english homework.

Min engelskalärare tycker att vi ska utöka vårt ordförråd. Så om tre veckor har jag test på dessa ord och är jag lost eller vad?

perplex - confuse
copious - abudant
traverse - cross
bibliophile - a book lover
demography - study of populations
sanguine - cheerful
ostentatious - showy
microcosm - small universe
defenestrate - toss out the window
animus - intent or hatred
nonplused - perplexed
interdiciton - prohibition
commensurate - of like measure
neophyte - beginner
incredulous - not believing

Så orden i fet stil ska vi kunna uttala, stava, veta betydelsen på och kunna sätta i en mening till provet. Hjälp!

it's human to want to explain the unkown.

Hej!

Nu har jag varit i Phoenix i exakt en vecka. Känns som jag kom hit igår - fast det känns som jag känt familjen hur länge som helst. Hur som helst så känns det inte som jag förklarat allt så here we go!

Min värdfamilj består ursprungligen (är det ett ord?) av Cindy och CJ, hennes son - lika gammal som jag. Men CJs bästa vänner Joe och Andrew bor också här för tillfället. Så, lilla stackars emilia från sverige blir retad av alla killar. De har väldigt roligt åt mig, för de är typ filmfantaster. Så varje dag frågar de "har du sett den filmen då?" så svarar jag "nej!" och så suckar de. Så jag har börjat med "come on, I'm from SWEDEN". Så nu när jag säger att jag inte vet vad något betyder eller att jag inte sett den filmen eller vet vem det är etc... så säger joe "SHE'S FROM SWEDEN". Så det är min nya sak.

Igår i skolan så var jag väldigt trött, så sa CJ åt mig att säga efter honom. Så sa han att jag skulle säga "I fucking hate school". Smart som jag är sa jag "I'm not gonna say fucking!". Behöver jag tala om att jag blev retad hela dagen för det?

Nåja, idag har jag haft en shitty day. Jag har varit trött och skolan är svår. Jag fattade ingenting av algebra så jag har bytt till första geometriklassen (jag får läsa med 9:e klassarna) haha - jag vet, men jag fattar verkligen inte matte på svenska - så jag förstår det ännu mindre på engelska. Vi höll på med "and" & "or" inequalities. Say what? Så imorgon har jag geometri istället för algebra. Förutom det så funkar det rätt bra. Biologin är fortfarande lite rörig med alla uttryck, och i engelskan håller vi på med folk tales och annat under litteratur - så det blir några svåra ord men jag förstår samanhanget i alla fall.

Jag har signat up mig för två stories i newspaper production class också. Alltså skoltidningen. Jag ska göra en artikel om foreign exchange students, vilket är passande med tanke på att jag är en sådan - och om badmintonlaget på skolan. Det har jag ingen aning om hur det ska funka men Kayla skulle hjälpa mig med intervjun och allt sådant.

Nu har jag nyss gjort klart min homework och chores. Jag har dammsugit hela huset, jag måste göra det varje dag för att hundarna lossar så mycket hår. Men it works, det tar högst 15 minuter.

Imorgon ska vi till MEXICO.. I can't wait! Det är labor day nästa vecka så jag behöver inte gå till skolan på måndag (och tisdag?) eller jag kanske har fel om tisdag. Men hur som helst så kommer vi hem på tisdag. Dessutom kommer jag missa ett quiz i biology - vilket jag inte bryr mig om just nu - för jag är ändå helt lost på det här kapitlet som vi håller på med..

Och jo - EF sa till mig innan jag åkte att det är väldigt vanligt att röka weed här. Okej, inte mer med det tänkte jag. Men idag på biologin var jag i samma grupp som en tjej och en kille som började snacka med mig. Så frågade de om jag rökte, så jag sa nej. Vet ni vad tjejen sa? "Oh, okay - I'm the biggest crackhead in school. I've been high every day so far this semester". Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga! Haha. En kille brevid mig i english class vände sig om igår - så frågade han "you're new - right?" "yeah, foreign exchange student from sweden. this is my 2nd day" "sweden.. sweden.. as in sweden, far away?" "yes, sweden far away". "okay, do people in sweden smoke?" "yes, they do. why?" "just asking. do you smoke?" "no, i don't. and even if i did EF would send me back to sweden" "oh, that sucks.. you see - i smoke weed"..

Jag menar, det var ju verkligen jätteintressant fakta för mig att höra. Förutom det så gick jag vilse igår när jag skulle till newspaper. Och sen var jag tvungen att fixa ett school ID. Och det var den fulaste bilden jag någonsin sett på mig själv i hela mitt liv. Hon sa inte ens till mig när hon skulle knäppa... och det värsta är att den bilden sätts i the yearbook!!! Inte kul alls.

Nu bör Cindy snart komma hem från jobbet. CJ är också och jobbar så det är bara jag, brody och chyenne här (the dogs). Justja, jag har lärt killarna lite svenska. Det låter så himla fel, men det är kul! Dessutom råkade jag prata engelska med malin i telefonen igår. Något i stil med "and then he was like..." Ni ser. Amerika förstör mig efter en vecka (!!)

Ha det bra! Jag får se om jag hinner uppdatera imorgon innan vi åker till Mexico - annars hörs vi på tisdag.

sing the national anthem - NO! I'll throw you in the pool then. DO IT!

Hello there friends =)

Igår var jag på walmart för första gången i mitt liv! Jag fastnade självklart framför alla cds! Jag hade inte tillräckligt mycket pengar med mig för att köpa alla jag ville ha så jag får tjata på CJ att han åker dit med mig nästa vecka! Haha.

Jag blev ganska homesick igår.. Jag har bara varit här sedan i onsdags men jag har varit så upptagen så jag har inte riktigt fått en chans att tänka efter.. Men igår fick jag det. Det slog mig att jag verkligen ska vara här i tio månader.. Jag menar, det är inte så att jag inte trivs eller något - för jag trivs jättebra! Det var bara det att allt blev för mycket just då.

Nåja, igår fick killarna för sig att jag skulle sjunga den svenska national sången, men jag vägrade! Så efter typ 10 minuter av: "sing emilia!! ". "No, I don't want to! Don't make me do that!" så fick CJ den briljanta idén att kasta mig i poolen! "Sing, or I'll throw you in the pool" . Jag trodde verkligen inte att han skulle göra det, så jag sa "Oh, then do it!". Det skulle jag inte gjort.

Jag hade totalt glömt bort det efter ett tag, så jag satt på soffan och vi skulle se en film (trodde jag) men då kom CJ fram och helt plötsligt lyfte han upp mig och bar ut mig till poolen, och så KASTADE han i mig med kläderna på. THANK YOU!

Det slutade med att Andrew och Joe också blev iknuffade. Till slut så fick vi i CJ också. Det bästa är att vattnet är så freaking varmt i poolen, även klockan 11 på kvällen, för solen är så himla varm. Så egentligen ska jag väl inte klaga. Jag fick ju bada!

Och yeah, idag var det my first day of school. Jag kom inte försent och jag gick inte vilse! (Förrän efter skolan då jag skulle leta reda på CJ och hans bils som var parkerad på nått mysko place bakom skolan). Så förutom att det är en miljon elever (ja, jag överdriver) så gillar jag det. Förutom Algebra, det är så fucking svårt att jag vill dö! Men tydligen är min hostbrother bra på matte så han skulle hjälpa mig. Jag som ville byta ämne.. Attans! Men nåja, so far I like school. Jag träffade massa roliga tjejer i newspaper production class and I made some friends! Och just det, vi var tvungna att stå upp vid våra bänkar för den amerikanska nationalsången vid en lektion.

Imorgon är det bara halvdag för lärarna har något möte. Jag klagar inte! Sen är det bara Onsdag och sen ska vi till MEXICO BABY!!

Nu ska vi snart äta, jag har gjort min läxa (boy, jag trodde aldrig det var möjligt att få sååå många läxor efter en dag), sen får vi se vad kvällen har att erbjuda. I miss you <3

ingen tid för uppdat. nu.

Checka in min bilddagbok för bilder! Okay? :)

KLICKA HÄR!

värme, racing och mer värme.

Klockan är ungefär 02.30 AM här nu så this wont be long.. Nåja, värmen tar sakta död på mig. Men ni vet allt det där "du kommer gå upp i vikt" snacket.. Well, here's the thing. Eftersom det är så varmt blir jag inte hungrig! Helt seriöst - jag är aldrig hungrig.. Men jag äter, självklart.. Men absolut inte lika mycket som i Sverige! Och en till sak, de dricker så enormt mycket läsk!

Nåja, jag har valt mina klasser nu.. Jag blev en junior, näst-sista-års elev, så jag fick följa en plan som alla andra juniors får göra. Så okay, mina klasser blev;

american history
english
spanish (näst svåraste klassen.. HJÄLP! alla är mexikaner här)
biology (hmn..)
algebra 3 (KILL ME NOW!)
newspaper - den valde jag själv, jag ville ha yearbook men det krockade med spanskan så jag valde spanska.

Så är du glad nu mamma, när jag ska läsa matte? ;) Alla som har fått reda på vem min engelskalärare är har sagt; she's the worst bitch ever. Så ja, det känns ju bra. Nåja, jag vet inte riktigt vad jag skrivit - jag är rätt trött. Cj sitter brevid mig och sittar på mig för att psyka mig - och det funkar rätt bra.

Justja, jag var rätt tyst de första två dagarna. Mest för att det var så svårt att bara uttrycka sig på engelska. Man kan uttrycka sig - men inte på samma sätt som du kan på svenska. Du kan inte vara spontan på samma sätt tillexempel. Men idag har jag snackat sönder CJ och de andra killarna. Stackars folk.

Idag var vi på en raceway park. CJ och hans kompisar älskar bilar - så de håller på att fixar med dem hela tiden. Så idag följde jag med dem till en park där de helt enkelt bara kör sina bilar i full fart på en bana. Det var annorlunda, varmt men väldigt kul! Jag fick ha hjälm och se allmänt cool ut och så fick jag åka bil fort!

Nu ska jag sova - imorgon är det söndag. Jag ska nog skaffa en amerikansk telefon och lite saker inför skolan. Jag är rätt nervös - men jag känner redan en tjej som jag kommer ha två klasser tillsammans med. Hon är från tyskland och helt galen. Sen lovade CJ mig att han skulle äta lunch med mig de första dagarna. Han är så snäll mot mig. Jag förstår inte.

Godnatt.

värme, starbucks, lunch & school registration!

VÄRMEN DÖDAR MIG HÄR!
Igår följde jag med CJ till skolan och hämtade Tyler, jag var ute i tio minuter och brände mig!! Idag är det 44 grader varmt här. Det är varmt, damer och herrar.

Igår så var jag till min IEC och träffade henne och hennes dotter och utbytesstudent. De var supernice, och Nikki, dottern, sa åt mig att välja yearbook som klass för hon var the editior och hon ville att jag skulle vara med. Hon lyssnar på PATD, FOB och massa bra band - och hon frågade om jag ville med på konsert nästa vecka - men då är vi i Mexcio! Bummer.

Anyway, killarna är jättesnälla mot mig och igår snackade de allvar med mig. "Okay, I'm like sorry about all that I will say but guys at school WILL HIT ON YOU. And if you don't like it. TELL ME! Cause I will take care of it. Trust me. Just get me their names and what classes they're in and I'll take care of it".. Awh, jag har överbeskyddande bror! Haha.

Nej, nu ska jag fixa det sista - jag och Cindy ska till Starbucks (VANILLA LATTE!). Jag vet, latte är inte bra. Men du skulle sett hennes min när jag drack kaffet svart i morse. OH MY GOD, HOW CAN YOU DRINK THAT?! Amerikaner.. Sen ska vi i alla fall ut på lunch, och sen är det school registration! Jag är nervös - men jag har ju sällskap.

Justja, igår var vi och handlade! Jag har aldrig sett en så stor mataffär i hela mitt liv.. Och alla onyttigheter. Jag kände hur fet jag blev när jag bara gick där och kollade på allting. Och i det här hushållet så är en hemlagad middag typ en färdigköpt lasagne som man mickrar och sedan serverar - med sallad. Men de äter inte mcdonalds iaf! Och hon höll på att hoppa i taket när jag sa att jag åt en macka till frukost - de äter nämligen bullar. Och när jag inte ville ha någon dressing på salladen, så frågade hon "omg, are you a rabbit?". Once again, I'm in America!

Ikväll ska jag på orientation med andra utbytesstudenter från Arizona - vi ska kampa up north nån stans där det förhoppningsvis inte är lika varmt! Jag tar med kameran och lovar bilder sen. Btw, jag har palm trees och kaktusar på min baksida ;)

and I AM HERE!!

Hej!

Jag har landat. Flygresan var lang, tre byten och jag var all by myself i DC men det funkade perfekt enda.. Jag har aldrig varit sa nervos i mitt liv som jag var nar jag satt pa planet och piloten sa ngt i stil med "we're landing in Phoenix in about 20 minutes"!  Det var alldeles morkt ute och det var ljus overallt, och staden ar verkligen HUGE!

Jag mottes i alla fall pa flygplatesen av Cindy, CJ (min vardbror) och hans bast van Joe! Jag fick en stor bukett roda rosor och en stor kram! Sedan kom resten av "the crew" som de kallar dem. De ar 5 killar, CJ inraknat, som ar basta vanner och umgas jamt! De halsade mig valkommen och var sa snalla och hamntade mitt bagagge.

Jag fick rent ut sagt en chock nar jag klev ut fran flygplatsen. Varmen slog emot mig och jaa, det var varmt!! Alla brast ut i ett asgarv och sa "hahah, you should have seen your reaction!". Det var typ 40 grader, klockan nio pa kvallen!!

Pa vag till huset fick jag en liten history lesson av Joe och hans flickvan. De tyckte inte att phoenix hade mycket att erbjuda. Well, jag tror helt annat om staden - jag ar van med gavle! Dessutom var typ det forsta jag sag tre polisbilar som stoppat en annan bil! HAHA! Vi kom till huset och jag fick en tour, det ar inte overdrivet stort men hemtrevligt! Poolen ar nice, men jag far inte bada nar jag ar ensam hemma..

Det forsta de gav mig nar jag kom in var en lask! Haha, welcome to america. Eftersom vi ar i oknen sa maste jag dricka hela tiden for att inte bli helt uttorkad. Sedan fick jag tarta och vi umgicks och pratade hela kvallen. Behover jag saga att jag somnde direkt nar jag lade mig i sangen?

Justja, killarna kom med de forsta tva dumma fragarna.. "do you have coke in sweden?" "do you have mcdonalds?".. Jag borjade skratta men, hur skulle de veta? Nar jag sa att vi hade de sa fragade de hur vi uttalar mc donalds, sa jag sa det och de blev besvika for det lat ju likadant!

Well, nu kom cj hem fran skolan sa jag ska vara social. Hur som helst sa har jag det bra har!! JAG SAKNAR ER DAR HEMMA.


tonight, oh tonight!

Om en timme sitter jag i bilen på väg till Arlanda!

Ikväll har jag i alla fall sagt hejdå till Jessica och Malin. Vi grät, som förväntat, och kramades. Allting är packat, jag är nyduschad och trött, och sitter i sängen och tittar på panic at the disco live dvdn för att inte tänka på hur nervös jag är.

Jag kan inte vänta på att få kliva av planet i Phoenix och träffa min värdfamilj! Jag är otroligt nervös. Men förhoppningsvis går allting bra.

That's it. Nästa gång vi hörs är jag i USA! Wish me luck. Vi ses om 10 månader Sverige!

that's what you get for waking up in Vegas

Inatt bär det av till Arlanda! Idag har jag, mamma och P varit på stan och handlat en väska till mig som jag kan ha som handbagage. Vi har gått igenom alla papper, pass och you name it - allting är nu nedpackat i handbagaget och väldigt säkert (enligt mig, inte enligt mamma antar jag).

Nu väntar jag på att pappa ska sluta jobbet, så jag kan åka dit och säga hejdå. Sen ska jag förbi Adam och säga mitt hejdå där.. Och efter det kommer Jess och Malin hem till mig ikväll och vi säger vårt hejdå. Jag är nervös!

Nåja, det blir ett till inlägg innan jag åker till Arlanda.. It's getting closer!

my body's been a mess

Nu är allting i stort sätt nerpackat. Det enda som saknas är dator och produkter som jag ska använda innan jag åker. Det känns konstigt - och imorgon ska jag säga hejdå till alla. Så jag är just nu en mix av alla känslor. Förväntansfull, glad, nervös, halvt ledsen, ännu mer nervös, ännu gladare... you name it!

Har meljat med min värdmamma idag igen och hon hatar curry hon med! Du ser. Det kanske blir bra det här.

I believe in angels.

Jag är uppstigen och påklädd och ska snart iväg och äta lunch med min syster i stan! Regnet öser ner, som vanligt, när det är sommar i Sverige.

Ef ringer ikväll och uppdaterar mig om avresan, och idag ska alla papper komma. 2 dagar kvar nu!

Carry me like jet planes crossing the sea

Klockan 04.40 är det samling på Arlanda på Onsdag!

this city is contagious

Jag har mejlat fram och tillbaka med min "host mom" idag, och fått se massa bilder. De verkar verkligen jättetrevliga! Hon sa också att de bokat en tid på skolan på torsdag morgon (jag kommer dit runt 20.00 onsdag kväll) för att jag ska få välja kurser och liknande. Men jag skulle inte behöva börja förrän fredag - eftersom jag kommer nog vara rätt trött.

Så om en vecka har jag gått min första dag i ett amerikanskt high school om allt går enligt planerat. SCARY!

I wish I was looking in to your eyes

Jag börjar bli nervös nu! Okej, inte överdrivet jätte nervös - men visst känns det att jag åker om 4 (!) dagar.

Idag har jag och pappa varit i Valbo. Vi tittade runt lite, och hälsade även på syster som jobbade. Sedan erbjöd jag mig att laga middagen, så vi åkte och handlade vad man nu än kan tänka sig behöva för en taco-middag. Sedan slutade det med att jag skar mig i fingret när jag skar grönsakerna. Way to go!

Jag har inget planerat för ikväll - vara hemma och umgås med pappa och städa mitt rum hade jag tänkt. Jag åker till mamma imorgon så det vore ju kanske trevligt att städa rummet innan jag far iväg. Dessutom har jag nu tvättat massa kläder som jag ska ha med mig. Ett steg närmare packningen. Den tar jag tag i imorgonkväll. På måndag ska jag träffa min syster för en fika i stan och sen ska vi väl säga vårat "hejdå" och allt som hör till.

Nu ska jag städa och lyssna på Katy Perry!

i'm leaving in 5 days!

Idag skickade jag ett mejl till min värdmamma och fick svar! Hon skrev att de var väldigt förväntansfulla och att de hade planerat en resa till Mexico och de trodde jag skulle älska Mexico för det gjorde de själva och det var underbart där! Så vi måste ringa till EF med hur det blir att resa utanför landet, om det är möjligt..

Sedan skickade Cindy mina flygtider som hon fått av EF. Och jag åker på Onsdag, den 20e!

FLYGSCHEMA;
Arlanda - Frankfurt
Frankfurt - Washington D.C
Washington D.C - Phoenix.

Jag åker till USA om 5 dagar!!!! =D

things have changed for me, but that's okay

Nu är allting klart med placering, värdfamilj, skola och you name it..

Jag ska bo mitt i Phoenix, huvudstaden och den största staden i Arizona. Vanligtvis placeras man inte i en storstad, men jag blev placerad där i alla fall. Arizona är varmt, just nu +38C, och gränsar till Kalifornien, Nevada, Utah och New Mexico.

Min värdafmilj består av:
Värdmamma Cindy, Värdpappa Steven & Värdbror Christopher som är lika gammal som jag är. De har också en dotter,  Alishia, dock är hon utflyttad. De bor i hus, och har tre hundar, två fåglar och en fisk. För att vara exakt.

Deras intressen var bland annat:
"Board games, Camping, Community Events, Computers, Eating out, Movies, Music/concerts, Rafting, Skiing, Swimming, Visiting relatives, Waterskiing".

Skolan som jag ska gå på heter North Canyon High School, och enligt google earth ligger den 1,7 km från hemmet. Den har 2500 elever, så det kommer bli en rejäl omställning med tanke på att jag går på en skola med 96 elever just nu.

Hur som helst är jag supernöjd med den här placeringen, och ser verkligen fram emot att få spendera mitt utbytesår i Phoenix.

took the time to write down all my thoughts

Jag har varit ganska busy de senaste dagarna så jag har inte hunnit uppdatera.. Men well, igår sa jag hejdå till Ellen, Niclas, Emma och Lisa. Det var sorgligt, men jag hade jättetrevligt när vi fikade och jag kommer sakna dessa supermycket!  Åh.

Idag har jag träffat Jaana, även om vi inte träffas så ofta så måste jag säga hejdå till henne. Vi käkade och vandrade runt lite på stan ett tag, men sedan började det regna och hon skulle jobba, så jag åkte hem.

Jag har ju sagt att jag ska berätta allt om det där med EF också.. Men jag skriver ett till inlägg lite senare om värdfamiljen och allt. Jag vet själv inte så jättemycket nu, men de skulle skicka mina papper idag så jag skulle få dem imorgon, troligvis.

And finally, I know you're reading this Marie... so hello to you my very fine lady! You better not forget me and our talks about panic while I'm in the US, okay? You do remember that we are gonna flash our..... yeah you know what I'm talking about, to get money for a cab and then go to Vegas and stalk Panic, right? ILY <3
tell me you remember, forever young. I'll never let you go.

THE ACADEMY IS... - SUMMER HAIR = FOREVER YOUNG

The soundtrack of my summer. 
panic at the disco -  PRETTY. ODD.
paramore - stop this song (lovesick melody)
fall out boy (as always and forever)
katy perry - i kissed a girl. & hot 'n cold
the audition - what gets you through the night
paramore - that's what you get
cute is what we aim for - time
NORTHERN DOWNPOUR <3
simple plan - take my hand
we the kings - check yes juliet
the audition - warm me up
metro station
the counting crows - round here
the cab - the city is contagious
coheed and cambria - welcome home
avenged sevenfold - afterlife
wampire weekend - cape cod kwassa kwassa

what gets you through the night

Idag ska jag äta lunch med M igen på stan (varför varför drar hon upp mig såhär tidigt?) och sen ska jag träffa Niclas, Ellen, Lisa och Emma, vilket kommer bli jättekul eftersom vi inte träffats på länge!

Förutom det vaknade jag och var väldigt förvirrad i morse för jag hade en minst sagt mysko dröm.. Men nåja, jag har fått en värdfamilj också! Men nu måste jag gå så jag skriver väl om det i kväll. Ciao.

you're the only reason I'm not letting go

Vet ni? Idag har jag ätit lunch för kanske tredje gången på sommarlovet. Annars brukar jag äta frukost runt... 14.00 men nu ni! Malin ringde mig igår och frågade om jag vill äta lunch på stan med henne, jag hade då varit väldigt otrevlig och skrikit NEJ och lagt på så jag var en snäll vän och åt lunch med henne idag istället.

För övrigt tycker jag inte att ni ska äta den vegetariska lasagnen på cafe kanel i Gävle, inte gott alls. Nu har jag det sagt. Nu ska jag ta fram EFs packlistor och skriva en lista på vad jag ska ha med mig. Nu. På en gång. Hejdå.

"oh no, I just keep on falling"Idag har jag sagt hejdå till S eftersom hon åker bort imorgon och när hon kommer hem har jag åkt till USA, så ikväll var sista gången vi sågs på ett år. Självklart drack vi red bull. Självklart pratade vi om Panic och Hultsfred och Hove.

Jag hade lovat att jag inte skulle gråta, men när vi väl sa hejdå så bara blev det så. Jag trodde aldrig vi skulle bli såhär bra kompisar på bara ett år, men look at us now! När vi sagt vårat hejdå och kramats så cyklade jag hem och satt i hörlurarna i öronen så var det Panic, live från Hove! Det var väldigt passande så då kunde jag inte låta bli att gråta igen. Åh.

Hur som helst, du betyder jättemycket för mig S och jag kommer sakna dig otroligt mycket!! Lova att inte glömma bort mig när jag är borta! Fangs up! <3

Cause you're hot then you're cold, you're yes then you're no

God morgon!

Jag är nyss uppstigen, eller okej, först gick jag upp med moster klockan 09.30 och åt frukost och sa hejdå till henne för hon skulle åka hem. Fast jag orkade inte riktigt vara vaken så jag gick och lade mig igen, och vaknade av att pappa ringde och ville prata. Han funderade på om jag kan laga mat själv nu när mamma är bortrest.. Haha!

Gårdagen var jättetrevlig i alla fall! Jag fick jättefina hälsningar på min sverigeflagga av mina söta vänner. Sen åkte vi ner på stan och knallade runt och träffade lite folk. Sen hade jag och Emma väldigt svårt att hitta till bussen men det löste sig till slut. Nåja, trots regn var det en mycket trevlig kväll.

Nu ska jag hoppa in i duschen och kanske försöka vakna till lite bättre, sen ska jag rensa skåpen i hopp om att det finns något som jag kan äta till middag ikväll - för jag orkar verkligen inte gå till affären. Dessa i-landsproblem.

we come tumbling down everytime we go this far again

Idag ringde de från EF. Det kanske var så att jag kunde få en familj i Maryland istället. På ostkusten, där vid Washington DC. Ingenting är säkert, men de kollar ju andra familjer förutom familjer i just den staten som de sagt från början - så kanske hamnar jag i Maryland istället för Colorado. Vi får se.

Nåja, familjen bodde i hus, hade två hundar och bestod av Mamma, Pappa, Dotter på 13 år (som tydligen var väldigt mogen för sin ålder och väldigt engagerad i diverse saker i skolan) och Son på 14. Mamman var egen företagare och pappan var chef av något slag.. Jag skulle få dela rum med dottern då, som tydligen var excited över att få en storasyster! Well well, jag skulle inte hoppas för mycket dock!

Så vi får se, de skulle höra av sig så fort som möjligt. Åh, jag vill åka nu nu nu! (fast jag vet inte vart jag ska..)

Can't you see my walls are tumbling down?

Idag har vi pratat med EF och tydligen så åker jag om två veckor. Det var inte alls stor chans att jag skulle åka nästa vecka. Så då har vi det klart också. Intressant, huh?

Idag var jag ner på stan en snabbis och växlade till dollar och lite sådant.. Sen tog vi ett varv på cityfesten (som jag för övrigt hatar..) det är folk överallt! Jobbiga ungar som skriker för de inte får godis och allmänt jobbigt. Även fast jag inte gillar det så ska jag ner imorgon.. Well, you see - I'm stupid.

Nu börjar jag faktiskt bli trött, kanske ska jag dra mig till bädden snart. Jag är inte så bra på det här med att sova nu för tiden.. Jag hörde ifrån Marie idag också, hon är i Japan och har det allmänt bra i värmen - och så ska hon på festival i Tokyo! Är jag avundsjuk? JA! Anyhow, hon är värd det mer än någon annan - hon får äntligen se sitt älskade favoritband efter att ha väntat i några år.

________
Build God, Then We'll Talk.

I can't force these eyes to see the endPanic At The Disco (back in the days..) gör en cover på Round Here av The Counting Crows. Jag måste säga att det är väldigt bra, även om den inte är lika bra som originalet - men hur ofta är en cover det? Anyways, lyssna på den.

if you wanna go down in history, then I'm your prince.

Kunde som vanligt inte sova i natt och tror jag somnade runt 05.30 någon gång, sen vaknade jag av en supergräsklippare som klippte gräset utanför mitt fönster. Superbra start på dagen - eller inte. Men nu ska jag ner på stan och träffa S och fika cookies, det är däremot trevligt! :)

your hands are mine to hold..

Nu sitter jag i sängen och fryser.. Promenerade hem från B idag och det är väl kanske 4 km - och när det regnar så blir man blöt om fötterna om man inte har bra skor. Så jag får skylla mig själv att jag fryser nu, men jag har ju mina söta raggsockor! Något som var väldigt roande under promenaden hem var att låten "when it rains" kom på ipoden när jag gick där i regnet.

Imorgon ska jag leta igenom alla mina hundra papper jag fått av EF under året, jag ska nämligen försöka hitta packlistan de skickade till mig för ett tag sedan. Kanske börjar jag fundera på vad jag ska ha med mig också, mamma har redan tjatat i två veckor på att jag ska skriva en lista.

Justja, Malin ringde mig idag! Hon har det bra i den turkiska värmen och hade hittat en turkisk version av Pete Wentz på stranden som hon hade fotat - hon är bra rolig. Skönt att höra att hon lever i alla fall, och att inte turkarna blivit allt för crazy på hennes blonda lockiga hår.

Nu ska jag lyssna lite mer på musik och kanske kanske måla naglarna. Fast jag tror nog jag ska sova för jag är trött, konstigt nog..

to be loved, to be loved, what more can you ask for?Stop making plans start making sense
Don't you believe any word they said.
_____

Superfin bild på William, han ser lycklig ut när han ler sådär. Jag önskar jag kunde åka på Warped Tour. Well well, time to sleep now - ska till huvudstaden imorgon. Nu ska jag stänga fönstret inatt så inga vampyrfjärilar flyger in här. G'night.

you're irreplaceable, no doubt.

Igår träffade jag Malin, vi sa "hejdå" och allt sådant för hon åker till Turkiet typ precis nu när jag skriver det här. Vi har pratat om det innan, att jag kan få mitt avresedatum till USA när hon är i Turiket - vilket betyder att vi alltså inte kommer ses på över tio månader. Det behöver inte vara så att det händer, men det kan hända.

Så när vi stod där igår så varnade jag henne att jag kunde börja gråta. Jag trodde inte jag skulle det, jag brukar inte gråta överdrivet ofta - och inte inför folk om jag gör det. Men direkt när hon kramade om mig började jag gråta, och jag bara stod där som en liten flicka och grät när hon kramade mig. Men hon kommer hem innan jag åker. Det måste hon göra. Punkt.

Sen läste jag
Sreynechs blogginlägg och satt där halvt gråtande igen. Det är 11 dagar kvar, sen ses vi inte på ett år! Och mammas blogginlägg. Jag menar, jag har ju valt att åka själv och jag längtar sjukt mycket efter att få åka - men hur märkligt kommer det inte vara att inte få träffa dem jag träffar varje dag, på ett helt år..

Så Jessica, våga inte skriva ett blogginlägg om detta - för jag börjar bara gråta!