Matvanor i det stora amerikatt.

Hur mina matvanor är i USA nu är ungefär lika som de var i Sverige innan jag åkte. Jag kan visa hur idag sett/kommer se ut.

Frukost: Två fullkornsknäckebröd med ägg och kaviar på och en liten skål med mjölk och granola.
Lunch: fullkornswrap med tonfisk, sallad, tomat och paprika.
Middag: köttbullar, lite fullkornspasta och sallad.

Jag äter alltid minst tre mål om dagen. Sedan om jag blir hungrig mellan frukost och lunch eller lunch och middag så brukar jag ta lite yoghurt, några mandlar eller nötter, en cheese-stick eller lite bär (körsbär, jordgubbar, hallon, blåbär). Något av det i alla fall.

Till frukost brukar jag variera mellan naturell yoghurt med bär, äggröra på mjölk och grädde och fullkornsknäckebröd.  Till lunch brukar jag käka wraps, sallader eller en en matig smörgås. Middagen blir ofta något typ av kött och sallad eller andra grönsaker. Nu på senaste tid har det blivit mycket green beans.

I USA kan det vara lite svårt att hitta "whole" products - alltså yoghurt med naturlig fetthalt osv... amerikanarna gillar att allting är "fat free" eller "non fat". Visst är det bra om man inte vill äta fett, men jag föredrar att äta naturliga fetter. Jag blir inte mätt på en non-fat yoghurt med socker i - jag vill ha naturlig yoghurt som inte är smaksatt. Jag blir inte mätt när jag gör äggröra på "non-fat" mjölk. Vi behöver bra fetter!

Jag försöker även äta fullkornsprodukter när jag äter bröd, pasta, musli och andra kolhydrater. Är man i USA kan jag rekommendera butikerna Whole Foods Market och Sunflower market. Där har dem det mesta av naturliga produkter och bra bröd osv... Jag försöker ha koll på hur mycket socker som är i det jag äter, för jag vill ta in så lite socker som möjligt. I USA har de nämligen en tendens att ha socker i en himla massa saker! Brödet brukar jag kolla, även om det är fullkornsbröd så lyckas amerikanarna slänga i en hel del socker eller honung i det.

För ett tag sedan körde jag kolhydratfritt. Alltså, inget pasta, ris, potatis, bröd, socker osv... men jag kände att det inte riktigt funkade för mig. Det fungerade ett tag men jag kände att jag behövde lite mer kolhydrater. Så jag har lagt till fullkornsknäckebröd, lite fullkornspasta och fullkornsmusli. Jag äter dock inte så mycket frukt.

Jag försöker dricka mest vatten, men nu på sistone har det blivit en del diet coke. Jag försöker dra ner till max en burk om dagen. Sedan har jag druckit en del Vitamin Water Zero, inget socker men säkerligen en del artificiella tillsatser. Jag vet att man inte ska dricka light-läsk och drycker med varken socker eller artificiella sockersubstitut. Men någon last har vi alla. Eller? Men i Arizona är det speciellt viktigt att man får i sig tillräckligt med vatten, så det jobbar jag på! Sedan dricker jag även kaffe.

Sedan ser ni säkerligen att jag postar bilder på munkar eller godis på bloggen - och självklart äter jag det ibland! Jag brukar ha en dag i veckan då jag äter godis eller glass osv. Nu under semestern har jag ätit en munk till frukost eller pizza till middag - men man måste även äta det som är gott, det man vill ha. Man kan inte slaviskt följa dieter! Jag ser det så här: så länge jag tränar, äter och mår bra så är jag nöjd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback