frågor och svar..

Jag har fått några kommentarer, mestadels om hur amerikaner är osv.. Well, here we go.

Är high school som filmerna?
Ja, och nej. Fotbollsmatcherna är som filmerna. Sjukt mycket folk, klädda i skolans färger, sjungandes.. Men skolan. Well, det är inte som american pie, precis. Visst har vi de klassiska gängen. Cheerleaders, fotbollsspelare, emos, nördar. Men det går väl inte alltid till det extrema som filmerna visar det.. Då fotbollsspelarna mobbar sönder folk. Nej. Hur som helst så är high school långt ifrån något du tidigare upplevt.

Hur skiljer skolan sig från svenska skolan?
Det jag gillar minst med skolan här, är att du inte får lämna klassrummet. Du måste ha ett "pass" om du vill gå till badrummet osv.. Du har inga direkta raster, utan tex 7 minuter på dig att gå till nästa klass. Själva systemet är också annorlunda. Under din high school tid så samlar du på dig "credits", och du måste ha ett ex antal credits för att få ta studenten och söka till college. Du kan välja en honors class, vilket ger dig fler credits och du blir mer förberedd för college. Sen har du electives, som är som "roliga klasser"..

Finns det snygga killar i Phoenix?
Ja ;)

Går man upp i vikt?
Det beror på.. Ju mer söder ut du är, desto fetare är maten. Jag ligger då väldigt illa till.. Haha, men i Arizona äter man mycket skräpmat, ja, och jag har gått upp 3,5 kilo på 5½ månad..

Hur klär sig amerikaner?
Inte fint. Slitna utsvänga jeans, flip flop & stora t-shirts.. Deras ursäkter är dock att det är så varmt i Arizona att man klär sig så.. Jovisst.

Är det värt att åka, och längtar du hem mycket?
Vill du åka? ÅK! Det är så värt att spendera pengarna, och året, för du kommer uppleva så mycket nytt. Visst saknar jag min familj och mina vänner, men det går över när du får hemlängtan :)

Vilken organisation åker du med?
EF. Jag rekommenderar dock att du kollar upp olika organisationer innan du bestämmer dig.

Kommentarer
Postat av: Alva

Hej.

Jag funderar starkt på att åka som utbytesstudent till u.s.a!

Men jag vet inte om jag vågar.

Hur kände du när du skulle åka? (:

2009-02-09 @ 13:04:27
Postat av: Ida

Jag vill också väldigt gärna åka till USA ett år men vet inte vilken organisation jag ska åka med ännu. Står mellan EF och Explorica.. Är du nöjd med EF?

2009-02-09 @ 16:12:38
Postat av: hannah

Explorica är bättre.

Det är billigare, gratis att välja delstat, och ett Softlanding Camp i New York är gratis. Egentligen sparar man runt 30.000 av att åka med Explorica.

2009-02-09 @ 17:29:43
Postat av: Anna

Åh gud vilken bra blogg! Jag ska själv åka till USA om något år :D jätte spännande! Så det är skit kul att få läsa hur du har det! Längtar såå :D

KRAM


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback