Första veckan av Collegeliv.

Efter en vecka har jag nu helg. Jag var lite skeptisk när jag satte min fot på campus i måndags, men idag är jag omvänd. Jag trivs och jag har träffat ett gäng härliga människor. Mitt utbytesår hjälpte mig otroligt mycket och det är skönt att ha det året i bakfickan nu när jag pluggar i USA igen.

Jag är dessutom himla glad att jag tog Engelska C i gymnasiet. Vi diskuterar just nu upplägg av uppsatser och sådana basics i engelskan, och halva klassen satte i halsen när vår professor sade att vi ska skriva en uppsats på sex sidor. Det känns skönt att veta att jag skrivit formella informativa uppsatser och rapporter samt gjort formella presentationer, det blev inte så stort "hopp" från nivån liksom. Funderar ni på att plugga i USA kan jag rekommendera att läsa Engelska C, även om det kan kännas som en tung kurs. Sedan har jag ju haft underbara engelskalärare genom alla mina år i skolan, så det kan ha hjälpt!

Rundvisningen jag var på igår var dessutom toppen. Engagerade elever som helhjärtat verkade dedikerade och hjälpsamma. Det kommer nog bli ett bra år. Jag är väl medveten om att det kommer bli jobbigt med kurser och inlämningar, men nu är jag motiverad. Det kommer bli ett bra år.

Kommentarer
Postat av: Jannike

Oj... jag läste Engelska C på gymnasiet men inte fick jag göra några sådana avancerade grejer! Det enda vi gjorde var att titta på Transvestit-filmer och läsa böcker. ...Plus att vår lärare var ca 85% döv. Man kunde ha en hel konversation i klassrummet med henne, för att sedan efteråt inse att hon inte ens hade märkt att man pratade. Snopet. ;) Trevlig var hon dock!



Jag är lite avundsjuk på ditt nya College-liv. College i USA har alltid varit lite av en dröm sådär.

Postat av: kollektivbarn

HEJA|

2011-08-28 @ 15:12:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback