USA USA USA USA

Kanske en lite konstig fråga men kan du inte på ett ungefär säga hur mycket fickpengar du spenderade i USA? Planerar att åka dit men vet inte hur mycke pengar jag skulle behöva i fickpengar på ett ungefär :)
Jag spenderade ungefär 3000 kronor i månaden. Ibland mer, ibland mindre (mamma håller inte med på den punkten) Hur som helst så går det åt väldigt mycket fickpengar under året.

Förresten, en sak jag har undrat över jättelänge: Det är bara 6 minuter mellan varje lektion eller hur? Men när man har haft idrott, då hinner man ju inte duscha? Det låter ju inte så jättefräscht haha!
Hur många minuter det är emellan varierar från skola till skola. Jag funderade faktiskt också på det, jag har ingen aning om hur det fungerar, om de får gå innan lektionen är slut och duscha och så. Jag tog inte idrott när jag var där så jag har ingen aning, men om vad jag har hört så var det inte så himla ansträngade. Mer kasta basketbollar i en korg. Hah! Någon som läst/läser idrott som läser kanske kan svara? :)

Har dem, eller ska din värdfamilj ta emot en annan utbytesstudent nu?
Nej, de ska de inte. Sorry folks, Christopher ain't ready for another host sister just yet. Haha. Skämt åsido. De ska inte ha några fler har de sagt. Cindy sa att hon vill ha ett barn i high school under tiden som de har en utbytesstudent, så utbytesstudenten inte är helt ensam första dagarna och så... och nu har Christopher gått ut så de kommer inte ha några fler.

Har du några tips om hur man kan övertala föräldrarna?
Jag var så lyckligt lottad att jag inte behövde göra så mycket övertalning, men jag antar att saker som "det är i utbildande syfte," "man får bara en chans och det är nu" och "jag kommer lära mig så mycket och bli mer självständig" kanske är bra argument? Dessutom är det toppen för ditt CV!

Hej! Jag undrar bara hur lång tid det tar att få en tid för intervjuen efter att man har gjort en intresse anmälan, jag ska troligen göra en sådan imorgon, men då är det bara cirka 10 dagar till jag åker tillbaka till min skola i kiruna, tror du att jag hinner med en intervju innan det?

Oj, jag har ingen aning. Jag fick göra min intervju över telefon, då EF inte hade någon representant i Gävle som kunde göra min intervju under sommaren. Så de kanske kan göra så?

Vad hade du för olika klasser i skolan? :)
1st period: American History
2nd period: Spanish/Student aide (första terminen spanska, andra terminen var jag en "student aide")
3rd period: Tv production
4th period: Newspaper production
5th period: LUNCH
6th period: Biology
7th period: English/American Literature

Blev du utbjuden mycket, av killarna i skolan och så menar jag :)
Jag vill inte säga att jag blev utbjuden överdrivet mycket, men visst hände det mer än vad jag trott vilket var otroligt smickrande. Dock var jag tvungen att säga att jag hade en pojkvän i Sverige, då jag inte kunde berätta att jag var tillsammans med Christopher.

Kan du beskriva hur värmen kändes i Arizona? Var den "dryg" så att det gjorde ont när man andades in när de var för varmt? Fuktig?
De brukar säga "but it's a dry heat" om Phoenix. Luftfuktigheten är lika med noll, vilket är skönt, dock så när temperaturen går upp mot 45-48 grader så gör det lite ont att andas, ja. Det är som en vägg som bara slår emot och trycker. Men man vänjer sig! :)

Vad har du för tips på hur man kan klara av ett långdistansförhållande?
Lita på varandra! Det är otroligt viktigt att ni kan lita på varandra, men inte till det extrema att ni litar er blinda på varandra. Att ni blir naiva och tror att den andra aldrig kan göra något fel. Försök prata varje dag. Även om det bara är ett "hej, måste springa, ville bara säga att jag saknar dig och ha en bra dag" över skype, eller om det är ett e-mail så är det alltid något. Tro på er själva. Jag och Christopher liksom turas om att ha dåliga dagar. Jag kan gnälla över att jag hatar att vara ifrån honom, och han säger "men Emilia, vi ses ju snart... kom igen nu!" Och dagen efter är det tvärt om. Och ha i bakhuvudet att det inte alltid är en dans på rosor, verkligen inte. Det krävs att båda vill och satsar på det för att det ska fungera, och vill ni så gör det det! :)

"Kul att du svarar på alla frågor man har :)"
Tack! Jag vet att jag inte hade någon blogg att läsa innan jag åkte så jag hoppas jag kan hjälpa någon i alla fall!

Kommentarer
Postat av: Anna åker till USA 09/10

svar: ok! :) hur tyckte du de var som organisation? Var de lätta att få tag i om du fick problem när du var i USA?

Postat av: anna

jag hade idrott i USA och i vår skola hade man bara 3 min på sig mellan varje lektion! så ingen dushade efter vilket var lite äckligt..jag hade som tur var idrott min sista lektion för dagen, så det var bara att åka hem och dusha. Jag var i och försig med i olika sporter hela året så jag gick bara direkt till träningen efter idrotten. Så ett tips är att ta idrott på eftermiddagen :) kram

2009-08-18 @ 13:18:29
URL: http://akusa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback