Home is where the heart is

Idag är det tre år sedan jag satt min fot i Phoenix första gången. Ungefär fem minuter tog det innan jag blev kär i den här staden.

Idag vinkade jag av mamma som åker hem till Sverige. Efter det gick dagen söderut. Var mest ledsen och nere hela dagen. Jag vet att jag kommer klara mig bra här - men det är jobbigt! Det är jobbigt att tackla alla svårigheter och hinder ensam, men det går! Så klart har jag ju CJ vid min sida. Vad skulle jag göra utan honom?

Som ni vet så bor vi fortfarande hemma hos CJ:s mamma Cindy, och visst är det billigare för oss. Men vi vill så gärna flytta ut på en gång! Jag har bloggat om det förut men känner att det är för personligt - dessutom vill jag inte tala illa om någon annan på ett annat språk. Men jag har väldigt svårt för min fd. värdmamma vid tillfällen, och våra tankesätt och vår syn på livet är så olika de kan bli.

Oundvikligen blir det jobbigt att bo med någon som har en helt annan syn på saker än vad du själv har. Vi kommer från två helt olika världar och det är frustrerande. Jag känner att jag flyttat hemifrån för att flytta in till någon annans regler, där jag känner mig som sexton år igen.

Det är dags att gå vidare. Det kommer bli tight med pengar då vi båda lever på studielån samt det CJ får i lön från jobbet. Men kanske är det det som vi behöver? Att stå på egna ben och skapa vårt egna hem, vårt egna gemensamma liv.

Vi har i alla fall gjort lite research på olika lägenheter i området och hittat en som faller oss i smaken, både i område och budget. Nu skall det bara diskuteras, räknas lite mer och vänta på att CJ:s studielån samt bidrag blir godkänt.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Ahh, forstar preciiiiis hur du kanner!! Sjalv bor vi nu hos mina svarforaldrar. Nog for att dom ar hur snalla som helst och verkligen ser mig som sin dotter de aldrig haft... men vi ar 4pers som trangs pa en valdigt liten yta. Sen ar ju det deras hus, deras saker... vet att dom vill val, men ibland blir det sa att ska jag gora nat, sa ska man alltid gora det deras way... menmen, ska inte klaga, i know. Men man behover sitt eget!!! Langtar ihal mig tills vi hittar nat vi ocksa kan flytta till! Lite nyfiken, vad ligger priserna pa dar nere hos er?

Postat av: Anonym

Älskar att läsa din blogg , kämpa på!:) och med flytten, ett råd! Tänk igenom, har ni råd? Är de värt allt? För jag och Linus hade hans inkomst att gå på när vi flytta , oh hujeda mig vad vi bråka !! Haha de blir en sån otroooolig omställning och att ekonomin kommer in i förhållandet på ett annat sätt är väldigt väldigt jobbigt , nu Efter ca 8 månader har vi bra ekonomi , men månaderna när man flyttade hemifrån var ett Living hell;) haha puss

2011-08-25 @ 01:22:46
URL: http://Wickanahlin.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback