thoren business school

Hej! Jag bor i Linköping och ska snart bestämma mig vad jag vill gå på för gymnasium. Och jag har funderat på Thoren Business school och linje Business. Vad tycker du om linjen? Kan du berätta lite om den. Är det mycket o plugga? och så. det kanske är lite olika mellan Linköping och Gävle men du kanske kan berätta lite ? ( :
Business är i stort sätt lika som sam/ekonomi, och det är helt okej. Inte är det speciellt roligt att sitta och göra dubbel bokföring, men det funkar. Haha! Skolan är bra, i alla fall den i Gävle. Det är mycket frihet (under ansvar skulle lärarna sagt här... haha!) Vi har ju blockscheman, vilket är rätt skönt. Dock är det inte roligt veckan innan blocket är över, för då är det många examineringar (prov, uppsatser, presentationer, inlämningar). Det är inte så himla mycket plugg, om du gör dina saker i tid. Du kanske har två veckor att göra klart en uppsats, men då måste du göra klart den också för att det inte ska bli så himla stressigt den sista veckan innan blocket är slut. Sen tycker jag om att lektionerna är så pass långa. Visst, tre timmar matte är aldrig roligt, men man hinner komma igång på riktigt med arbetet. Dock funderar jag ibland på hur det skulle vara att gå på en kommunal skola, då det känns som jag på något sätt "missat" en del av gymnasiet. Men allt som allt så trivs jag bra, det är en liten skola med bra lärare och systemet med blockscheman passar mig :)

[Edit!]
Hej, jag tänkte att jagkanske oxå skulle kunna vara till hjälp! Går nämligen på thoréns i Sundsvall men jag går Commrece (handel) och jag tycker verkligen om den linjen. Det är inte lika mycket plugga som på natur eller samhälle men det är ändå en bra utbildning, där man bland annat oxå studerar ekonomi. Jag skulle verkligen rekomenadera den linje till de som vill bli egenföretagare eller jobba direkt efter gymnasium. Man kan gå någonting som kallas för Traniee vilket innebär att man få gå på APU (praktik) 3 dagar i veckan, alla tre år (sammanlagt 1,5 år på de 3). Det är verkligen bra jobberfaranhet och man tar sig lätt in i arbetslivet men kontakter och så! Hjälper oxå om man blir skol less fort. Vi har oxå desamma med block scheman, jätte bra lärare och det är skönt att gå på en lite mindre skola, lärarna är mer engarerare! Jag har då aldrig ångrat att jag började där! ;) Kommer få gå om 2 :an med då jag åker till USAnu till hösten 2010 :)

Tack Cissi för kommentaren och hjälpen :)

Kommentarer
Postat av: Anonym

random fraga, vad kallar du pojken? CJ, chris, christopher?

2009-11-10 @ 00:48:09
Postat av: Cissi

Hej, jag tänkte att jagkanske oxå skulle kunna vara till hjälp! Går nämligen på thoréns i Sundsvall men jag går Commrece ( handel ) och jag tycker verkligen om den linjen. Det är inte lika mycket plugga som på natur eller samhälle men det är ändå en bra utbildning, där man bland annat oxå studerar ekonomi. Jag skulle verkligen rekomenadera den linje till de som vill bli egenföretagare eller jobba direkt efter gymnasium. Man kan gå någonting som kallas för Traniee vilket innebär att man få gå på APU ( praktik) 3 dagar i veckan, alla tre år ( sammanlagt 1,5 år på de 3). Det är verkligen bra jobberfaranhet och man tar sig lätt in i arbetslivet men kontakter och så! Hjälper oxå om man blir skol less fort. Vi har oxå desamma med block scheman, jätte bra lärare och det är skönt att gå på en lite mindre skola, lärarna är mer engarerare! Jag har då aldrig ångrat att jag började där! ;) Kommer få gå om 2 :an med då jag åker till USAnu till hösten 2010 :)

2009-11-10 @ 18:05:44
Postat av: Emily

Schysst design du har på din blogg. Har du gjort den själv? Skitsnyggt i alla fall!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback