September 29, 2013

Förstår ni att det är oktober nästa vecka? Tiden bara rusar iväg och jag har fortfarande inte fått iväg mina tack-kort från bröllopet... skolan rullar på, jobbet rullar på och dagarna bara försvinner. Det har varit lite saker som hänt här borta så vi har haft fullt upp. 
 
Köpte en bröllopspresent till mig själv. Jag är väldigt nöjd. Vad jag är mindre nöjd med är att vi fått slänga ut massa pengar på ny styrservo, däck och annat till min bil. Så himla tråkigt, men himla tur att vi hade pengar undansatt för sådana saker. Känns jobbigt att försöka vara vuxen och ansvarig.

Våra affärer har exploderat med höstnoja. Pumpor överallt. I pajer, kakor, ljus, body lotions... jag älskar pumpa. Finns inget bättre än pumpkin chocolate chip cookies.
 
 
Jag och CJ har haft en jättemysig helg. Nästa helg ska vi ha en garage sale. Vi har massa saker som vi inte har nytta av som vi tänkte sälja. Jag tänkte sälja lite kläder och kanske någon väska; CJ har massvis med bildelar och verktyg. Jag har några tråkiga måsten framöver, så som att gå och kolla min syn då jag märker att jag inte ser tv:n från soffan längre... jobbigt att ens tänka på vad det kommer kosta. CJ har någon sorts försäkring för eye-exams genom jobbet men jag vet inte om det täcker kostnade för glasen om jag behöver nya glasögon. Sedan ska jag köpa en extern hårddisk så jag kan rensa min dator i hopp om att den blir lite snabbare. 
 
Jag funderar även på att registera mig för ytterligare en halvmara. Jag känner mig ganska less på CrossFit just nu så det kan vara kul att få börja löpträna lite också. Vi får se. Jag sade ju förra året att jag aldrig skulle springa en till halvmara... but here I am! 

Bröllopsfoton

Våra bröllopsfotografer har gjort ett blogginlägg med våra foton från bröllopet. Klicka på länken nedan för att se!
 
http://www.dreamcicleblog.com/2013/09/17/emilia-christopher-a-beautiful-tatum-ranch-wedding/
 
 

So what's going on?

Så vad händer här borta? CJ jobbar, jag går i skolan, jobbar och tränar. CJ skall även iväg till Texas på jobbresa nästa vecka, så jag har huset för mig själv i fyra dagar (då sover jag med baseball bat under sängen...) Och glädjande nyheter angående green card; vi väntar nu på intervjudatum! Jag har också fått mitt arbetstillstånd godkänt så nu väntar jag bara på det kortet i posten. När jag får det så har jag ett employment identification number och får alltså jobba här borta! Vet inte hur mycket tid jag har att jobba nu när skolan är i full fart, men vi får se.
 
Här är en dålig bild på nya bilen. 2013 Dodge Charger. Jag är helt förundrad över att vi har en helt NY bil. Och livrädd. Vill absolut inte köra den, hehe.
 
Jag har även tappat en diamant i min vigselring. När vi köpte ringarna så var dom storlek 7 3/4, jag har haft den sized down ett antal gånger och nu är det en 5 1/2, och tydligen så sätter det otroligt tryck på diamanterna, och de hoppar ut ur sin hylsa. Hur som helst så har dom beställt en ny till mig då jag har livstidsgaranti. Jag var även hos smyckesbutiken igår och kollade på vad jag har för alternativ angående att byta in mina ringar. Jag älskar min förlovningsring, men den fastnar på allting. Jag har haft lite problem med diamanten i mitten på den så jag kommer troligtvis byta in den mot en annan någon gång nästa år. Det känns så himla själviskt men CJ är den som har pushat mig att göra det, då min ring inte är speciellt praktisk för vardagslivet just nu (basen på halo settingen är så upphöjd så den fastnar på saker och jag sliter på grejer.) Både jag och CJ föll pladask för denna skapelsen. Om vi ska byta in den så måste vi dock betala mellanskillnaden, så därför väntar vi med det, allra helst när vi redan har en del utgifter så som bil, studielån osv...

188 pounds, baby!

Vi har haft en "strength cycle" på gymmet. Vi testade 1 rep max (RM) back squat i början av augusti, och vi har jobbat på benböj tre gånger i veckan med olika reps och vikter. Det har varit skitjobbigt! Jag missade en hel vecka på grund av bröllopet, men det gick ändå. Igår så testade vi 1RM igen för att se om vi förbättrats. Jag gick från 173# till 188#. Det är alltså från 78.4 kg till 85.2 kg. Jag ville så gärna komma över 190# men det är bara 12# kvar till 200# nu!! Snart så. Här har ni en video på ett back squat. Det snackas mycket i fitness-världen om hur djupt man egentligen skall gå ner; crossfit får mycket skit för hur djupt vi går ner i vårt benböj. Jag tycker så här: lyssna på DIN kropp och gör det ont i knäna så gör inga fler benböj så djupt. Makes sense to me.
 
 
 
Det har även spöregnat hos oss. Det har varit floods på gatorna och massvis med bilolyckor.
 
Så här var det här om dagen. Inte så illa som det varit i andra delar av Phoenix dock.
 
Soldnegång i vår fina stat här om kvällen.
 

To CrossFit, or not to CrossFit...

Hej! Du har ju tränat crossfit rätt länge så jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig lite med att reda ut mina tankar... Det är nämligen så att jag funderar på att börja. Okay, läs: vill jättegärna men vågar inte då min kondition antagligen slår nya bottenrekord varje dag. Hur kände du när du började? Går det att komma in i det om man egentligen aldrig har tränat i hela sitt liv? Och sen den eviga frågan: Hur f*n får man tummen ur baken och faktiskt gå dit? Jag menar det är ju ändå pengar man måste betala varje månad och inte vill kasta i sjön. 
flummig kommentar men helt enkelt; Borde jag börja crossfit?
 
Börja! Att träna CrossFit är det bästa jag gjort för min kropp och min hjärna. Det fantastiska med CrossFit är att du kan modifiera (scale) tränignspasset exakt så mycket som du behöver. Modifiering betyder inte att du inte tränar lika hårt, det betyder att du jobbar hårt samtidigt som du bygger teknik och styrka för att kunna göra tränignspassen Rx:d i framtiden. Det är sällan jag gör pass Rx:d, majoriteten av gångerna så modifierar jag istället för att göra exakt det som är skrivet.
 
Det kommer finnas folk på alla nivåer i gymmet. Visa är skitstarka och har enormt bra kondition, medan andra inte har lika bra kondition. Men alla är där för samma sak: att förbättra sin hälsa. Jag skulle absolut inte låta din kondition stå i vägen för att börja. Absolut inte! När jag började var min kondition ganska bra då jag löptränade. Min styrka, å andra sidan, var inte alls bra. Olympiska lyften var jag totalt värdelös på. Spenderade vecka efter vecka på att få in formen. Jobbade med plaströr istället för skivstången, exempelvis.
 
Många gym erbjuder ett gratis pass eller gratis vecka. Gå dit, prova på det, och i värsta fall så gillar du det inte. Det jag älskar med CrossFit är att kan jag inte göra strikta pull-ups, då modifierar jag med band. Kan jag inte göra 83# snatches som är Rx för passet så modifierar jag till 68#, exempelvis. Trots det så har jag tränat ett sjukt jobbigt pass. Många säger att CrossFit är en sekt; vi har ett otroligt community med folk som är dedikerade. Det är fundraiser för soldater och brandmän som dött, vi tränar rumporna av oss för att samla in pengar. Det är alltid den som är sist in genom dörren när vi sprunigt eller den som är sist med att göra klart träningspasset som blir hejad på mest. Det är en gemenskap man inte hittar på många ställen. Och det är en jävligt kul träningsform. Vem trodde att ett pass på 3 minuter får dig att flåsa som en idiot liggandes på marken?

Remember that time when....

CJ åkte till bilfirman där han köpte sin bil. Han servar den där och idag skulle han byta oljan. Han går till bilfirman för han har garanti och bla bla bla... hur som helst. Deras demand för begagnade bilar är så högt just nu, så de erbjuder honom en HELT NY bil av samma modell (2013 Dodge Charger) för samma pris som han betalar nu i månaden. Han ringer mig... "baby, är det okej om jag byter in bilen till en ny?" Hehe... alltså, han kan han. De erbjöd honom $3750 mer för bilen än vad han är skyldig på lånet så han har alltså equity (han har bytt däck/fäljar och tagit så bra hand om bilen). Så som det ser ut nu så kanske det står en ny bil på uppfarten när jag kommer hem... Hehe. 

Deep tissue no more issue

Idag har jag varit iväg på deep tissue massage. Här satt jag och väntade på att få åka.
 
Idag var det molnligt i stan. Himla skönt. Det har varit fruktansvärt varmt för att vara September. Jag ser fram emot svalare väder!
 
Så här nöjd var jag efter min massage. Sedan jag började CrossFit har deep tissue massage blivit lite mer av ett krav. Brukar säga till CJ att jag inte längre går på massage för avslappning, mer för att knåda ut alla muskler i ryggen. Jag älskar när terapeuten står med armbågarna och knådar ut musklerna med all sin kraft. Älskar när det gör sådär ont. Känslan efteråt när man sträcker på sig och känner sig mjuk!
 
Jag har även varit till LuluLemon idag; en av mina toppar jag köpte saknade ett ilägg för bh:n så jag var tvungen att fixa det. Sedan så har jag städat hela huset, det var på tiden! CJ har skola hela helgen (EMT recertification som han måste göra för jobbet), så jag har huset för mig själv. Imorgon ska jag plugga lite; på måndag ska vi bjuda Lisa, vår wedding planner, och hennes kille på middag för allt jobb hon gjorde gratis åt oss. Vi ska till the Melting Pot. Åh, fondue...

Photo booth

Här kommer några bilder från vårt Photo Booth på bröllopet! 
 
 
 
 
Jag, min gravida maid of honor och syster brudtärna :')

 
Hehe.
 
Jag och Joe!

Det här med bloggen

Alltså, jag vill så gärna skriva massa inlägg om bröllopet men våra fotografer (även min chef) tar hundra år på sig att gå igenom fotona. Börjar bli riktigt less nu. Sedan tror jag inte heller ni uppskattar bara bröllopsuppdateringar. Skolan har ju börjat igen och jag har noll fritid mellan calculus och accounting. Jag har även blivit med ny mobil och har inga bilder att dela av mig med ännu... Vi hörs när jag får tid att andas: imorgon, skola och jobb!