Två hundar?

CJ tjatar och tjatar om en till hund. Jag är absolut inte emot det - men, det är så många detaljer. En valp måste tränas (det har vi inte tid med just nu om inte CJ lägger om sitt schema), de måste försäkras, skall man resa bort är det svårare att skaffa hundvakt till två stycken, och det är svårare att hyra boende med två hundar (varav en är pitbull-mix).
 
Men, jag har några funderingar. Vi har under en och en halv vecka haft en annan hund hemma med oss, och Ripley har haft så kul. Det har inte varit separationsångest när vi åkt (det har alltså inte tuggats på saker eller inga filtar nedrivna till golvet). Han är supertrött hela tiden, eftersom de leker konsant. Han är inte lika "på" mig och CJ, alltså, han behöver inte lika mycket uppmärksamhet.
 
Jag förstår såklart att han är uppe i varv nu i början, och jag kan tänka mig att efter någar veckor med en annan hund så lugnar Ripley ner sig igen. Men är det någon av er som läser som har två hundar? Hur tycker ni att det går? Tror ni att Ripleys separationsångest skulle bli bättre? Ripley är väldigt väl uppfostrad och att promenera honom är inga problem - men hur är det att promenera två stycken? Hunden vi vaktar är inte tränad väl på koppel och promenader är rena tortyren för mig.
 
Jag har frågat några vänner som har flera hundar, och de sade att det var lätt som en plätt att ha två. MEN, dessa individer promenerar inte sina hundar dagligen, och det är inte mycket fysisk eller psykisk stimulans involverat alls. Vi tar ju med Ripley överallt där vi kan - uteserveringar, dagsresor, hiking, familjeevent osv... vissa här lämnar ju hundarna ensamna hemma över natten - det är ju helt sjukt!
 
Självfallet är det inget lättfattat beslut alls (och en hund är tillräckligt med jobb!) Men, en till hund kommer vi att skaffa i framtiden, frågan är bara hur nära i framtiden? CJ har ofta haft två hundar i familjen, men de har inte dedikerat speciellt mycket tid till dem. Ripley å andra sidan är väldigt aktiv och har mycket energi, så det skulle ju vara plågeri att inte ge honom den tid och stimulans han förtjänar.
 
Så, min fråga till er: hur är det att ha två (eller fler) hundar?

Kommentarer
Postat av: Elin

Jag har två hundar (och en katt) som båda är cavalierer och det funkar hur bra som helst! Eftersom att de har varandra att leka med så kräver de inte lika mycket uppmärksamhet och blir heller inte helt ensamma hemma om man ska iväg ett par timmar. Koppelpromenader funkar bra, speciellt om dem får springa av sig lite innan man ska gå en längre promenad. Så ja, jag tycker att det går superbra med två hundar :)

2013-02-12 @ 19:52:28
Postat av: Madeleine Hutchinson

Mina föräldrar(och jag) har alltid haft två hundar och det har känts tryggt.
Man vet att de har sällskap av varandra och de blir väldigt lugna i varandras sällskap plus att de har en lekkamrat förstås när det ter sig :)
Hos oss har det fungerat bra med två vovvar!

Postat av: Sarah

Min pappa och hans fru köpte en amstaff och hade bara henne i ca ett år tror jag. Sen köpte dom en till amstaff. Den lilla lärde sig av den stora. Tog ju tid liksom att få hunden rumsren men gick mycket fortare än vad det gjorde med första hunden. För den lilla ville alltid göra som den stora gjorde = GULD.

Att ha två hundar är perfekt! Det ska jag också ha om några år!

2013-02-13 @ 23:12:10
Postat av: jenny

ni kan you prova at vara fodervards hem till en hemlos hund, har ni tur far en som passar just er och adoptera den, om inte byta hund, en bra flock pa 2 ar utmarkt

2013-02-14 @ 13:55:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback