Clean & Jerk

 
Laura filmade mig idag på gymmet med en app som man kan analysera sina lift i, bland annat i slow motion. Hur som helst: här är ett av mina warm up sets med 78 lbs (antingen 68 eller 78) tror jag. Vi gör three position clean (squat clean). Först från marken, sedan hang clean, och sist high hang med en split jerk som avslutning. Superbra då man kan se exakt hur nära skivstången är kroppen, exempelvis. Jag har en tendens att ha stången nära kroppen enda upp till höften, där jag svänger ut den en liten del. Vi filmar ofta varandra på gymmet för att kunna jobba på tekniken. Här är för övrigt normalversionen! Jag ser även nu var mina 9 lbs som jag gått upp satt sig; hello muscular thighs and big butt! But you like big butts and you cannot lie :)
 

Kommentarer
Postat av: Miranda

Det ser så coolt ut! Heja heja :)

2013-07-09 @ 09:19:52
Postat av: Moa

Sjukt duktigt Emilia! Jag har varit nyfiken på crossfit länge nu och har äntligen bestämt mig för att testa det. Jag är dock lite rädd, hehe. Så jag undrar därför ungefär på vilken "nivå" du var på (gällande muskler) föra du började med det. Även hur det kändes de första gångerna? Hoppas du förstår var jag menar :)

Svar: Inget att vara rädd för! Dina coacher kan modifiera till vad du behöver för att hjälpa dig. Jag var i bra form när det gällde kondition; men styrkan var lite sämre. Jag kunde göra "riktiga" armhävningar, men inte 20+... så jag var inte sämst men inte heller fantastisk! Det som tog mest tid är tekniken med lyften, men det är bara att repetera. Ha så kul, det kommer gå toppen! :)
emilia

2013-07-11 @ 18:40:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback