Inskrivning på College

Idag åkte jag till skolan för att registrera mig. Jag fick även göra Placement tests för att de skulle kunna placera mig i rätt nivå av English (writing), reading och matte.

Jag var nån poäng ifrån full pott på reading, så det "tentade" jag av - istället för att behöva ta en readingklass så kan jag fylla den med en annan credit, typ Yoga om jag så vill. Jag fick även en hög poäng på English Writing vilket var skitkul, så det blir College English 101. Matten gick dock käpprätt åt helvete. Det var otroligt svårt, jag testade för College Calculus och trigonometri. En del kände jag igen från Matte D, men jag hade otroligt svårt med alla termer på engelska. Klickade "I don't know" på minst hälften för att jag inte förstod vad det var jag skulle göra med problemet... skittråkigt, men jag får göra om det och då går det nog bättre!

Imorgon ska jag tillbaka för att boka tid med en advisor för att få välja mina kurser, sedan fixa ett student ID och betala för kalaset. Sedan är det bara kvar att börja skolan!

Kommentarer
Postat av: Mimmi

Hej jag har längre funderat på att gå på college, börjar tvåan nu till hösten (IB programmet) och jag undrar om du kan förklara lite saker om college, tex vad det är för skillnad på alla "Degrees" och skillnaden mellan "Community college" och "University" Och om du kunde förklara termen att man "Majoring" i ett ämne.



Sen undrar jag vad som behövs för att ansöka till skolan och hur man ansöker, hur man hittar rätt skola med rätt utbildning eftersom många skolor erbjuder samma saker? Hur tidigt man bör ansöka och kanske lite om olika boende möjligheter?



Tack för en superfantastisk blogg har följt dig sedan din första dag i usa och jag önskar dig all lycka med träningen, dina relation och din utbildning.

2011-08-11 @ 17:10:19
Postat av: Anonym

Nu hängde jag inte med alls, placement test? Är det för att du är international student? Eng 101 bör ju vara första engelska kursen på college level, om de asett att du ej skulle klara den, vad hade du isåfall tagit? Vad kommer du att plugga? Ha du bestämt nån major?

2011-08-11 @ 19:48:48
Postat av: Ellen - College USA 2011

Fasiken va kul, jag längtar verkligen tills jag börjar :)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback