När folk tar saker för givet.

Om det finns någonting som jag ogillar så är det när folk tar saker för givet.
Jag bor just nu som sagt hemma hos CJ:s mamma. Jag blir galen. Vi har en deal att jag dammsuger köket, vardagsrummet och hallen varje dag. Ingen big deal alls, det tar bara tio minuter som mest. Hur som helst.

Ingen i det här hushållet plockar ur diskmaskinen, så jag har inoficiellt tagit på mig det. Cindy kör diskmaskinen på kvällen, sedan plockar jag ur den och plockar i den dagen efter. Jag vet inte om det är för att jag kommer från en annan kultur - men ser jag att diskmaskinen behöver plockas ur så gör jag det.

Ser jag att det är dammit så dammar jag. Måste man ta ut soporna så gör jag det. Men i USA är det mer att man har ett jobb. Ditt jobb är att dammsuga, mitt är att ta ut soporna, osv.

Nu till min poäng. Det är aldrig ett "tack för att du plockat ur diskmaskinen" - utan det är ett "har du inte plockat ur diskmaskinen idag?" när jag inte gjort det. För det första: du har aldrig bett mig att göra det.

Nu har hon dessutom valt att jobba sent varje dag. Så hon sade till mig "nu kommer jag jobba sent så jag hinner inte hem till middagen, så ni får klara er själva till middagen." Okej, ingen big deal det heller. Vi är fullt kapabla till att laga mat själva. Men gud förbjude att vi inte sparar mat till henne när hon kommer hem. Så vi ska alltså laga mat till henne så det är klart när hon kommer hem. Men hon har inte sagt det rätt ut. Hon kom hem här om dagen och jag och CJ hade precis ätit klart. Det första hon häver ur sig är "varför har ni inte sparat något till mig?" För att vi inte kan läsa tankar, kära du. Be om det!

Hon har alltid tvättat CJ:s kläder fram till nu då hon bestämde sig för att det är nog. Jag tvättar mina saker själv och då tar hon för givet att jag ska tvätta CJ:s också. "Emilia, från och med nu så är du ansvarig för CJ:s tvätt." Hon kan inte visa honom hur man tvättar, utan tvätta ska jag gör för att jag är den andra tjejen i huset. Jag frågade henne om hon kunde visa CJ hur man använder tvättmaskinen. Hon säger "men han är kille, han kommer ändå inte kunna tvätta." Ja, men varför tar vi inte fram hästen och vagnen eftersom vi uppenbarligen är tillbaka i 1800-talet?

Missförstå mig rätt. Jag är otroligt tacksam för att få bo här med de förmånerna jag har. Jag har absolut ingenting emot att tvätta, plocka ur diskmaskinen, städa och hjälpa till med maten. Absolut inte. Men fråga! Ta inte för givet, och bli för guds skull inte sur om jag inte gör det. Har man inte bett om någonting så ska man inte bli sur när någon inte gör det.

Vad jag vill få ut med det här inlägget är att jag känner mig så utnyttjad när folk tar saker för givet så här. Jag är van att bli frågad och samtalad med på en vuxen nivå, medan jag här helt plötsligt blir behandlat på ett så annorlunda sätt.

Jag ser verkligen fram emot att flytta ut, vara fattig student och leva på nudlar. CJ:s och mitt förhållande kommer ta en rejäl dos stryk om vi bor kvar här i en längre tid då vi båda inte kommer överens med hans mamma för tillfället. De bråkar konstant och på något sätt så hamnar jag mitt emellan i argumentet. Självfallet kommer det inte bli lätt när vi flyttar in tillsammans, men då är det åtminstone våra villkor.

Kommentarer
Postat av: LOOOO

true dat

Postat av: Johanna

Ahh, i hear ya!!! Vi sitter ju typ i samma situation, sa i def know how you feel! Nog for att det inte ar sa farligt nu dock pa den fronten. Nar jag var har som au-pair for nagra ar sedan var det mer sa, att bi tagen for givet. Tycker det ar common sense att nar man ser om nat behovs goras sa gor man det, istallet for att vanda ogat till bara for att "det ar inte min tur" eller nat sant... sa irriterande!



Har ar det mer att vill jag fixa middag eller nat sa kanns det som jag har en hok efter mig... "gor si, gor sa... use this, dont use that" osv.. vet att hon vill val, men kanns som allt ska goras pa hennes vis. Alla ar vi olika och lat mig gora maten pa mitt satt i allsina dagar! Har lixom tappat lusten att ens gora nat i koket langre... vill ha mitt eget kok, mina grejer.. eller ja, varat kok (min hubby och jag), vara saker...



Forra aret flyttade jag in med tva av mina kompisar... ahh, vilken frihet! (bodde hos en annan familj nar jag pluggade pa college, trivdes jatte bra dar. Men man vill enda sitt eget you know.) Nog for att det var dyrt och det blev lite tajt med pengar, men det var sa vart att leva fattigt och ha eget, absolut!! Haller alla tummar jag kan hitta att ni hittar nat snart! :)

2011-09-01 @ 04:14:29
URL: http://loppansworld.blogg.se/
Postat av: Carolina

Så är det faktiskt, kommer man bra överens själva så fungerar det oftast bättre att bo tillsammans. Dock är ju faktiskt hushållssysslor något basic att kunna för att överleva själv, så det kanske du ska ta upp med CJ innan det är "för sent" och du står där själv med ALLT att göra.

Jag har tur som har en pojkvän vars mamma lärt honom att ta ansvar och klara sig själv. Därför tvättar, städar och diskar han. Jag med såklart, men det är aldrig något snack om saken, vi delar och gör det vi hinner och kan.

Förstår dock hur det är med mamman från helvetet... mitt ex mamma var polack och ja... det låter lite som samma sak. Bara det att jag förväntades fixa mat åt henne, min pojkvän OCH hans två bröder... med mera!

2011-09-01 @ 10:36:42
URL: http://carrooouw.se
Postat av: Daniel

Men Jösses, har de inte hört talas om jämställdhet eller? Har du pratat med CJ om att han får faktiskt ta sin egen tvätt, du är ingen jävla morsa till honom.

Jag tror kommunikation är nyckeln. Föreslå att mellan dig och CJ så tvättar ni varannan gång, åt varann?

2011-09-01 @ 13:18:14
Postat av: N

Låter jobbigt :S Har du/ni talat med henne om det? Eller är det just som du säger att det bara blir bråk då? Lycka till iaf med allting :)

2011-09-01 @ 14:44:22
Postat av: Ninja Ister aka MorSan

Varför skulle inte män kunna lära sig att tvätta? Tvättmaskinen och handgreppen runt tvätten (lägge in tvätten och hänga upp den) är väl inte mer komplicerade än andra göromål?



Och det rent tekniska, ställa in rattar och vred - det är väl bra mycket enklare på en tvättmaskin än allt jox i en bilmotor?



2011-09-01 @ 15:29:55
URL: http://isterister.wordpress.com
Postat av: Jossan

Jag förstår dig precis.. att hjälpa till är väl inga problem, bara de man hjälper skulle visa lite uppskattning ! stå på dig och säg vad du tycker , på ett artigt sätt !

2011-09-01 @ 17:08:04
Postat av: mk

ahh shit, vad tråkigt. Behandlades du annorlunda när du var utbystudent om man jämför med nu?!

2011-09-01 @ 17:10:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback