En femåring och dennes gevär

Ah, ett inlägg utan bilder, men det fungerar inte att ladda upp!
 
Det blev ingen joggingtur idag. Jag tog ut Ripley på promenad och kom hem och mådde jättedåligt. Somnade om och vaknade supervarm och med lite ont i halsen. Jag valde att lyssna på kroppen och ha en vilodag. Jag tränar aldrig när jag har ont i halsen. 
 
Istället tog vi det lugnt. Åkte till gallerian för att uträtta några ärenden, sedan åkte vi iväg till CJ:s kusins sons födelsedagskalas. När jag var här på mitt utbytesår så fick den äldre systern ett rosa gevär i födelsedagspresent när hon fyllde fem år (jag bloggade om det även då.) Idag fyllde hennes lillebror fem år. Gissa vad han fick? You guessed it! Ett gevär.
 
Jag och CJ hade så klart en livlig diskussion om detta på vägen hem. Jag förstår självklart att barn skall ha kunskap om vapen om de finns i huset. Men att äga ett eget gevär när man är fem år? Nej, det är bara fel! Vi har själva två skjutvapen hemma, och jag har ingen aning om hur man hanterar ett vapen. CJ har visat mig och lärt mig en del, men jag är inte bekväm med att hålla en pistol i handen. Jag bör vara det, jag bör veta vad jag ska göra om jag någonsin hamnar i den situationen att jag behöver använda vapnet - annars kan det vändas mot mig väldigt fort. Jag har funderat på det här mycket, och bestämt mig för att ta lektioner när jag fyller 21. Jag tycker att jag måste veta hur man hanterar ett vapen om vi har sådana hemma, även om jag inte gillar ideén. 
 
On another note: det började talas om politik på födelsedagskalaset, och alla i CJ:s familj, förutom jag och CJ, är väldigt religiösa, konservativa republikaner. Jag blir så obekväm! Jag vill bara skrika att de är dumma i huvudet och inte fattar någonting, men, jag har rätten att tycka som jag vill, och de har rätten att tycka som de vill. Men när de började prisa Romney så gick jag och käkade glass i köket. Bäst så. 

Kommentarer
Postat av: Olivia

Vill inte vara framfusig men är så himla nyfiken på vad du tycker om områdena i Az?

Ha det bäst!

Svar: Jag har skickat ett mail till dig!
emilia

2012-11-12 @ 00:18:31
Postat av: mk

Jag är inte direkt insatt i den amerikanska politiken, men vad måste obama fixa till nu, jag har hört obamacare och ekonomin men förstår inte riktigt. Han måste väl ha en massa press på sig eller är det bara bs?

2012-11-12 @ 14:39:03
Postat av: Danne

Aahh skulle också bli galen om jag var tvungen att debattera med republikaner... Kulturkrock deluxe :)

2012-11-12 @ 16:49:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback