började jag träna inför min halvmara.
 
Det var även en hel del CrossFit. Detta är en av de jobbigare passen jag gjort. Jag vet att det finns värre Benchmarks men den här var jobbig för mig.
 
I november firade vi thanksgiving och jag hade mycket att göra i skolan så det är dåligt med bilder från den här månaden.
 
December började med min halvmara! Jag var så nervös att jag inte skulle orka hela, men det gjorde jag! Tiden kanske inte var den bästa (6:10 min/km), men jag sprang ju alltihopa!
 
På min födelsedag hade CJ bokat bord på en restaurang som ligger i the Scottsdale Princess hotellet. Mums!
 
Vi hade även en jättetrevlig jul hemma hos oss, men jag hade så mycket att göra att det inte blev några bilder den dagen! Dock så tyckte Ripley att det var riktigt skönt att gå och lägga sig på kvällen tydligen...
 
2013 har några riktigt roliga saker att bjuda på! Vad det är kommer ni se så småningom, men det är värt väntan! Gott nytt år!
 
 
 
 
 
 

Regn och plusgrader

Jag och mamma ska snart gå ner på stan. Jag är så sugen på att shoppa! Det regnar dock i Gävle idag, vilket är lite tråkigt. Men det är ju plusgrader i alla fall, så det är lite skönare än vad det var här om dagen! Hehe. Imorgon ska vi till Stockholm en sväng på förmiddagen och träffa min mormor och morfar, samt hämta deras bil. Sedan blir det nyårsfirande på kvällen! Gott nytt år, mina fina! Det kommer kanske en årsresumé eller något liknande ikväll!

Träningsuppehåll

Jag var på mammas jobb och tränade igår. Hon är sjukgymnast så de har ett gym där hon jobbar. Jag körde ett lätt crossfit-pass. Först några back sqauts och sedan 3 rounds av: 15 KB swings, 25 squats och 35 sit-ups. Jag har dock ont i ryggen efter jag gjorde illa mig litegrann när vi gjorde Clean & Jerks för någon vecka sedan, och det kändes när jag svingade kettlebells.
 
I och med alla squats vi gör på crossfiten har jag fått en mycket rundare rumpa! Jag har blivit mycket starkare sedan jag började där, och min kropp har börjat se lite annorlunda ut. Jag tycker jag är otroligt oproportionelig, då låren har blivit "kraftigare" av muskler och rumpan rundare. Dock har jag minskat i midjan så jag är nu en 70D i BH-storlek och det tycker jag inte ser klokt ut. Så igår kollade jag på bilder från när jag var som störst, och det var skönt att få lite insikt. Jag har inte varit speciellt bekväm i mig själv de senare veckorna (kläderna passar som de ska, men jag tycker jag ser förändringar jag inte är van med ännu), men jag ser då så mycket bättre ut än vad jag gjorde tidigare. Så det sitter ju bara i huvudet. Dumt!
 
Och en bild när jag har människorkläder! Jag har mailat min crossfit coach och jag ska börja gå fler gånger i veckan nu när jag kommer tillbaka till USA. Jag vet inte riktigt om jag ska satsa på fem dagar i veckan, eller fyra. Vi får se! Nu ska jag dock ta ledigt från träningen till jag kommer tillbaka till USA; ryggen gör fortfarande lite ont och det kommer göra mig gott att vila.

Sverige!

Efter en lång resa är jag nu hemma! Jag sov inte så mycket som jag ville så nu är jag lite sömning.
 
Här är jag i Chicago. Jag hade så tråkigt på flygplatsen. Chicagos internationella terminal är verkligen tråkig.
 
Och jag kom hem till snö - lite skillnad från Phoenix. Det är även ganska kallt, hehe. Nu ska jag ta en tupplur hade jag tänkt. 

Sverige!

Efter en lång resa är jag nu hemma! Jag sov inte så mycket som jag ville så nu är jag lite sömning.
 
Här är jag i Chicago. Jag hade så tråkigt på flygplatsen. Chicagos internationella terminal är verkligen tråkig.
 
Och jag kom hem till snö - lite skillnad från Phoenix. Det är även ganska kallt, hehe. Nu ska jag ta en tupplur hade jag tänkt. 

Chicago

Jag sitter på flygplatsen i Chicago och väntar på mitt flyg. Jag sov hela vägen från Phoenix så vi får se om jag sover något på planet. Igår firade vi jul hemma hos oss, den amerikanska släkten kom över och mina kola-brownies var en succé! Jag blev otroligt överraskad och bortskämd med ett par jättefina diamantörhängen som CJ gav mig. Han gillar verkligen sin present också, så det var skönt. Nu ska jag leta redan på något att dricka, sedan boardar vi nog om en kvart eller så. Ha det bra, så hörs vi i Sverige!


We wish you a Merry Christmas

God Jul från oss! Ripley älskar tomteluvan; han älskar att tugga på den, inte att ha den på sig! Det är lite tråkigt att se alla statusuppdateringar om julfirande, då vi inte firar jul idag. CJ jobbar på förmiddagen så jag tänkte åka iväg och träna ett pass på CrossFiten som har öppet idag. Sedan ska jag till affären och handla lite saker så jag kan baka till imorgon. Vi får se om jag skriver någonting innan jag åker till Sverige, annars hörs vi när jag landat på torsdag. God Jul, fina ni! 

Julfirande hemma hos oss

 
Det är lite svårt att greppa att det faktiskt är julafton om några dagar; julkänslan är inte riktigt här då det ser ut så här utomhus! Vi firar ju inte jul här förrän på tisdag, så jag har några dagar på mig att köpa den sista julklappen. Det är till CJ:s mammas nya man - jag känner honom inte så väl, så jag vet inte vad jag ska köpa. Jag har inte lagt ut jättemycket pengar på klappar i år - dock har jag lagt mer tanke bakom dem. Förhoppningsvis uppskattas det! Jag tycker jag varit väldigt observant på detaljer, så förhoppningsvis går det hem!
 
På julafton skall CJ, jag och Ripley ta oss en hike upp för Lookout Mountain. Det var där som CJ friade(!) för två år sedan på julafton. There you go: nu har jag delat med mig av det! Jag är ingen romantisk tjej, och jag tyckte fireriet och hans deklaration av kärlek var lite jobbigt. Inte jobbigt, men det är ju direkt inte något man varit mer om förr, så jag blev lite stum! CJ sade nyligen till mig "you possess the romantic capacity of a rock." Så tja, romantisk är jag inte. Resten av dagen kommer spenderas med att baka desserter och slå in de sista klapparna. På kvällen skall vi även åka runt och kolla på julbelysningar i stan. Vissa människor går all out och dekorerar varje yta av huset.
 
Juldagen kommer firas hemma hos oss! Det brukar alltid vara hemma hos CJ:s mamma, men just nu är hon mitt uppe i en flytt, så vi bestämde att vi skulle ha jul hemma hos oss. Jag antar att jag och CJ delar klappar på morgonen, sedan kommer resten av familjen senare. Middagen äter vi på eftermiddagen, och det ryktas om att vi kommer käka prime rib. Jag tänkte även bjuda på svensk potatisgratäng. Lite tråkigt är det ju att vi inte har någon traditionell julmat i den amerikanska släkten; jag och CJ får väl skapa våra egna traditioner, helt enkelt! Jag ser fram emot att ha julen här - vi behöver inte åka någon stans och vi kan slappna av. Familjegrejer som dessa har en tendens att alltid bli stressiga, men i år blir det inget sådant! Då får de gå hem, hehe.
 
 

The rower - I hate you!

Gårdagens WOD vad att rodden. 4 x 1000 m. No biggie tänkte jag. Efter första rundan var jag död. Min bästa round var 4:11, och min sämsta var 4:15. Men det är så tråkigt! Jag förstår att kondition är bra att göra, men nä, jag springer hellre. 
 
När jag hade gjort klart mina rundor så kom jag knappt av maskinen. Lade mig ner på golvet bredvid och mådde skit. Hela jag var sluuut. Finito. Kan ha något med att göra att jag sprang 4 km snabbt dagen innan. Därför tänker jag idag vila. Inte gör någonting! Imorgon är jag back at it. Jag funderar även på vad jag ska göra träningsmässigt när jag är i Sverige över nyår. Jag är hemma i två veckor. Kanske köper jag ett månads-kort på något ställe. Det finns ju inget crossfit gym i Gävle, så man får ta vad man har på vaniga gymmet antar jag!

And finals are over

Mina slutprov är över och jag lyckades till och med få ett B i matte. Det kom som en överraskning. Ni vet när man får ett prov och man börjar skratta för man har inte en endaste aning om vad fan man ska börja eller vad man ska göra? Så kändes mitt matteprov! Nu har jag dock jullov och det kommer lägligt.
 
Igår morse stack vi alla tre ut på en hike. Vanligtvis är det jag som promenerar Ripley på morgonen, men igår följde CJ med och Ripley var glad som ett barn på julafton. Vi stack till ett berg i närheten och knallade runt. Vi sprang inte på några prärievargar, så jag var nöjd. Jag tror att jag försöker få Ripley att hoppa på bilden, men han verkar inte så intresserad.
 
Idag har jag köpt några julklappar. Jag har en del kvar, så imorgon ska jag iväg till gallerian för att förhoppningsvis köpa de sista. Jag har tänkt hela tiden att jag har lång tid på mig, men jag åker faktiskt hem om en och en halv vecka... hoppsan!

USA, Vapenlagar och Sverige.

Först och främst vill jag börja detta inlägg med att hedra alla offer i Connecticut-massakern - inga barn eller vuxna skall någonsin behöva dö på det viset de dog.
 
Connecticut-massakern har varit grunden för många konversationer i helgen. I lördags var vi hemma hos Cindy och hela familjen var där. Hela CJ:s familj har någon form av vapen hemma, och de går ofta till skjutbanan för att skjuta. Barnen i familjen vet hur man hanterar ett vapen, och de är alltid förvarade någon stans med ett lås. 
 
Jag har haft svårt att acceptera vapen i den bredd som det faktiskt är här. Arizona har ingen lag som säger att du måste ha ett tillstånd för att bära dolt vapen - är du över 21 får du bära det i väskan eller under jackan, exempelvis. CJ:s kusiner har gått kursen och fått licens, även om det inte behövs. 
 
De senaste dagarna har mina svenska vänner på facebook skrivit att USA måste ta bort alla sina vapen - något sådant här skulle inte hända i Sverige då vi inte har samma tillgång till vapen, osv. Nej, inte har vi samma tillgång till vapen. Norge har striktare lagar än USA, och en massaker hände även där.
 
Jag försvarar inte USA:s vapenlagar, men att bo här har gett mig ett annat perspektiv på samhället. Jag tycker absolut inte att privatpersoner skall ha rätten att äga automatvapen, det tycker jag vi kan lämna till militären. Dock så är USA grundat på sin konstitution och amendments; i "bill of rights" så säger the second amendment att varje person i USA har rätten att bära vapen. Det kan låta gammeldags att referera till dessa lagar - men, det är dessa lagar USA är grundat på. Och det kommer det vara svårt att ändra på.
 
Folkomröstning, föreslår många. Vissa tycker att USA skall ha en folkomröstning där folk får rösta om de skall avskaffa vapen eller inte. USA har en befolkning på tre hundra miljoner. Majoriteten av USA:s vapeninehavare är bra sådana - de förvarar sina vapen säkert, och skjuter inte främlingar i gallerior, skolor, osv. Dessa människor är dem som kommer rösta nej i en sådan folkomröstning. 
 
Jag tycker personligen att det borde vara striktare lagar - det skall vara tillstånd för att bära, man ska gå igenom kurser, alla vapen skall vara registrerade, du måste vara 21 för att bära, osv... Dock så är det upp till var stat att bestämma detta. Jag tycker även att det måste bli lättare för folket här att få hjälp för psykiska sjukdomar. Just nu är det lättare, och billigare, att gå och köpa ett vapen istället för att gå och få hjälp för det man behöver.
 
Jag har fortfarande svårt att acceptera vapen - men jag har kommit att acceptera att USA är ett helt annat samhälle än vad Sverige är. Många svenskar tycker att Sverige är det ultimata landet. Våra lagar är bäst, vårt samhälle är bäst, vår skolsystem är bäst. Sverige är bra, ja, men vi är inte bäst! Jag har själv fallit för det där - jag prisar ofta Sverige när jag är här i USA. Men, vi är inte perfekta. USA är inte perfekta. USA är ett så fruktansvärt annorlunda sammhälle jämfört med lilla Sverige. USA:s befolkning är väldigt utspridd politiskt och i andra tankebanor. Det finns inte en chans att tre hundra miljoner folk kommer någonsin enas på dessa punkter.
 
Vad jag tycker vi i Sverige kan lära av USA dock, är dess förmåga att komma ihop som människor och som ett land när de drabbas av incidenter som denna. Folk hjälps åt. Jag tycker även att vi måste acceptera att det inte riktigt går att jämföra Sverige och USA på den här punkten så som många har gjort. Visst skulle det vara det ultimata samhället att inte ha vapen, javisst! Men det kommer inte gå. Även om man tar bort vapen kommer det gå att få tillgång till dem. Droger är illegala, men folk får även tag på sådant.
 
Jag hoppas innerligt att USA kommer jobba på striktare lagar, men att ta bort vapen helt kommer inte komma på fråga i det här landet. Jag hoppas att det blir svårare för folk att ha vapen, och jag hoppas det blir lättare för folk att söka hjälp för psykiska problem. Och jag önskar att det inte tar massaker som denna för att folk skall öppna ögonen till det.

Our neighborhood

På request så kommer här några bilder på vårt hus och vårt område!
 
Här är vårt kök!
 
Här äter jag frukost och läser bloggar och nyheter varje morgon.
Del av vardagsrummet.
 
Här är vår gata. Vår hus är där den vita pickupen står.
 
Här promenerar jag med Ripley varje morgon. Igår sprang vi på två(!) prärievargar. Ripley ville leka med dem och jag svimmade nästan.
 
En annan del av vardagsrummet.
 
 

Birthday celebrations

Jag frågade CJ igår om vi hade något planerat för min födelsedag - han sade nej. Jag åkte iväg till gymmet och klockan kvart över fem när jag var på väg hem ringer han och säger att jag har tio minuter på mig att komma hem, duscha, och klä på mig. Well played.
Han tog mig till La Hacienda som ligger i Scottsdale Princess hotellet. Vi har varit där förut och maten är supergod. De gör guacamolen vid bordet när du beställer den. Tror nästan den slår mammas guacamole.
 
De bjöd mig även på efterrätt. Churros med chokladsåser. Yum.
 
Sedan åkte vi till the Phoenix Zoo för att se zoo lights, som är massa julbelysningar och en show med massa ljus. Mysigt!
 
Och CJ vet vad jag vill ha. Efter torsdag skall jag begrava mig i böcker och bara läsa. 
 

Träningskläder

Alla här borta i staterna, speciellt crossfit-brudar, svär vid Lululemon när det gäller träningskläder. Jag har varit in i butiken några gånger och provat massa olika toppar och tights men jag förstår inte hypen. Tightsen är sköna, visst, men dyra! Topparna funkar absolut inte på mig. Visserligen har de vanliga racerbacks som passar, men de andra topparna är så fina! Tyvärr så varken sitter de snyggt eller bekvämt för mig. Jaja, pengar sparar jag i alla fall.
 
Jag gick istället till den största Nike-butiken i AZ. Jag gillar hur Nike:s kläder sitter på mig, och de är sköna! Jag behövde nya tights och en varmare långärmad tröja, då det börjar bli kyligare här nu. Så detta kom jag hem med!
 
Lila/svart tröja.
 
Mörklila/svarta tights för jogg.
 
Dessa satt som en smäck. De var så otroligt sköna! Gjorde squats i omklädningsrummet för att se hur de sitter när jag squattar. Hehe.

21!

This girl just turned legal in all fifty states. Woho!
 

Decorations

Så här ser vårt hus ut just nu. Vi spenderade hela dagen igår med att dekorera. Än så länge har Ripley inte vält julgranen, håll tummarna på att han låter den vara!


Inkkas

Inkkas är ett sydamerikanskt företag som tillverkar handgjorda skor - 10% av deras vinst går till välgörenhet, och de vill ge er som läser mig blogg 30% rabatt i deras butik! De shippar internationellt, så är ni intresserade så får ni 30% rabatt genom att ange koden Inkkas4U30 när ni checkar ut!
 

Att inte vara en traditionell college-student

 
Ibland är jag orolig över att min blogg är tråkigt - då jag mestadels skriver om mitt vardagsliv; det är kul att se att någon av er faktiskt föredrar det. Tack!
 
Jag känner mig inte direkt annorlunda, jag tror att det är för mina vänner här borta är lite äldre än vad jag själv är. Jag tror även det är skillnad att gå på ett Community College och på en skola där man bor på campus. Många på min skola jobbar även heltid för att ha råd med skolan och att bo - många går på community college för deras föräldrar inte har råd att shippa iväg dem till en annan skola. På ett Community College är det inte samma "party-anda," då vi inte bor på skolan.
 
Sedan väljer jag mitt umgänge också. Många av mina vänner festar inte varje helg, och när vi har tid att hitta på någonting så är det oftast över en lunch eller ett träningspass. Jag har aldrig varit någon som dricker speciellt mycket, här i USA dricker jag nästan inte över huvud taget då jag är under 21. Visserligen fyller jag 21 på tisdag, men jag tror inte jag kommer börja gå ut mer för det. Det kommer dock bli lättare att gå ut i och med att jag nu kommer in på ställen, men jag är inte tjejen som dricker mig full och sedan bloggar om det. Jag kommer troligtvis gå ut med mina tjejkompisar nu när jag kommer hem till Sverige, men jag väljer att inte lägga mycket fokus på det i bloggen. Angående shopping så klär jag mig inte speciellt utmärkande; ni skulle tycka mina klädinköp är tråkiga. Dessutom har jag inte mycket pengar över till shopping, så det händer inte överdrivet mycket på den fronten.
 
Ibland känner jag mig mognare än andra här borta. Jag bor med min kille och min hund, jag är förlovad, och vi bor i ett hus som vi hyr. Många i min ålder bor fortfarande hemma när de pluggar. Det är inget fel med det, men jag känner liksom att jag börjat ett annat kapitel i mitt liv i och med att jag och CJ flyttat ihop och har eget osv. I och med att jag börjat på ett annat gym så har jag träffat några nya vänner, och de flesta är över 25 och gifta eller förlovade. Jag och CJ umgås även mycket med hans jobbarkompisar och deras respektive. Gud, vad gammal och torr jag låter! Hehe.
 
Slutligen så har jag och CJ inte speciellt mycket tid för varandra just nu. Han jobbar heltid, sedan coachar han även brottarna som är mitt uppe i säsongen. Exempelvis så hade han en turnering hela dagen igår och idag. Tiden vi väl har tillsammans gillar vi att spendera med varandra. Jag gillar mitt liv, jag bor med min kille och vår fina hund, jag har träffat ett riktigt bra community genom min träning och jag har träffat några riktigt vettiga människor genom skolan. Det gäller bara att balansera tiden mellan dessa grejer samtidigt som jag går i skolan.
 

En vecka kvar!

Åh, igår var det min sista riktiga skoldag innan slutproven. Så himla skönt! Jag gjorde min business final idag, så nästa vecka har jag filosofi, bokföring och matte kvar. Så på torsdag får jag jullov! Så om det blir brist på inlägg här så är det för jag måste plugga som ett djur till på onsdag. 
 
Idag har jag uträttat lite ärenden och nyss pratat med mamma på facetime. Jag ska snart iväg till träningen; gymmet ligger precis vid gallerian så jag ska försöka se till att få lite julklappsshopping gjord också.
 
Det är även knappt tre veckor kvar till jag åker till Sverige. Det ska bli skönt att komma hem och träffa familjen och vännerna. Som jag längtar!

Back squats, Helen and handstand holds

Benen kändes bra i morse när jag vaknade, förutom att jag var lite stel i höfterna. Jag åkte till CrossFit som jag alltid gör på måndagar. Dagens styrka var back squat. Needles to say så var idag inte tillägnad för ett nytt PR. Laddade upp min bar med några vikter; första och andra settet kändes kanon. Sedan kom träningsvärken. Vrålade som en karl - väldigt attraktiv var jag. Jag jobbade upp till 113lbs/51kg idag. Mitt PR är 123lbs/55kg. Jag vill så gärna komma upp i 130lbs så jag kan säga att jag squattar vad jag väger. 
 
Tja, så här ser inte min skivstång ut... än! Photo via: http://games2010.crossfit.com/blog/2010/10/tahoe-event-four-twenty-back-squats-fortime,889/
 
Vår WOD var re-test av HELEN. Varje månad har vi ett pass som vi gör. I slutet av månaden gör vi samma pass, för att se hur mycket vi förbättrats. För fyra veckor sedan var min tid 12:43, idag var den 10:59! Det är jag nöjd med, allra helst när passet involverar 3 x 400 m runs. Mina ben var inte sugna på att springa idag. Dagens pass avslutades med 3 min handstand hold. Superbra träningsdag! Dock så sade coach åt mig att imorgon får jag inte komma till gymmet, utan imorgon är det vilodag för min del. Inte säger man emot, inte...

Julklappar

 
Frågade CJ vad han ville ha i julklapp här om dagen. Fick svaret: en ipad eller en hundvalp. Roliga alternativ. Han vill ha en till hund så Ripley inte är ensam. Vi har inte tid att uppfostra en till hund just nu, och vi har redan tillräckligt med Ripley! En ipad har jag inte råd med, så nu sitter jag här. Samma fråga varje år. What to buy?
 
Han har pratat om att toucha up sin tatuering och även göra klart den, då den bara är delvis klar. Hans tatuerare har dock flyttat till en stad en bit norrut, så skall vi åka blir det en dagstripp. Kanske så ger jag honom den resan i julklapp? Vi kanske kan göra en mini-weekend av det hela? Vi får se, vi får se. Jag, å andra sidan, nöjer mig med vad som helst i julklapp. En bok, presentkort, diamantörhängen... haha, skämt åsido!

Half Marathon Update

Först och främst: jag sprang hela halvmaran och jag tog mig i mål! Jag gick in i loppet med inställningen att jag skulle springa min training pace som jag sprang när jag sprang mina 16km/10 milers. Så länge jag höll mina splits under 10:00min/mile var jag nöjd. Jag var lite nervös då det längsta jag sprungit innan detta var 16 km - en halvmara är ju 21 km. Så jag intalade mig själv att första 5 km var uppvärmning, sedan var det som vilken löptur som helst.
 
The start!
 
Officiellt resultat: 
 
Ungefär så här kändes det:
Mile 1 - great, 12.1 kvar.
Mile 2 - nu var jag klar med att springa undan folk osv.. hittade en bra takt.
Mile 3 - jag blev vrålhungrig! Kul, 16 km till mat. Motivation.
Mile 4 - Orkar inte med raksträckan. Vill ha andra vyer.
Mile 5 - bara en mile kvar till 10k
Mile 6 - I'm on top of things! Great music! 10k!
Mile 7 - gatorade - sweet! Energi!
Mile 8 - sprang, sprang sprang.
Mile 9 - snart i dubbelsiffror. Äntligen.
Mile 10 - allt efter det här är ett PR! Vart fan är mile 11?
Mile 11 - nu blev det långsamt. Drack vatten och gatorade.
Mile 12 - en mile kvar. 1.6 km. Så slut. Vill bara vara klar.
Mile 13 - OMG. 0.1 miles kvar. Sprang som ett djur när jag såg mållinjen.
Mål - Stannade och pratade med Joe som kom för att heja på mig. Benen dog lite. Käkade lite bröd och drack vatten som de delade ut vid målet. Satt mig ner, vilket var underbart. Att ställa sig upp efteråt var inte lika kul.
 
Glad, trött och äntligen hemma.
 
Min fina medajl!

Fiesta Bowl Half Marathon

Imorgon gäller det! Min första halvmara. Jag har varit lite småsjuk i veckan så det har varit total träningsvila. Förhoppningsvis känner jag mig utvilad och på topp imorgon. Jag var och hämtade mitt race packet idag, och nu börjar jag bli nervös... Jag ska kliva upp klockan 05:00 imorgon så jag hinner äta något innan jag drar iväg. Håll tummarna för mig - vi hörs på söndag kväll!