Caramel Brownies

Courtesy of Six Sister's Stuff (original-recept)
 
Nadja på Hawaii kommenterade och frågade om jag kunde lägga ut receptet på kola-brownisarna som jag har bakat några gånger. Så här har ni det!
24 brownies
Ingredients:

For the brownies:
2 sticks (225 gram) butter
12 ounces (3,5 dl) bittersweet or semisweet chocolate, coarsely chopped **
1½ cups (3,5 dl) sugar
4 large eggs
1 tablespoon vanilla extract
1¼ cups (3,3 dl) all-purpose flour
½ teaspoon salt
1 cup (2,3 dl) semisweet chocolate chips

For the caramel filling:
14 ounces (400 gram) caramel candies, unwrapped (jag använde Krogers mjuka kola-karameller)
1/4 (0,5 dl) cup heavy cream

**(Här hade jag mjölkchoklad istället, jag tyckte det smakade bättre. Det blir lite mer "mastigt" med mörkare choklad, men det är ju en smaksak)
 
 
 
Värm ugnen till 350 F. Lägg folie i en 9x13-inch form. Smörj folien och kanterna av formen väl. Blanda chokladen och smöret i en skål. Micra i 30-sekunders intervaller på 50% till chokladen smält. Rör om emellanåt och se till att chokladen inte bränner fast. Blanda sedan i socker, ägg och vanilj i chokladblandningen. Rör i mjöl och salt och blanda försiktigt till smeten är slät. Fyll formen med hälften av chokladblandningen (spara resten) och grädda i ugnen i 18 minuter. Stäng inte av ugnen. Låt kakan stå i tjugo minuter så den hinner svalna.
 
Blanda karamellerna och grädden i en skål. Micra i 30-sekundersintervaller på 50%. Rör om emellanåt och micra till karamellerna är smälta. Blandningen bränner väldigt lätt, så håll konstant koll på den! Jämna sedan ut karamellblandningen över brownien som svalnat. Var noga med att göra det på en gång så det inte hinner stelna under tiden. Är brownien under fortfarande varm kan det bli lite kladdigt, men det gör inget. Häll sedan på den resterande brownie-blandningen (här blir det ofta rörigt), och toppa med de sista deciliterna av chokladbitarna. Grädda i ugnen i ytterligare 20 minuter. Vänta till brownien är helt sval innan du skär upp den! (Jag brukar ha den stå över natten i kylskåpet innan jag skär den).

Kommentarer
Postat av: Nadja

Jag och Curtis (han vet dock inte om det än men han kommer vilja tacka dig) tackar dig för det :)

Postat av: Ida

Funkar dumle eller liknande som kolagodis? Blev så sugen på att baka dom!

Svar: Det tror jag - det jag kan tänka mig är att det kanske blir lite mer chokladsmak. Annars kanske wherters original, de mjuka, fungerar!
emilia

2013-01-09 @ 21:00:05
URL: http://idislidi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback