Framtidsplaner

Jag har funderat på college i USA, och det är någonting jag så himla gärna vill göra. Jag har pratat med min mamma och vi har kommit fram till att nu ska jag börja söka stipendium. Varje krona är värt något.

Det är snordyrt att plugga i USA. Kanske pluggar jag bara ett år, kanske fyra? Vem vet. Kanske blir det ett univeristet, kanske community college? Hur som helst så är det det jag vill göra, och jag har bestämt mig att jag ska komma dit.

Extrajobb, spara, whatever it takes. Kanske ändrar jag mig i framtiden, but only time will tell. Mammas älskade P sade "världen är liten, du kan alltid flytta hem till Sverige om du inte vill vara kvar."

Livet är alldeles för kort för att tänka på allting som kan hända. Som kanske kommer hända. Jag vill inte stanna i Gävle. Jag vill inte plugga i Sverige. Jag vet, vi har förmånen att ha gratis högskola, och många resonerar att det är "dumt att betala för att plugga i ett annat land." Säg vad ni vill, det är det här jag vill göra.




Kommentarer
Postat av: Adam

Då ska du såklart satsa på det hun :)

2009-11-05 @ 23:53:52
Postat av: steffie

Hej Emilia!

Jag har precis börjat läsa din blogg och jag tycker att den är jättebra och att det var jättecoolt att du var i Usa i ett år på high school. det har varit min dröm i några år nu (jag är 15 snart) men mina föräldar säger att dom aldrig skulle släppa iväg mig till andra sidan jordklotet. Vaad ska jag göra för att få dom att förstå hur myckt jag vill?? kramar steffie

2009-11-05 @ 23:59:53
Postat av: steffi

Hej, jag har lite frågor! :)



hur lång är C?

hur lång är du?

och en liten privatfråga som du absolut inte behöver svara på men jag har just fått en pojkvän och undrar; hur länge väntade du och C innan ni hade sex?



du har en toppenblogg, kramar!

2009-11-06 @ 00:04:05
Postat av: Lina Lilja

Hejsan!

Har kikat runt lite på din blogg emellanåt, sedan tappade jag bort adressen så har inte varit här på ett par månader. Hittade hit från början efter inlägget på utbytesstudent.se, och jag tycker det är en så cool historia! Kärleken övervinner verkligen allt! Kikar in här, och hittar att du liksom jag är från Gävle, coolt! Själv bor jag för tillfället i Kansas, som utbytesstudent, men till vardags i Gävle som sagt.

Hur gammal är du? Vad gör du nu, går på gymnasiet?

Btw så älskar jag citatet överst på din blogg, så sant!

Sorry för att det här blev väldigt långt, ville bara skicka en liten hälsning =)

Kramar

Postat av: Anonym

JAG HEJAR PÅ DIG! :D

2009-11-06 @ 06:07:44
Postat av: Emma

klart du ska åka iväg, man ska följa sina drömmar! Det är en av mina största drömmar också så jag är helt på din sida!! ;)

2009-11-06 @ 10:05:18
URL: http://lifeofemma.webblogg.se/
Postat av: Anonym

Jättekul att du vill plugga i Usa, några råd, skaffa green card först då är tuition mycket lägre, e.g gift dig gu måste ju i alla fall vara här under tiden du väntar på ditt green card ,, och du kan söka svenska studielån fast du har ett green card. Självklart ska du söka stipendium, men mer realistiskt är green card och csn.

2009-11-06 @ 10:41:49
Postat av: Felicia

YEY!! :D

har funderat på att antingen åka på ett high school år eller college. Men jag kanske kan göra båda (!) Du MÅSTE bara fortsätta skriva!!!!!<3

2009-11-06 @ 13:29:29
URL: http://http:/www.fillifjompan.bloggspace.se
Postat av: Felicia S

Jag håller med fullständigt. Livet är alldeles för kort. Gör det du vill göra, uppfyll dina drömmar!

YOU GO GIRL :)

2009-11-06 @ 19:32:41
Postat av: Emelie

go for it. jag åkte med inställningen att bara ta ett år i taget. hade ingen aning om det skulle vara värt det. jag var mer orolig för framtiden, kostnader, värde av utbildningen etc än mina föräldrar. men ärligt, man behöver inte figure it all out med en gång. det är bara att testa.. man kan alltid åka hem igen :) jaa.. mitt tips är att söka massa stipendium! det är krångligt och tidskrävande men värt det. försök hitta skolor som är någorlunda kända för att ta emot och ge scholarships till internationella studenter. oftast är det mindre skolor..



anyways, lycka till! let me know how it goes :)

2009-11-06 @ 19:52:57
URL: http://emeliejohansson.blogsome.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback