October 7, 2013

Idag har jag hemlängtan. Det är svårt det här med att ha hem i två länder. När jag är i Sverige så saknar jag Christopher och hundarna; när jag är i USA så saknar jag Sverige, min familj och mina vänner. Jag har inte haft så fruktansvärt mycket hemlängtan på sistone, då det varit fullt upp med bröllop och immigrations-stök, men idag så stack det till i hjärtat och magen. Men så är det.
 
Jag var på synundersökning i fredags. Tydligen så behövde jag dubbelt så mycket styrka än vad mina nuvarande glasögon är. Jag fick nya linser och holy mother! Jag såg allting i hela världen kändes det som! Jag förstår inte hur jag klarat mig tidigare. 
 
Nu ska jag sova. Mitt huvud är fullt av deriveringsregler och formler. Jag har prov imorgon. Wish me luck!
 
 

Kommentarer
Postat av: Miranda

Ooooh lycka till på provet!!

2013-10-08 @ 08:51:34
Postat av: Joanna

Good Luck!
Hade det optimala varit o flytta till swe med man och hundar? Eller vill du hellre bo i usa? (om vi inte tar med i beräkningen vad cj vill menar jag :p)

2013-10-08 @ 12:39:50
Postat av: Pauline

Hej! Har följt din blogg länge nu och det är en sak jag funderar över. Du lade tidigare upp en bild på ett annat universitet (som du velat göra transfer till om det inte vart så dyrt..Cornell har jag för mig?). Om jag inte missminner mig sa du att du inte hade råd att betala ett out of state uni/college. Jag tänkte kolla hur du räknas som in-state student om du inte har fått permanent tillstånd/medborgarskap ännu?

Jag är så nyfiken för jag kollar nämligen själv på colleges och vad de kostar och ja, det blir jädrans dyrt om man är out-state student...

Tack på förhand! :)

Svar: Hej! Nej jag räknas inte som in-state just nu då jag har studentvisum. Dock så söker jag ju Green Card just nu och kommer förhoppningsvis få det godkänt innan året är slut. Jag kommer då kunna byta till universitet som in-state student eftersom jag då har ett SSN samt att jag har bott i AZ i två år.. :) Just nu betalar jag out-of-state på ett community college, och det kostar ca 30,000 per termin. Jag har dock inte råd att betala ett universitets "out-of-state" tuition eller private school tuition just nu.
emilia

2013-10-15 @ 21:02:40
Postat av: Pauline

Hej igen!

Okej jag förstår! Håller tummarna :) Vad är och innebär ett SSN? Okej, hur kommer det sig att du räknas som out-state student och inte international student? Ursäkta om jag ställer i princip samma frågor men jag tycker att det är så förvirrande!

Om jag skulle åka som student från Sverige för att läsa en associate degree (för att sedan göra en transfer till ett större uni) på ett community college så kommer jag fortfarande att räknas som en international student va?

Btw, har du gjort TOEFL eller räckte dina svenska betyg?

Tack igen!

Svar: Hej! Internationella studenter betalar samma tuition som out-of-state studenter, så det är därför. Skolor brukar inte ha en speciell avgift för internationella studenter, utan vi räknas bara som out-of state. SSN är social security number (personnummer, typ.) Och ja, du har helt rätt, du kommer fortsätta vara en internationell student (på f1 visum).
Jag gjorde TOEFL testet då min skola krävde det. Det beror lite på olika skolor :)
emilia

2013-10-16 @ 21:46:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback