svar på frågorna

Herregud! SJU wordsidor, nu är jag äntligen klar. Glömde jag din fråga ber jag om ursäkt, då får du kommentera igen :) Puss på er, och tack för era fina ord! <3


Jo jag har läst att du har varit utbytesstudent i USA. Och det är något som jag verkligen vill göra. Jag har börjat titta lite på nätet men mitt huvud är fyllt med frågor. Den största frågan är ju priset, jag går i 8:an nu och tänkte åka ett år innan jag tar studenten, så jag går ut high school i USA och sen kommer hem till Sverige och tar studenten här. Jag vet att jag är lite tidigt men jag tänkte fråga dig: 1. kan man börja spara nu? 2. Vad ska man säga till sina föräldrar? Det är ju en rätt stor summa som man lägger ut direkt har jag läst. 3. Har man skolbal? Som på film? 4. Är det svårt i skolan eftersom allt är på engelska? Jag vill verkligen åka iväg och göra detta. Men det känns så svårt alltihop. Jag vet inte vart jag ska börja osv.

 

Hej! Trust me, jag vet hur förvirrande det är med allting, men jag ska försöka svara så gott det går på dina frågor.

  1. Visst kan du börja spara nu! Som sagt tidigare så kostar det ju rätt mycket, dels att du måste ha fickpengar under året. Ju tidigare du börjar, desto mer har du. Sedan har ju också olika organisationer diverse stipendium de delar ut, så kolla det också!

  2. Jag hade turen att jag inte behövde göra så mycket övertalning (inget alls faktiskt.) Min mamma sade ”fixar du alla papper själv och lägger fram vad det här går ut på och förklarar för mig så får du åka.” Hon trodde aldrig att jag skulle göra det. Men efter ditt år utomlands kommer du prata ett språk flytande, det ser bra ut på ditt CV, du lär dig otroligt mycket om dig själv och utvecklas som person, du blir mer självständig och utåtriktad, du lär dig anpassa dig efter en annan kultur och livsstil. Hm, det är väl något i alla fall? :)

  3. Ja, alla skolor har i stort sätt en skolbal. Ibland är det bara för seniors, ibland för juniors och seniors. På min skola var det kombinerad junior & senior prom, juniorklassen samlade ihop pengar under året och gav balen som en present till seniorklassen. Det var tradition på NCHS. Även om du var freshman eller sophomore så fick du gå på balen om du hade en dejt som var junior eller senior. Och balen var som på film, vi hade prom queen och prom king och allt som hör till, massvis med limousiner och alla var supersnygga! :)

  4. Ja och nej. I början tyckte jag det var svårt (speciellt i min engelskaklass) när vi skulle läsa ett längre styck och analysera det osv... det var jobbigt att uttrycka sig när man ska tänka efter innan. Jag har aldrig varit dålig i engelska, men det är jättesvårt att inte kunna vara spontan och vara sig själv. Jag är van att kunna argumentera och få fram det jag tycker, men då blev det som att jag stakade mig fram. Men efter två veckor så kommer man in i det. Du får mer flyt i språket och lär dig så otroligt mycket varje dag! Sen känns det så bra när du får ett A i det du gör, när du vet att du inte är från det landet och det är inte ditt modersmål! Haha. Men engelskan är absolut ingenting att oroa sig över. Vi svenskar är generellt bra på engelska, och amerikanarna förväntar sig inte det!

Hur du sa till dina föräldrar att du ville åka... Jag har liksom sagt det men inte fått dem att förstå riktigt hur mycket jag vill åka. Älskar din blogg, är en trogen läsare! :)
Hej! Tack och bok, jag blir så glad när ni säger sådant! :) Hm, om du läser lite ovan så ser du. Men som sagt så var det mest idén att jag skulle lära mig otroligt mycket, det var i ett utbildande syfte och jag skulle växa som person som mamma tyckte bäst om, tror jag! Haha

 

Skulle du vilja berätta lite mer om Arizona. Hur det var där? Är det något som är speciellt med Arizona?
Jag älskar Arizona! Naturen är otroligt vacker, kaktusar,
berg, palmer, sand! Det som är lite speciellt är att du har Saguaros, kaktusarna, som bara växer i Arizona. Dessutom har de, precis som Sverige, snö och granar norrut, sedan kommer du till PHX, som är beläget i en dal, där det blir upp mot 50 grader på sommaren, och det är bara öken! The Grand Canyon är väl det som Arizonaborna är stoltast över, och det är indeed någonting att vara stolt över. Otroligt mäktigt! Sedan lever ju lite av westernkulturen kvar. Du har Tombstone, där cowboysen springer runt på gatorna i westernstaden. Jag frågade CJ och det här är vad en äkta Arizonabo hade att säga om sin hemstat: ”It's the only place in the world, where you can sit inside with the AC on full blast, and still be sweating”.


Hej:) Jag har lite frågor angående USA och det jag undrar är om utbytesstudent i USA är lika dyrt som att börja på college? Och hur mycket kostade det totalt, med boende osv.

Hejsan! Mitt utbytesår gick, med allting inräknat, på 100 000 kr. College kan kosta betyder mer, eller mindre, det beror på om du får stipendium osv. Universitetet jag funderar på att gå på, Arizona State University (ASU) kostar ungefär 30 000-50 000 per termin (om du är undergrad utan specifikt inriktning), sedan tillkommer boende om du vill bo i en ”dorm” på campus. Jag kommer dock inte att bo på vilken skola jag nu än hamnar på. Om jag väljer att studera i USA, så jag kommer bo med min fd. Värdfamilj, numera min andra familj bara. :) Så jag kan inte tala för vilket som kostar mer, men hur som helst så är det tyvärr inte billigt :( Dock kan du få bidrag genom CSN, precis som om du skulle studera på en svensk högskola/univeristet.

 

Hej jag har hört man oftast går upp en hel del i vikt under utbytesåret och att du skrev att du gick upp nästan tio kg under ditt år, har du gått ner dem tio kilona nu?? Tack för världens bästa blogg ;)

Tack för de fina orden!! Jo, jag fick väl upp en närmare 10 kg. Jag har inte vägt mig på ett år så jag har ingen aning som helst om vad jag väger, men jag växte ur jeans och sådant, så det gick ju uppför om man säger så! Haha. Nu har jag väl gått ner det mesta, jag har tränat regelbundet sen jag kom hem, och min kost här hemma är helt annorlunda. Visst skulle jag vilja gå ner lite mer, men oh well, det händer när det händer. Det satt sig på ställen jag inte gillar, om vi säger så. Haha. Men här är en bild på mig från juni 09, precis innan jag åkte hem, och en från förra veckan. :)


Klicka på bilderna så får ni se. Jag var def mycket rundare i ansiktet, var mycket bredare och armarna var större.

 

Tänker du flytta till USA?
Jag vet inte än. Jag ska dit och plugga på college är det tänkt, efter att jag tagit studenten, men sedan får vi se vad som händer i framtiden.

USA eller Sverige?
Att bo: Sverige. Att besöka: USA. Jag älskar USA, men jag vet inte om jag skulle klara av att bo där en längre tid.
Vad tycker CJ om det svenska språket? Haha :)
”It is a pain in the ass to understand!” En direkt quote från honom, haha! Han tycker också att det mesta låter lika.
Är det stor skillnad på amerikanska och svenska killar rent allmänt? Hade du chansen att ''graduate'' från High School när du va i USA? Din blogg e grym.
Tack tack! Jadå, först och främst, klädstilen är så annorlunda! Jag hatar Christophers byxor. Det är hemskt, men de är så annorlunda. Det är dock inget han vet om! Men modet generellt för killar i USA är annorlunda. Stora jeans, t-shirtar och skateskor är väl det vanligaste. De är oftast uppfostrade på ett helt annat sätt, de ska bjuda på dejten, de håller upp dörrar, de vill visa upp sina flickvänner osv... sen har vi ju de klassiska assholsen också, som bara är dumma i huvudet och bryr sig om sig själva. Men jag föredrar att dejta en amerikan! Haha. Och ja, jag hade chansen att ta studenten, en då var jag tvungen att läsa två matteklasser, plus göra nationella proven i matte, engelska, science och språk för den tre åren jag missat i high school. Så jag valde att inte göra det. Men jag hade ett underbart år ändå!
Hej tack för bästa utbytesbloggen! :D Inspirerade mig att åka nu till hösten (2010)så tack för att du skrev så inspirerande och bra :D Har en fråga också: hade du mycket bagage övervikt när du åkte hem? Eller hur fick du hem alla grejerna? Ja menar.. man shoppar ju en hel del när man är där borta men man har ju också med sig en hel del på vägen dit. :P
Hej! Tack så mycket, vad glad jag blir! Jag hoppas du får ett bra år :) Jag hade köpt rätt mycket saker, och det fick def. Inte plats i en väska. Haha. Dock hade jag inte så mycket när jag åkte (jag packade som att jag skulle vara på semester i två veckor, dessutom blir Phoenix aldrig riktigt kallt, så jag behövde inga vinterkläder.) Men när jag åkte hem hade jag två väskor, båda vägde 23 kg, sen hade jag tryck ner lite saker i Christophers väska också, eftersom han flög hem med mig då :)
Vad tycker CJ om det svenska modet? Klädmodet o så... och hur våra hus ser ut? Vad jag har sett i USA så har de en lite annan inrednings stil än vi har här i Sverige. Och vad tycker han är konstigast med Sverige o svenskar?
Han tycker att klädmodet är väldigt annorlunda, speciellt när det kommer till killar. Han tycker även att svenska tjejer klär sig väldigt annorlunda från amerikanska tjejer, som med mycket leggings, strumpbyxor, skinny jeans, jeansleggings osv.. Jag tycker dock vi svenskor ser mycket bättre ut än amerikanerna! Husen tycker han är lite speciella, då det är många trähus. I Arizona är ju nästan allting betong eller sten. Det han tycker är konstigast med oss i Sverige är att vi inte är lika artiga och utåtriktade som amerikanerna. Men men.
Tycker CJ det är dyrt här? Svenska kronan är ju ganska låg jämfört med US dollarn :(
Jo, det tycker han det är. Speciellt mat, godis osv.
Vad hade amerikanerna för fördomar?
Jag vet inte direkt om de hade några fördomar, men det var mycket frågor som att jag skulle vara dum i huvudet bara för jag var från Europa, typ. Sen trodde de alla svenska tjejer var sexgalna.. haha!
Vad tyckte de som bodde i Arizona om de andra staterna? Okej konstig fråga men jag menar typ att man kanske tyckte att folk från Montana var konstiga och de från Texas var coola. Nämen du förstår, hade man några förutfattade meningar om vissa stater?
Nja, de tycker att folk från Kalifornien kör som galningar. Haha!
Var du med i någon skolaktivitet?
Jag skrev för skoltidningen, sen var jag alltid med och hängde i wrestlingrummet och var på varje hemmamatch, eftersom jag var tillsammans med CJ så blev det mycket så. Jag hjälpte dem måla deras rum, följde med dem och bowlade, osv.. :)
Har du tappat mycket av engelskan sen du kom hem?
Faktiskt inte, vilket är skönt! Men jag pratar med CJ varje dag så det hjälper ju. Men visst är det inte lika bra flow i det som det var när jag var i USA och hörde det 24/7. Men nu när jag varit med CJ i tre veckor så går det mycket lättare igen. :)
Är amerikaner mer utåtriktade än svenskar?
Ja, de är det tycker jag, i alla fall. De småpratar med dig i kön i affären, i hissen eller bara utomhus. De bjuder in sig själva, de flesta pratar med dig om de märker att du är ny i klassen osv.. :)
Haha jag undrar faktiskt vilka bloggar som du läser om du läser några, när du nu har bloggat så länge själv? Din blogg äger.
Tack! Haha, jag läser några utbytesstudentbloggar, exempelvis Matildas, Stephanies, Emmas, Sandras, Victorias, Linns. Sen läser jag min älskade vänner Malin, Jessicas, Niclas och Sreinechs bloggar. När de kommer till de större läser jag: blondinbella, (jane)sea of shoes, Jennifer Åkerman i LA.
Var CJ din första? ;) Pinsam fråga hihi du sa ju vad som helst...;D
Haha jo det sa jag ju, men nej det var han inte.
Hade/har man prom queen och prom king som man alltid ser på tv? Var balen som du trodde den skulle vara, typ som på TV?
Yes, det hade vi. Drottningen var en cheerleader, och kungen var en fotbollsspelar. Klyschigt, eller hur? Nja, balen var inte exakt likadan som jag trodde, den var faktiskt lite överskattad. Men det var ju en upplevelse i sig i alla fall!
Var det inte jättesvårt att behöva åka hem från Phoenix och allt och alla där? Hehe jag har inte åkt än och oroar mig nästan redan för hur det kommer bli.
Jo, visst var det tråkigt att säga hejdå till alla mina vänner, lärare jag kommit nära, wrestlinglaget, min värdfamilj och släkt, men jag visste att jag skulle tillbaka i oktober så det var skönt. Det var nog inte lika jobbigt för att Christopher följde med mig hem också, dock var det skitjobbigt att säga hejdå till honom på Arlanda. Men oroa dig inte, du kommer längta hem ganska mycket när du väl åker hem, så det är ingen fara.

Hej! Har du tänkt att flytta till USA eller CJ till Sverige ? Och är det inte jobbigt att inte kunna träffa sin pojkvän när man vill?
Hej! CJ vill inte flytta ifrån USA, så i sådana fall blir det jag som flyttar till USA, vilket vi får se om det händer. Först och främst blir det college, i alla fall. Jo, det är väldigt jobbigt. Ibland när jag haft en dålig dag i skolan eller bara kommer hem och vill att han ska hålla om mig så är han på andra sidan jorden, det är lite surt faktiskt! Men, det här funkar så länge vi är villiga att vilja att det funkar.
Vilka bloggar läser du? :D Hur mår din katt? Hur gammal är han och vad är hans/hennes namn? ;P
Se ovan :) Min katt är en hane, heter Chili och fyller tre i mars. Han mår bra, just nu tuggar han på ett snöre och sitter på Christophers väska när han försöker packa. Haha!
Hur kom det sig att du och CJ började dejta? Insåg ni bara plötsligt när du kom till USA att ni tycker om varann? Vad tycket dina värdföräldrar om det? : )
Det är den absolut första frågan alla ställer när jag säger att jag dejtar min fd. Värdbror! Haha! När jag kom dit hade han flickvän, så vi var ju bara vänner då. Lärde känna varandra osv. Sedan började vi väl flörta sinsemellan och på den vägen var det. Min värdmamma sa ingenting speciellt, förutom att vi skulle vara försiktiga och att vi båda var medvetna om att jag skulle åka hem och vi skulle med stor sannolikhet bli sårade.
Varför ska man välja Arizona?
För att staten är så himla olik Sverige, de har ett underbart klimat och fin miljö, människorna är trevliga och de har en lite speciellt kultur med western och allt det. Kort förklarat.
Hej. Vad tyckte din familj om att CJ var här i Sverige? Kan CJ några svenska ord? om ja, vilka ord i såna fall:)? Beskiv CJ med tre ord? Ps, läser det blogg nästan varje dag. För att den är så BRA! ds .
Tack, vad snällt sagt! De tyckte att det var jätteroligt att han kom hit och firade jul, mamma var lika exalterad som jag var! Haha. Men de tycker om honom och tycker han är en bra kille, så det är roligt :)
Jadå, han kan säga ”hej” ”hejdå” ”hur mår du?” ”Slampa” ”Tack för maten” ”Tack det är bra” ”knulla dig (hahah!) ”varsågod” ”tack” ”dum” ”pucko” ”IKEA” ”glass” ”glas” ”Svenska” ”håll käften” och ja, det är väl typ det. Haha.
Om jag skulle beskriva honom med tre ord blir det: omtänksam, envis, ärlig.
Vad tycker du om din utbildning i Sverige? Alltså business program på TBS (om jag inte minns fel?). Funderar på att välja det till hösten!
Det är en bra linje, sam/ekonomi med mycket eget ansvar och bra lärare. Min skola är i alla fall öppen för förslag och låter oss påverka mycket. Jag vet inte vad den stora skillnaden mellan sam/ekonomi på en annan skola är, men gillar du det så är det en bra linje.
Var det lätt att få kompisar på high school eller är du en väldigt utåtriktad person? Sen undrar jag också om du kan beskriva lite mera om hur det gick till när CJ och du blev tillsammans, kände du att du gillade den här killen redan när du träffade han på flygplatsen första gången?? Tack för att du skriver, uppdatera gärna mer, är jätte nördig när det kommer till din blogg, måste läsa den varje dag:):)
Tack, haha, vad söt du är! :) Jag har aldrig varit direkt blyg, och jag tyckte inte det var svårt att få kompisar. Dock var det lite svårare att få bra kompisar. Många utbytesstudenter känner nog igen sig. Man får många ytliga kompisar och bekanta, men sedan kan det ta lite längre tid innan man hittar sina bästa vänner, de man kan lita på till 100%. Jag hade jättemånga bekanta som jag fortfarande pratar med, men mina närmsta kompisar under året var Niqi, Zee, Mara, Tim, Mariah, Joe och Mark. Apropå mig och CJ så kan du läsa det här inlägget – det beskriver det mesta :) …. http://emiliaaj.blogg.se/2009/july/historien-om-mig-och-christopher.html#comment
Hur pass nära var relation till din värdmamma under ditt utbytesår, om du var ledsen kunde du typ gråta framför henne?? Kunde du känna dig som hemma??
Cindy var väldigt noga med att se till att jag kände mig hemma från dag ett. Hon gjorde allting för att jag skulle trivas, och hade jag hemlängtan var hon alltid där för mig. Vår relation var, och är fortfarande, jättebra. Jag hade inga problem att gråta framför henne, men precis som med min vanliga familj så gick hon mig på nerverna ibland. Det fanns dagar jag tyckte hon var dum i huvudet när det kom till småsaker som kulturskillnader osv... men vi har fortfarande en jättebra relation, och hon är min amerikanska mamma :)
Vad tycker din svenska familj om att du är ihop med en som inte kan deras språk och som bor i USA?
I början tyckte väl min mamma att det var lite dumt att jag blev kär i en amerikan som bor på andra sidan jorden, men vad skulle jag göra åt saken? Haha. De har inga problem med det, visst blir det lite komplicerat ibland med engelskan, men de kommunicerar bra och kommer överens. Min familj tycker om honom och han är alltid välkommen hemma hos oss.
Kanske lite knäpp fråga men är du en person som dricker och festar mycket eller är du emot sånt. Vad tycker CJ om sånt? Älskar din blogg :D
Tack och bock! Jag älskar er som läser! Jag har ingenting emot alkohol, och visst händer det att jag dricker, dock inte ofta, och inte mycket. Jag är inte direkt bruden som är ute varje helg osv.. Jag undviker att supa mig redlös. CJ dricker inte direkt, det händer väl, han går ju på fester och så men han dricker sig inte shitfaced om man säger så. (Btw, jag måste bara säga att jag sitter nu på Arlanda och är lite bummed efter vi sagt hejdå, så spelar de VÄNNERlåten, så nu log jag litegrann. Haha!)
Kan inte CJ gästblogga lite ? ;)
I shall ask him :) Dock är han på väg hem nu, men om han har tid kanske jag kan få honom att blogga i veckan :)
Planerar du att bara plugga i USA i framtiden eller Sverige med?
Det blir med stor sannolikhet båda. Vem vet vad som händer mellan mig & CJ? Men först blir det nog ett eller två år i USA. Comunity college eller University, vi får se. :)
På vilket sätt har din relation till CJ förändrats nu när ni träffas igen efter att ha befunnit er på två olika kontinenter så länge?
Vi tar inte varandra för givet på samma sätt. Vi uppskattar verkligen tiden vi har tillsammans, och tar vara på den så mycket som möjligt. Att vara ifrån varandra fick också oss att inse hur mycket vi tycker om varandra. Jag menar, jag skulle inte göra det här för vilken kille som helst. Vi insåg att om vi fortfarande kände likadant när vi träffades i oktober igen, så var det värt att satsa på. Vi tjafsar inte över småsaker som vi kunde göra förut. Vi har aldrig bråkat mycket, men nu när vi umgicks 24/7 i 24 dagar så började vi gå varandra på nerverna dock. Även om vi bodde tillsammans i nästan ett år så var vi ändå ifrån varandra ibland, skola, träningar, jobb, vänner osv.. Men för att summera detta så tror jag bara vi kommit närmare varandra av att vara ifrån varandra. Vi litar mer på varandra, det krävs när vi är på olika kontinenter.
Vad är skillnaden mellan Amerikanska och Svenska killar? (är de mer barnsliga, romantiska, klär sig snyggare/fulare etc)
Se frågan längre upp :)

Var ditt utbytesår som du förväntade dig? Vad var som du trott och vad förvånade dig?
Jag hade inte direkt förväntat mig något, förutom att jag skulle bo i Colorado. Jag fick min placering där först, fram till en vecka innan jag åkte trodde jag att jag skulle dit – sen ringde de och sade att jag skulle till Phoenix. Så jag trodde jag skulle gå på en lite mindre skola i Colorado – sen blev det en superstor skola i Phoenix. Så det förvånade mig verkligen! Danserna var som jag trodde, likaså fotbollsmatcherna, det som förvånade mig mest var hur seriöst alla i high school tar sina high school år. Det spelar roll vem du är, hur du ser ut, vem du umgås med osv... men sanningen är att när du kommer till college kommer ingen bry sig! :)

Längtade du hem mycket?
Inte överdrivet mycket, men runt min födelsedag, och sen när Malin åkte hem ville jag gärna följa med och träffa min familj. Sedan runt påsken fick jag lite hemlängtan som jag kommer ihåg.

Vilken organisation åkte du med?
EF.

Önskade du vilket område du ville hamna i och isåfall hamnade du där?
Nej, jag valde att inte önska. Först tänkte jag göra det, sen kom jag till slutsatsen att det var high school upplevelsen jag ville ha, inte en speciell placering.

Tack för en jättebra blogg!:)
1.Kan inte CJ skriva ett inlägg om hur det var träffa dig första gången, hur han hade förväntat sig att du skulle vara och se ut osv? :)
2. OM du hade druckit eller liknande hade dom kunnat skicka hem dig? Med tanke på hur mycket det kostar att åka iväg.
3. Vart bor han som bodde hos er i usa nu?
Kramar :)

Tack!! :) 1. Det kan jag fråga honom om han vill, jag kan dock säga redan nu att Cindy hade missförstått någon bild, och trodde jag var lång, så hon hade sagt det till honom. Sen kom jag dit och jag är inte lång alls (162 cm). Han frågade mig några dagar senare ”öööm, räknas du som lång i Sverige?” Haha! 2. Ja, det hade de kunnat göra. Jag skrev på ett papper innan jag åkte, där jag intygade att jag inte skulle dricka, röka, ta droger eller göra andra olagliga saker. 3. Om du tänkte på Joe, Christophers kompis, så bor han hemma hos sin mamma igen. Han flyttade därifrån under ett halvår, men nu bor han där så vitt jag vet. Jag träffade dock inte honom när jag var där i oktober, vilket var väldigt tråkigt, eftersom han är som en bror till mig. Annars så hade vi en japansk utbytesstudent som bodde hos oss i en och en halv vecka, när han letade efter en ny värdfamilj.

Tycker CJ att vi svenska tjejer klär upp oss mycket till vardags
?
Nej, inte överdrivet mycket. Det är bara det att vi klär oss så olika från amerikanska tjejer som sticker ut, säger han :)
Vad ska man tänka på när man är utbytesstudent i USA?
Att våga vara sig själv, var utåtriktad, var öppen för nya saker, våga längta hem, våga öppna dig för din värdfamilj, snacka ALDRIG skit om din värdfamilj i skolan, kyrkan, eller blad dina vänner etc... det kommer alltid fram! (jag gjorde inte det, men många andra fick problem med sina värdfamiljer efter skitsnack), var inte rädd för att prata engelska, sysselsätt dig när hemlängtan blir för stor, TA VARA PÅ TIDEN, ha så roligt som möjligt och njut av ditt år!

Vad är det bästa med CJ's family?
Att de är så vänliga mot andra människor, vänner som främlingar. De ställer alltid upp om du behöver dem, Cindy och hennes föräldrar behandlar mig som en dotter (på både gott och ont, haha!) och att de accepterar att jag stulit deras son ifrån dem ;) Haha!
Hur lång tid tog det för dig innan du kunde prata obehindrat på engelska? Och när du nu pratar engelska hör folk att du har en svensk accent eller har du liksom amerikanskt uttal? :)
Hmm, jag kommer inte riktigt ihåg exakt, men efter en vecka släppte spärren om att inte våga, sen var det ju fortfarande lite svårt att hitta ord och sådant... men efter en månad så gick det nog obehindrat. När jag pratar engelska hör man på enstaka ord, min svenska accent, men annars har jag ett amerikanskt uttal, det sa CJ i alla fall när jag frågade :) Men när jag var i USA sa folk också att de inte hördes att jag var från Sverige. Det är klart det gjorde det i början, men efter ca tre-fyra månader var accenten borta, men det är klart du hör på vissa ord fortfarande, om du lyssnar. :)
Jag ska börja med att säga att jag älskar din blogg! nu har jag lite frågor:
*vad var dina mål innan du åkte?
*vilka positiva saker finns det med att åka?
*vilka negativa saker finns det med att åka?

Hej! Tack tack! :) Oj, mina mål innan jag åkte var att utveckla min engelska, att kunna prata obehindrat, samt att växa som person. Jag ville testa om jag klarade av att vara borta hemifrån i tio månader, och om jag klarade av att gå i en amerikansk skola.
Det positiva med att åka är att du lär dig ett språk flytande, du lär dig mycket om dig själv, du lär dig anpassa dig till en annan kultur och ett annat skolsystem, du får en extra familj och kanske vänner för livet. Dessutom får du uppleva någonting som många andra inte får under sin livstid!
Hemlängtan är självklart en negativ sak, dock så går det över! Du kanske tappar kontakten med några vänner i Sverige, men å andra sidan – de är inte dina riktiga vänner om de bara överger vänskapen! Sen ser jag inte så mycket mera negativt i det hela. Det blir helt enkelt vad du gör det till!

Kommentarer
Postat av: Niclas

PUSS älskling! <3

Postat av: freddyss

jag antar att du blev junior för att du var född på hösten. men om det nu var så att du skulle varit född på våren, t.ex. mars-april, hade du blivit senior även fast du åkt till usa samma år??

2010-01-09 @ 19:17:18
URL: http://freddyss.blogg.se/
Postat av: Louise

Hur, när och vad sa du till din skola när det blev bestämt att du skulle åka? :) Tack för en fantastisk blogg!

2010-01-09 @ 22:00:09
Postat av: tessan

tycker du har en jättebra blogg!:)

kan du inte fråga cj om han kan svara på några frågor, som om du har en frågestund men att man skriver frågorna riktade till honom? :)

2010-01-09 @ 23:04:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback