fler frågor!

Wow, här skriver man något och får 11 kommentarer! I looooove you!
Okej, seriöst, svar på frågorna :)

Vad är ditt bästa tips på att snabbt få vänner?
Var öppen, utåtriktad! Prata mycket, var trevlig, följ med på diverse aktiviteter som dina vänner gör. Var dig själv helt enkelt, och var inte rädd för att "bjuda in dig själv." Amerikaner är väldigt mer avslappnade och tycker det är rolig när folk frågar och visar intresse!

Hur mycket bagage hade du med dig på planet dit?
Jag hade med mig en medelstor resväska +handbagage bestående av en liten handväska! Haha. Men mestadels sommarläder eftersom Phoenix aldrig blir riktigt kallt. Jag valde dock att köpa rätt mycket nya kläder när jag kom hit istället för att ta med massor. Packa som du skulle vara på semester i typ tre veckor! Låter galet, jag vet.. Men du kommer köpa mycket nya kläder när du väl är på plats i värdlandet.

Hur mycket har du med dig i fickpengar varje månad?
Here we go.. 3000 kronor i månaden. Jag vet att det låter mycket men då ska mobilräkning och mat i skolan betalas, samt att jag betalar alla mina toalettartiklar själv. Dessutom lunchar jag mycket med mina vänner, därav går mycket pengar till mat också. Räkna med att vissa månader kommer mer pengar gå åt. Månader då du har: homecoming, prom, julen, födeledagar osv.. +Om du har sport du måste betala för, samt skolmaterial i början.

Har du haft mer/mindre hemlängtan än du trodde att du skulle ha?
Det här kanske låter hemskt, men faktiskt mindre än vad jag trodde. Du har så himla mycket att göra här hela tiden! Visst finns det dagar då jag bara vill hem och träffa alla hemma, men jag har faktiskt haft mindre hemlängtan än jag trott..

Vad har varit roligast resp. tråkigast?
Oh wow, jag fick frågan "vilket är ditt bästa minne från ditt år" här om dagen, och den här frågan är minst lika svår som den. Tråkigast var nog de dagar jag haft hemlängtan. Roligast finns så mycket. Det är småsaker som luncher i skolan i korridoren med "gänget," det vill säga: Zee, Tim, Ricky, Ricky's kompis som jag alltid glömmer bort namnet på! haha, Mr. A, Joe, Jessica. Mexcio, Californiaresorna, Florida, Bahamas, det är så otroligt mycket roligt jag varit med om!

Vilken stat ville du helst bli placerad i?
I början tänkte jag "jag ska göra delstatsval och välja Californien." Jag hade ju sett O.C! Sen började jag kolla runt, och många stater lockade. Colorado med dess natur, Californien och stränderna, Florida och stränderna, New York och uppleva östkusten. Ska jag vara ärlig fanns det FÖR många stater att välja på, FÖR många jag ville bli placerad i, så jag tänkte "jag åker inte för staten, jag åker för att få gå på ett high school och uppleva kulturen." Vips, jag blev placerade i den femte största staden i USA. Jag älskar Phoenix och Arizona. Naturen är någonting jag aldrig sett förut, med
saguaros (klcika) överallt! Jag älskar den här ökenstaden.

Var det svårt att få kompisar, alltså riktiga - och inte några som bara ser en som ett kul svenskt föremål? Well, jag antar att du hade lite hjälp då du hade en jämngammal värdbror..
Till en början hade jag svårt att hitta tjejkompisar. Amerikanska tjejer kan vara väldiga bitchar, och som utbytesstudent får du mycket uppmärksamhet från killar (ain't gonna lie) och tjejer ser ofta detta som ett hot. Efter julen hittade jag de tjejkompisar som jag verkligen gillar att umgås med och kan lita på. Ofta är folk intresserade för att du är "foreign," och visst kan det vara en nackdel. Men det som är kul med att vara utbytesstudent är att du inte är "placerad" i ett gäng när du börjar på skolan, du kan umgås med alla och sedan märker du vilka du känner dig bekvämast med. Angående min värdbror CJ så umgås vi oftast inte med samma människor. Vi har en del gemensama kompisar men de vi väljer att umgås med på fritiden är oftast inte samma personer. Dels för att jag har mer vänner som är juniors, och han seniors, efter som han är en senior. Men det var skönt att ha en person som presenterade mig för hans vänner och någon jag kunde umgås med.

Kommentarer
Postat av: anna

din blogg är super :D

Postat av: Maja

din blogg är jätte bra! (säger det igen^^)



Vad är ditt tips till folk som funderar på att åka ? och vad ska man tänka på, ? På vilket sätt är amerikanska tjejer oftast bitchar, har du ngn erfarenhet av det, och isf vad/vilken ?

(vi leker 20 frågor här.. ;) )

2009-04-18 @ 21:55:18
Postat av: Emelie

Hej!

Hur gör du med mobil, har du din svenska mobil som du använder där borta?

Har du din egna dator med dig från Sverige? Hur fungerar det med laddare och sådär?

Din blogg är grymt bra och du verkar vara en riktigt härlig tjej. Ha det så bra där borta!

2009-04-19 @ 00:09:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback