in the wake of saturday

Man kan lyssna på Fall Out Boys nya livealbum på den här sidan. Simply amazing.

Be mig beskriva detta band med ett ord, och jag kan inte göra det. Be mig beskriva vad de betyder för mig, och jag kan berätta hela natten. Jag säger inte att de har förändrat mitt liv med sin musik, det känns alldeles för dramatiskt att säga. Jag önskar bara jag kunde inspirera och röra någon på samma sätt som de lyckats inspirera mig.

En del av mig ville bara totalignorera detta band när de var över allt, specielt med succen i USA efter förra årets honda civic tour. Tanken bakom det var att de inte skulle göra musik för sin skull, utan göra musik för att de fått en sådan enorm fanbas som förväntar sig det. Tanken slog mig att de inte längre var samma band, visst gjorde den det. Men vilket band är detsamma som det var när det startade? Vilken musik blir bra, om ett band inte utvecklas och vågar göra något annat än vad de brukar?

Visst, de syns i media i USA som de aldrig gjort förr, och de har fått en enorm fanbas över världen till skillnad mot för tre år sedan. Detta får mig att le. Folk som inte hört om dem tidigare har nu upptäckt ett band som är helt fantastiskt. Strunta i snacket om att bandet är ett "fjortisband" och är bara "in it for the money". Om musiken du lyssnar på gör dig glad, får dig le, får dig att kanske orka göra det du egentligen inte orkar, strunta i vad andra säger och lyssna på det. Quitters never win.

Jag är bara glad att fler folk fått upp ögonen för dem, och att fler folk kan inspireras av detta band som jag gjort.

___________________
Oj, nu märkte jag hur mycket jag skrivit! Det bara blev så, jag lyssnade igenom albumet och skulle kort skriva ett inlägg men flög in på helt andra saker som resluterade i någon slags förklaring(?) till varför detta band betyder mycket för mig. Well well, orkade du läsa så är jag glad att du gjorde det.. :)



Kommentarer
Postat av: Srinik

Tack för länken! Sitter och ryser i hela kroppen just nu när jag lyssnar på det.

Den rösten som presenterar dem i början låter som Jay-Z!

2008-03-29 @ 03:09:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Syns ej)

URL:

Kommentar:

Trackback