Why does it hurt so much to fall down?

Jag vet inte hur jag ska börja det här inlägget eller vad jag ska skriva. Men jag känner att jag måste. Om inte för min skull så för någon annans, för jag vet att jag inte är ensam att känna som jag gör.

Jag hade ett möte med en PT som fortfarande ekar i mitt huvud. Han räknade ut min vikt och muskelmassa och säger rakt ut att jag har för mycket kroppsfett. Fine. "Så här och så här ska vi göra för att få ner dig till den här procenten och då kommer du ha en skitsnygg bikini-body." Ja, säger jag.

Där sitter jag och ler. Men jag är så arg, så arg. Jag har slitit så jävla hårt för att komma dit jag är idag, och det känns som ett slag i magen när han säger som han säger. Jag sade till honom att mitt mål var att bli stark och behålla vikten jag är vid nu, jag är inte besatt av att gå ner i vikt.

Jag mådde så himla bra med mig själv men nu mår jag så dåligt. Jag får ångest om jag inte tränar fem dagar i veckan. Det är inte friskt och jag vet det. Idag skulle jag träna och fem minuter in i träningen känner jag hur kroppen värker. Den värker så otroligt mycket och jag orkar inte mer än fem minuter.

Jag känner mig så misslyckad. Hur kom jag till det här, jag som mådde så bra? Men det är den där jävla pressen. "Åh vad du är fin nu när du gått ner i vikt, Emilia." Jaha, tack, jag var inte det innan? "Åh, jag älskar din motivation, hur orkar du?" Uppenbarligen så orkar jag inte. Jag orkar inte. Jag är så jävla rädd för att gå upp i vikt igen nu när jag är i USA. Jag vet vad som hände sist. Jag vill inte hamna där igen. Det tär på mig att tänka på det hela tiden. Jag är trött och utmattad. Jag vill inte ha ångest när jag inte tränar. Jag vill inte känna den känslan när jag tänker "nu har jag inte tränat på två dagar."

Det är också den där jävla vågens fel. Sen jag började med PT så vill han att jag väger mig. Jag tänkte inte efter vad jag ville, utan jag vägde mig varje session. Jag vet så mycket bättre än att titta på siffrorna, det gör jag. Men där tar pressen över. Och jag vet att många av er känner igen er.

CJ är min klippa. Han vet allt om mig och han vet hur jag känner just nu. Han uppmuntrar mig att inte väga mig, att inte träna fem gånger i veckan. Han lyssnar på mig och han kritiserar det jag säger. Han vill mig väl. Men även hans vänner säger "din flickvän ser skitbra ut nu när hon gått ner i vikt." Och även där känner jag pressen. Det är så klart jag vill se ut som jag gör om folk tycker jag är snygg. Jag vet att jag inte måste se ut på något visst sätt för någon annan. Det handlar inte om vad andra tycker, det handlar om hur jag mår. Men fan vad det är jobbigt.

Det har varit jobbigt att skriva det här. Det är alltid jobbigt att dela med sig av saker som är personliga. Jag vill att ni som läser ska veta att det är en hårfin linje mellan sund träning och sedan ångesten som så försiktigt kommer krypande. Vi alla faller någon gång och vi kan inte alltid klara oss själva. Jag ville inte hamna här, men nu är dagen här och det är dags att göra något åt det.

Jag behöver uppenbarligen en paus från träningen för att bara fokusera på vad som får mig att må bra utan den. För jag vet att jag kan må bra. Jag vet att det finns någon som läser som känner igen sig, för det är så vanligt bland oss tjejer (och även killar) att känna såhär. Och det är inte värt det. Det är inte värt det någon stans.

Kommentarer
Postat av: loo

du ar saa snygg och bast, varesig du vager 600kilo eller 60. du ar snygg och bast, bast bast

2011-09-09 @ 01:03:17
Postat av: Louisa

Jag har följt din blogg länge och förundrats över hur stark du är och inte för att du tränar eller går ner i vikt utan för att du följer dina drömmar. Du har helt klart insprierat mig och antagligen flera unga tjejer att följa deras drömmar. Din blogg var den första utbytesblogg jag läste och du var personen som fick mig att börja tänka på att det faktisk går att följa sina drömmar. I slutet av december flyttar jag till Santa Barbara för att följa min dröm och du ska ha ett stort tack för att du genom att bara vara du inspirerar mig så oerhört mycket. Hoppas att allt blir bättre eftersom att du verkar som en genuint fin människa, som verkligen förtjänar att må bra.



TACK för att du hjälpte mig hitta min dröm utan att ens veta om det! :)

2011-09-09 @ 02:32:50
Postat av: Eleonor i Nashville

Vi tjejer kommer nog aldrig att vara nojda med oss sjalva. Det finns alltid nagot som man stor sig pa. Jag tycker du ser saaa fin ut och tank inte pa vad PT:n sa. Jag tror att innerst inne med tiden sa mognar man mer och tanker inte sa mycket pa vad andra tycker och tanker. Vikt ar ju verkligen kansligt for kvinnor och man satter stor press pa sig sjalv.

Jag tycker du ska lyssna pa CJ for han har ratt.

och huvudsaken ar ju att du tranar och ater ratt och inte ater skrapmat varje dag sa kommer du halla formen. Man behover inte hard trana.

kram

Postat av: Maja

Alltså, jag blir så irriterad. irriterad på samhället, normerna och idealet som finns. Det ger bara en massa ångest och människor (främst tjejer, men det finns killar också) hamnar såhär. Jag tror inte att en enda av mina tjejkompisar inte har ångest över kropp. alla har det, för att de uppfyller inte idealet - och de vet det. Vi alla vet det. Det duger liksom inte att bara vara som vi är och njuta av livet. Leva livet. ¨Jag blir så arg. Men Emilia, vet du vad? Jag har läst din blogg sedan i början av ditt första USA år. Sedan dess har jag läst den och jag blir så glad när jag ser att du har skrivit. Men det här är första gången jag kommenterar. För du är så bra. Du är bra på skolan, du har vänner och du är i USA. Du är i USA och gör det du vill. Du kommer komma långt tjejen. Jag känner det på mig, du kommer komma långt i livet. Du har den utstrålningen och den målmedvetenheten. Du kommer inte låta det här ta över dig, för du är en stark människa. Jag har aldrig träffat dig, och kommer nog aldrig (man ska aldrig säga aldrig) träffa dig, jag känner dig inte. Det här vet jag för att jag läser din blogg och DU lyser igenom skärmen. Så starkt lyser du. Upp till stjärnorna där du hör hemma!



Ps. Lägg ned med träningen och börja göra saker som får dig att må bra. Laga mat, träffa människor, allt vad du kan hitta på.

2011-09-09 @ 09:25:15
Postat av: sofia

Du e så grym. SÅ jävla grym. Hoppas du vet det!!! Kram

2011-09-09 @ 12:07:44
URL: http://naso.blogg.se/
Postat av: Anonym

Lyssna inte!!!Du är fantastisk

2011-09-09 @ 13:11:03
Postat av: Ninja Ister aka MorSan

Vad du ska säga till din PT är att du är inte intresserad av en bikinikropp, det är inte därför du tränar. Han ska ge dig styrkemått att gå efter, han ska mäta hur stark du blir när du tränar - om han absolut ska mäta något. Fråga honom om han skulle börja prata fettprocent med en idrottskvinna som ska prestera. Jag tror inte det. Säg att du är intresserad av en hälsosam kropp som är stark.



Du betalar honom. Han ska mäta det du vill. Låt inte honom trycka ner dig. Du bestämmer hur du ser ut, inte hans fobi mot fett. Det är han som är intresserad av bikinikroppen, inte du. Du är snygg som du är. Du vet hur du ska äta och träna för att må bra, han ska hjälpa dig till DINA mål, inte hans.



Du ska längta till träning, känns det som ett måste, då ska du ta en vecka ledigt, kanske två. Då hinner kroppen återhämta sig, precis som själen. Du blir bättre av att vila en hel vecka ibland.



Du är vacker som du är och när du mår bra har du en lyskraft som inga fettvalkar kan ta bort. Du ska ha fett på kroppen, du är kvinna. En vacker kvinna har rumpa och bröst.



Ta hand om dig, Lilla Hjärtat!

2011-09-09 @ 13:20:40
URL: http://isterister.wordpress.com
Postat av: Carolina

Nu är det ju som så att han troligen utgår från BMI och inte från någon våg som faktiskt mäter kroppsfettet?

Jag fick höra när jag var 14-15 år att jag borde tänka på vad jag år. Då vägde jag 68kg till mina 169cm. Jag tränade och spelade fotboll 3 dagar i veckan på hög nivå och utöver det så hade vi idrott i skolan och jag sprang eller fystränade en dag extra. Jag hade inget fett att tala om. Jag hade en platt mage där magrutorna syntes, stor rumpa, stora lår efter all benträning jag fått hela mitt liv (fortfarande) och stora bröst för min ålder. Stor benstomme på det. Klart som fan att jag inte kunde väga mindre, då hade jag fått ligga på svältnivå för att få min kropp att bryta ner mina muskler.

ALLA bodybuilders och elitidrottare ligger ofta på högsta BMI och i många fall till och med på övervikt. ÖVERVIKT när man BARA har muskler?!?



Jag tycker du ska byta PT. Dessutom inte träna så mycket, det stressar kroppen och kroppen utsöndrar ämnen som gör att man lägger på sig minsta lilla man äter. 4 dagar i veckan ska vara MAX, annars orkar inte kroppen. Inte psyket heller.



Ta hand om dig, du är så vacker, oavsett om du så går upp 10kg. KRAM! :)

2011-09-09 @ 13:34:35
URL: http://carrooouw.se
Postat av: Anonym

DU ÄR SÅ HIMLA BRA EMILIA!!!! Glöm INTE det!

2011-09-09 @ 15:58:02
Postat av: Daniel

men alltså, är PT:n dum eller?

Byt PT eller gör dig av med honom helt. Du som tränar så mycket vet ju redan hur du ska äta och träna för att vara i form, och må bra!! du behöver ingen PT längre. :)

2011-09-09 @ 17:25:00
Postat av: Elin

Jag måste bara säga att jag tycker att du är så himla stark som inte bryr sig om vad någon annan tycker utan gör det som får dig att må bra! Även att du inte strävar efter "en perfekt kropp", jag beundrar det verkligen! Du är en stor inspirationskälla för mig och jag ville bara att du skulle veta det :) Hoppas du känner dig bättre med träningen snart!

2011-09-09 @ 19:37:21
Postat av: Anna i USA

Vad synd att du hittade sån idiot till PT.. Jag hatar när folk tror att man vill se ut som barbie. No thanks, jag vill ha muskler och mina kurvor kvar tack! Du ser jätte bra ut och verkar äta bra och träna bra i förhållande till det..

Jag var ju här som Au pair först och gick upp 10-15 kg (vet inte exakt) När jag kom tillbaka till Sverige tappade jag 8kg på dirr utan att kämpa. Anledning - Jag åt som jag alltid gjort i Sverige och tar min PW's på morgnarna. När jag sedan flyttade tillbaka till USA så var jag såklart orolig att jag skulle gå upp i vikt igen, men ändrade tänket till att jag måste leva i USA som jag gör i Sverige. Detta är ingen semester utan mitt hem. Man kan inte äta snabbmat flera ggr i veckan, man kan inte äta ute på restaurang flera ggr i veckan. till frukost åt jag tex aldrig en frusen våffla med sirap på i Sverige, utan ägg och fil. Jag började laga mat för då vet man exakt vad man får i sig. Jag äter och lagar sådan mat som jag i princip ätit i hela mitt liv. Och så klart träning på det.. Jag älskar att träna och gör det enbart för min skull för man blir pigg och mår bra.

Ta ett litet break och kom på vad du mår bra och blir glad av :)

2011-09-09 @ 20:23:51
URL: http://annaedback.blogg.se/
Postat av: Leah

Hej Emilia, jag hittade din blogg av ren slump och fastnade för den =)

Jag ville bara säga att det är starkt av dig att öppna upp dig på det här sättet. Det är inte många som vågar göra det.

Det viktigaste är att du vet vem du är i allt det här och det verkar ju du göra. Det är det allra viktigaste, allt annat är bara en tillfällig förvirran att ta sig igenom.

Det är jobbigt att höra olika röster omkring en då de påverkar oss mer än man tror. Det som sägs sitter liksom kvar i bakhuvudet och hänger med ganska länge.

Så har det varit för mig i mitt liv och det har bara varit ett enda stort hinder i mitt liv.

Vi får inte glömma det VI tycker.

Kram kram

2011-09-10 @ 14:41:58
Postat av: Mickis

Du vet att vi älskar dig som du är! Lika mycket när du kom hem från ditt utbytesår, som nu. Huvudsaken är att du mår bra, vilket du inte verkar göra. Så ta en så lång paus som du behöver för att kunna komma tillbaka till den underbara, glada Emilia du var innan du åkte. Du är ju så sjukt envis också, så tillbaka kommer du ju förr eller senare. SAKNAR DIG!

2011-09-10 @ 18:04:31
Postat av: fredrika

Du är en sån stor förebild, keep being strong! <3

2011-09-10 @ 22:36:09
Postat av: A

Du är grym som du är och en otrolig förebild!

2011-09-11 @ 13:13:13
Postat av: Agnes

Åh, vilken idiot till PT! Jag hoppas att du hittar tillbaka till din inre styrka och lyckas stoppa ångesten innan den skenar iväg till något okontrollerbart!

2011-09-11 @ 18:33:30
URL: http://vilsenagnes.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback