Run for your life

Just nu, klockan 21.05 är temperaturen 39 plus. Det är meningen att vi ska börja jogga utomhus nästa vecka, men jag skulle inte tro det. Det blir att springa på löpbandet troligtvis september ut. Det är så fruktansvärt hett ute. Visserligen skulle vi kunna kliva upp kring 04.00 för att få en lite "kallare" temp, men som ni ser är lägsta tempen 33 C. Fortfarande relativt varmt. Jag vill så gärna jogga och jag saknar spåren i Hemlingby i Gävle. Imorgon blir det troligvis 10 km på löpbandet, ganska långtråkigt men något är bättre än inget!

Jag och CJ hade för övrigt en diskusion om vilopuls igår. Jag har hittat olika tabeller på olika sidor och vet inte riktigt vilken jag ska lita på. Hur som helst, vad ska vilopulsen ligga på för att man ska klassas att ha "god kondition"? Alltså, inte god kondition som professionell tävlingscyklare eller så, utan en normal tjej i tjugoårs-åldern. Min vilopuls ligger mellan 52 och 54 och det säger inte mycket för mig. Any ideas?

Kommentarer
Postat av: Alicia

Vi läste om detta i skolan, och då var det att vi mätte vilopulsen, sprang och fick upp den, för att sen se hur lång tid det tar att få ner till vilopuls igen. Ju snabbare ju bättre kondition har man. Om din puls går ner till vilopuls på bara några minuter, har du bra kondition! :)

2011-08-28 @ 10:30:49
Postat av: Ninja Ister

Det finns inga absoluta tal, eller skalor på vilken nivå man har god kondition vid en viss vilopuls. Grovt räknat brukar man säga att smittet i Sverige ligger på 70-75 och under 60 är bra - vissa elitidrottare inom bla skidåkning kan ha en vilopuls under 40!



Vilopulsen mäter man på morgonen, innan man ens har klivit upp, då får man mest rättvisande siffra. Annars kan man vila 15-30 minuter, liggande, innan man mäter.



Att vilopulsen är låg betyder att hjärtat är så starkt att det orkar pumpa stor mängd blod med varje hjärtslag - alltså behöver det inte ha så hög frekvens för att få blodet att komma runt i kroppen.



Och ju färre slag det behöver göra, desto längre kommer det att hålla.

Postat av: Anonym

Hejsan, jag har en fråga om ditt utbytesår i USA :) Hur lång tid tog det för dig innan du verkligen kände att du hade hittat "riktiga" vänner och att du var en i gänget?



Älskar för övrigt din blogg! :)

2011-08-28 @ 12:13:22
Postat av: naomi

Måste säga att du har en jättebra blogg! Kommer inte riktigt ihåg hur jag kom in på den men när jag hittade den för en månad sen ungefär streckläste jag den i tre dagar och läste varenda inlägg fram till precis innan du åkte på ditt utbytesår på High School haha. Hoppas allt löser sig med lägenhet för dig och CJ och att du får en grym tid på college!



Seen har jag en fråga också. Vad exakt menas med "business"? Jag vet självklart vad det betyder men vad kan man man bli efteråt? Vad utbildar man sig till helt enkelt? Är det väldigt mycket plugg? Räknas det som en "fin" major eller vad man ska säga?



Jag vill verkligen gå på college i USA men har så svårt att bestämma vad jag vill plugga då jag inte riktigt fattar vad alla olika majors verkligen går ut på, så jag skulle vara jättetacksam om du redde ut det här med business lite för mig! Kram :)

2011-08-29 @ 01:20:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback