The forgotten question

Hej (gud, vet aldrig hur jag ska börja en kommentar. haha) Iaf, jag undrar bara vad "business" går ut på? Vad exakt är det du utbildar dig till och vad kan du bli efteråt? Är det en "fin" major eller vad man ska säga? Jag har själv planer på att börja på college nästa höst men har så otroligt svårt att veta vad för major jag ska ta, för jag förstår inte riktigt vad alla går ut på. Så jag skulle vara jättetacksam om du orkar svara på vad business innebär lite! Hoppas det går bra med lägenheten, ska hålla tummarna! Kram :)

Först och främst vill jag be om ursäkt! Jag vet att du frågat denna fråga förut, men har glömt bort den så förlåt för det!

Jag vet inte om jag skulle säga att Business är en "fin" major, men det är en bred utbildning! Det finns många möjligheter inom business, det beror på vad du väljer att fokusera på! Du kan välja accounting, business operations (driva företag), international business, PR, business law etc. Det finns mycket! Business kan kännas som en tung major med tanke med att det är mycket ekonomi och matte, men finner man det intressant så är det så klart inte lika jobbigt! Jag är fortfarande lite osäker på vad jag vill göra, men jag tror det lutar mot juridik och business.

Så jag väljer att fokusera på business laws och internationell business, även några accounting kurser som jag måste ta. Ska man senare söka till Law School så måste man ha en Bachelor's i någonting, och jag kände att business kommer vara en bra grund. Jag läste ju även Sam/Ekonomi med inriktining finansiering och kalkylering i gymnaiset, så jag kände att jag ville fortsätta i samma riktning men dock inte finansieringsdelen. Men som sagt är det en bred utbildning och framtida jobb beror såklart vilket fält du väljer att fokusera på - men human resources manger, revisor, sales manager, business owner, kommunikationsansvarig på företag, arbetande med internationalla business relationer osv...

Kommentarer
Postat av: H

Hej! Haha du kommer säkert tro att jag är världes mest efterblivna men jag läste för någon vecka sen att du fick 2390 kronor i studiebidrag! Studiebidrag betyder ju att du ska få behålla de pengarna men blev lite osäker eftersom det låter lite högre än vad jag väntat mig att man skulle få :). Så nu till min fråga: Du ska väll inte betala tillbaks de pengarna senare?

Och vad menar csn att man ska använda de till? Typ pengar att röra sig med? :)



Tack för en inspirerande blogg btw :D

2011-09-11 @ 13:00:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback