Och några frågor om the States!

Jag måste bara fråga... jag fyller 14 nästa år och jag vill åka till usa ett år då, vet du hur skolan är där för 14 åringar? Kram
Hej! Jag tror att då går man i åttan, eller har jag helt fel nu? Jag vet att amerikanarna börjar skolan ett år tidigare än oss svenskar (därför tog C studenten när jag var där, båda vi är födda 1991 men han började skolan ett år tidigare än jag). Efter åttan, när du börjar nian, blir du "freshman" i High School. Jag vet att yngsta åldern för att söka till EFs "High School Year" program är 14. Då blir du mest största sannolikhet en "freshman."

Hej, jag har en fråga... Jag skulle vilja åka som utbytesstudent. Har funderat att åka via Rotary då min familj inte är speciellt rik :) Men hur ställer du dig till att man har 2-4 familjer under året?
Hej! En av utbytesstudenterna på min skola bytte värdfamilj efter jul, eftersom det var så hennes program fungerade. Hon trivdes bra med båda sina familjer, hon såg inga problem med att byta och var exalterad för att få prova någonting nytt. Jag tror dock inte att jag skulle klara av det. Jag tyckte det var en påfrestning nog att bo med en ny familj med andra regler och vanor än min egna. Jag hade inga problem med dem eller så, absolut inte, men jag tror inte jag skulle klara av att byta familj efter halva året. Det skulle bli för mycket. Runt julen hade jag precis kommit in helt i livet där borta. Jag kände mig redan efter en månad väldigt avslappnad med min värdfamilj, men det var vid julen som allting föll på plats. Det kändes som hemma att bo i Phoenix, skolan fungerade bra, allting rullade på, mina "chores" var numera en del av vardagen och jag kände mig som sagt väldigt hemma i situationen. Jag tror det skulle vara en för stor omställning att byta familj då helt plötsligt. Men det funkar för vissa, inte för andra. Gör det om det känns bra =) Hoppas du kommer iväg!

Hej Emilia!
Jag har precis börjat läsa din blogg och jag tycker att den är jättebra och att det var jättecoolt att du var i USA i ett år på high school. Det har varit min dröm i några år nu (jag är 15 snart) men mina föräldar säger att dom aldrig skulle släppa iväg mig till andra sidan jordklotet. Vad ska jag göra för att få dom att förstå hur myckt jag vill? Kramar Steffie

Hej! Dina föräldrar är antagligen oroliga eftersom de inte har någon aning vad du gör eller hur du kommer ha det när du är borta. Du kanske kan vänta till du börjat gymnasiet, när du är lite äldre. Du kanske kan säga till dem att det är en chans man bara får en gång i livet, du kommer växa och utväcklas som person, du lär dig prata engelska flytande, och det ser väldigt bra ut på ditt CV! =) Sen bor du ju i en familj som dom förövrigt kan hålla kontakten med :)

------

Angående college och det så har många föreslagit att jag ska gifta mig. Många av mina kompisar i USA sade "marry CJ and you'll get a greencard!" Visst skulle det vara roligt med ett greencard, men jag planerar inte på att gifta mig när jag är 18 för att få plugga på college. Men men, vi får se hur vi kommer ta oss till väga. Många amerikanska skolor har "grants" och andra förmåner man kan få för vissa etniciteter, bakgrunder och familjehistoria. Konstigt, men sant!

Kommentarer
Postat av: Felicia

Hej! Jag bor i Linköping och ska snart bestämma mig vad jag vill gå på för gymnasium. Och jag har funderat på thoren Business school och linje business. Vad tycker du om linjen? Kan du berätta lite om den. Är det mycket o plugga? och så. det kanske är lite olika mellan Linköping och gävle men du kanske kan berätta lite ? ( :

Postat av: Anonym

Uppdatera!

2009-11-07 @ 21:11:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback