December, I welcome you!

Idag när jag körde bil på väg till Scottsdale för att käka middag med mina vänner från gymmet så slog det mig att jag faktiskt bor här. Jag kan inte riktigt förstå det ibland. Utlandssvenskar - känns det så för er också? Jag kör ned för gatan och har svårt att förstå att dessa vägar och denna stad är mitt hem
 
Vi firade tacksägelsedagen i torsdags. Det åts såklart god mat och vi umgicks med vänner och bekanta. Hudarna åt kalkon och alla var glada. Jag har haft turen att träffa några riktigt bra människor på mitt gym som jag börjat umgås med mycket. Det är skönt att kunna ta upp telefonen och ringa eller sms:a dessa personer, och jag vet att de finns där för mig. Det har tagit tid att hitta dem. Tänk på alla vänskaper man har - de uppstår ju inte på några dagar. Efter två och ett halvt år så känns det som jag har hittat rätt. Jag har startat ett nytt liv i USA och äntligen så känns detta liv, detta hus, dessa vänner, som hemma. Sverige kommer alltid vara hemma, men nu har jag två. Så december - du är välkommen. Det har varit ett fartfyllt år, och jag är tacksam för det som kommit utav det.

 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ninja Ister aka MorSan

Det tar tid att hitta människor som blir till vänner, de växer inte på träd!

Det är lite jobbigt i början när man flyttar, vare sig det är inom Sverige eller utomlands, men, som du säger - du har två hemländer! Du är 100% svensk och snart 100% amerikansk - härligt att vara 200%, eller hur?

Och huset ser ju ...ja, du vet vad jag tycker om julprydnader. Men en pingvin?!!!

Postat av: Cornelia

Hej Emilia!

Jag googlade helt random svenskar i arizona och sag din blogg! Jag ar gift med en amerikan ca 1.5 ar tillbaka och jag kom till Arizona i juli. Sedan dess har jag varit fullt upptagen med jobb och skola men jag har verkligen inte hittat nagra att umgas med! Skulle vara skont att traffa nagon som ar i liknande situation som mig sjalv! Cornelia Best heter jag, jag bor i Chandler! Du kan facebooka mig om du vill :)

2013-12-02 @ 02:07:24
Postat av: Kim

JA! Jag brukar också uppleva det - jag bor i LA, shit! :) Jag kan inte låta bli att känna mig lite stolt och privilegierad.

2013-12-02 @ 05:51:44
URL: http://lifeandloveinla.wordpress.com
Postat av: Malin

åh vad skönt att höra, och det tar verkligen alltid tid att få en ny bra umgängeskrets! men det är så otroligt skönt när man väl har hittat dom :) <3

2013-12-02 @ 10:38:42
Postat av: Stephanie

Åh vad skönt! Jag hade tur att jag bodde på campus i början för där träffade jag de flesta av mina vänner :) och jag förstår vad du menar med att detta är mitt hem. Efter jag fick mitt green card så har det känts mer hemma, även fast detta ställe kanske inte är det roligaste så är det mitt hem nu :)

2013-12-02 @ 15:57:58
URL: http://stephaniea.se
Postat av: Nadja

Precis så där känner jag också, det bara slår en lite då och då "men guud, vag BOR här!" Nu har vi ju precis flyttat igen så det är bara att börja om med att bygga vänkrets, skönt att du hittat några som du klickar med! DEt är inte riktigt förrän man skapat en vänbas som det känns som hemma tycker jag..

2013-12-04 @ 19:59:47
URL: http://www.alohanadi.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback