Svar på frågorna - del 1

Rekommenderar du EF som organisation? Eller skulle du hellre åkt med någon annan? (nu förstår ju jag såklart att du inte ångrar något med ditt utbytesår men rent teoretiskt då alltså!)

Nej, jag rekommenderar inte EF. Nu kan det dock bara ha varit mina representanter – men jag hörde inte från dem lika mycket som det lovades. Det var inte mycket information förutom från huvudkontoret i Boston. Dessutom fick jag min placering väldigt sent, och skolan hade redan börjat när jag gick första dagen.

 

Är det mycket plugg i skolan i allmänhet i USA? Är det svårt?

Nej, inte direkt mycket plugg i High School i alla fall. Men det kan vara mycket läxor. Men är man van med svensk gymnasial studietakt så blir det inga problem i USA. Nu läste jag vanliga kurser, inte ”AP” eller ”IB” – så dem kan jag inte svara för.

 

Har det uppstått några kulturkrockar mellan dig och CJ? Vilka i så fall? Alltså, när märker man som tydligast att ni ät uppvuxna på två olika kontinenter?

Ja, när Zee fick sina barn pratade vi en del om barnuppfostran och då ser man rätt fort skillnaderna mellan våra kulturer. USA har en helt annan syn på uppfostran – det skall vara respekt och rädsla på något sätt. Nu säger jag inte att CJ är elak när det gäller det, utan det är bara kulturen i USA som är lite annorlunda. Sedan märker vi enorma skillnader på vår uppväxt, vad jag fick göra vid en viss ålder och vad han inte fick göra vid samma ålder. I USA litar man inte på sina ungdomar lika mycket som svenskar generellt litar på sina.

 

Sen undrar jag om det är lätt att få kompisar i USA? Jag har varit i New York två gånger och tycker att amerikaner verkar vara väldigt öppna och intresserade av nya människor. Jag funderar eventuellt på att plugga på college i USA men vill helst inte umgås med bara svenskar då utan hellre träffa folk från USA och andra länder när man ändå är där. Bra blogg förresten! :)

Det beror alldeles på man är som person! Det stämmer att amerikanarna är mycket mer öppna och utåtriktade – de tar för sig på ett helt annat sätt än vad vi i Sverige gör! Vi svenskar som kommer dit måste inse att det är okej att ”bjuda in sig själv” till saker – det är okej att fråga om man får hänga med på bio. Amerikaner är generellt väldigt öppna och kommer säga ja. Dock kan jag tycka att det är svårt att hitta vänner som man verkligen kommer nära. Några kommer så klart bara vara intresserade av dig för att du är utländsk och det är nytt och spännande (allra helst i high school). Men mitt tips är att umgås med så många som möjligt för att ”hitta” dem du litar på och känner att du har kul med! Och tack!

 

Vad vill du jobba med när du blir "stor"? har du något drömyrke? kram!

Jag vet faktiskt inte än! Jag har inget drömyrke, men jag är intresserad av att plugga juridik av något slag. Kram!

 

Tycker du att det ska bli nervöst att börja på college? Är du mer nervös nu än inför ditt high school-year?

Ja, lite nervös är jag över hur studietakten kommer vara – det är trots allt en eftergymnasial utbildning! Men nervös hade jag varit om jag skulle pluggat på högskola/universitet i Sverige också. Jag var dock mer nervös inför mitt High School år. Nu känner jag till staden jag ska till och jag har vänner där redan – det är en trygghet att kunna falla tillbaka på det. Något jag inte hade när jag åkte som utbytesstudent!

 

Hur skulle en perfekt dag(enligt dig) vara?

Oj, let’s see. Jag vaknar av att solen lyser in genom fönster och jag hör havet utanför. Jag äter en god frukost i sängen med min pojkvän. Sedan gör vi ingenting speciellt under hela dagen – slappar i sängen, umgås, skrattar, äter god mat, dricker gott. Sedan får jag världens bästa massage, pedikyr, manikyr – sedan somnar jag! Haha… nej, jag vet inte. Men den dagen lät väl okej?

 

Kommer du sakna din gamla skola nu när du har tagit studenten?

Kanske inte allt plugg som var – men definitivt mina gamla lärare!

 

Om man ska åka till Arizona, har du nå bra tips på platser man måste besöka, restauranger eller något annat? (kanske en bra fråga för CJ?)

Man kan inte missa the Grand Canyon när man är i krokarna – inte heller vackra Sedona! Jag har ingen koll på lokala restauranger som bara finns i Arizona, men Black Angus Steakhouse, som visserligen är en franchise, är toppen! Sedan är gallerian Scottsdale Fashion Square värt ett besök – fina butiker med dyra priser.

 

Vet du vad du vill jobba med i framtiden eller ska du bara ta det som det kommer?

Jag har inget bestämt, utan tar det lite som det kommer. Men business och juridik intresserar mig.

 

Har du nån förebild som du ser upp till? Tack för en fin blogg, råka halka in här och nu är jag fast!:D

Min mamma och min moster. Min mamma har vänt sitt liv från att vara i ett alkoholberoende till att vara nykter i över tio år – hon har ett bra jobb och ett hälsosamt liv. Hon har varit med om mycket men väljer att sparka livet i arslet när det inte går som hon vill. Hon vet vad hon är värd och hon har fattat tuffa beslut för att komma dit hon är idag. Hon är världens bästa mamma och jag önskar jag kan vara lika inspirerande någon dag.

 

Min moster är också en förebild. Hon har ett bra jobb dit hon jobbat för att komma, och hon är otroligt smart. Hon har balanserat en toppen-karriär med en jättefin familj och hon är väldigt generös. Jag är så stolt över att ha henne i familjen (liksom alla andra i familjen är), och snart blir hon vår familjs första doktorand! Jag önskar att jag en dag lyckas balansera en karriär och ett familjeliv så som hon gjort! My ”ant.” (Medveten felstavning).

 

Hej! ville bara säga att jag har läst din blogg sen innan du åkte till USA och du är väldigt inspirerade som person, något jag ser upp till enormt. Tror du att du fullständigt rent mentalt inte har insett att du ska emigrera och så eller är du väldigt förbered tror du? tänkte det kanske kan bli svårt eftersom det är ens hemland och allt sånt.

Tack för dina fina ord! Jag vet ärligt inte hur förberedd jag är. Men visst är jag lite stressad över det hela. Men jag ser det inte som att fullt flytta iväg för alltid – jag ska ju plugga och en dag så går ju mitt visum ut. Dessutom kommer jag hem till Sverige för att fira jul så det känns inte så illa – Sverige kommer alltid vara femton timmar bort, så det känns inte så farligt (nu i alla fall!)

 

Följer du några tv-serier? :) Och hur mycket reklam är det mellan tv-programmen i USA? :D

Jag följer Bones, Criminal Minds och Glee. Och jag kommer inte riktigt ihåg med reklamen, men det har många korta istället för några långa.

 

Om du fick välja vilket yrke du ville, vad skulle det vara?

Hm, svår fråga. Tror nog jag säger åklagare i riktigt stora rättegångar. Jag vet inte om jag skulle palla trycket, men häftigt skulle det vara om man var bra på det man gjorde!

 

Va tycker din kille om de svenska folket i allmänhet?

Han tycker att vi är trevliga, men att vi kan vara lite tillbakadragna.

 

Om du vann 1 miljon på lotto och var tvungen att spendera dom på 1 månad, vad skulle du göra då?

Jag skulle köpa en 2011 Dodge Charger till CJ, då det är en bil han vill ha. Till mig skulle jag köpa en 2010 Camaro. Sen vet jag inte om jag har så mycket pengar kvar... hehe!


Jag har alltid velat gå på nått amerikanskt supermarket, är de som på film? Att det finns 323 olika sorters flingor tex? Skulle va kul att veta hur utbudet är där? Verkar roligare att handla på sådana ställen än i Sverige som har 4 sorters flingor att välja på.. (kom inte på nått bättre ex)

Jovisst finns det massvis med flingor att välja mellan, speciellt om du går på Walmart eller något av de större kedjorna. De har det mesta i bulk size, och mycket av allting!

 

Hur lange hade du tankt att plugga i USA?

Till min Bachelor’s degree är klar – så jag räknar med fyra år. Men det kan ju ta längre tid också, sen kanske jag inte trivs. Så jag har beslutat mig för att ta det som det kommer och se hur det känns!

 

Och kommer du bosatta dig har i staterna efter skolan?

Jag vet inte än. Vi får se hur det blir, men vi börjar med college och sedan tar vi resten sen! :)

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Mamma

Du är världens bästaste Dotter!

Postat av: The Ant

Love you!

2011-07-30 @ 19:50:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback